گوشت قرمز را با پروتئین گیاهی یا لبنیات جایگزین کنید تا عمر طولانی تری داشته باشید
ایسنا علوم پزشکی تهران – بر اساس نتایج دو پژوهش جدید ، مصرف پروتئینهای گیاهی یا لبنیات به همراه کاهش همزمان مصرف گوشت قرمز می تواند به شما برای زندگی طولانی تر کمک کند. پروتئین های گیاهی شامل سویا ، نخود ، عدس و سایر حبوبات ، توفو ، تمپه ، آجیل ، دانه و […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – بر اساس نتایج دو پژوهش جدید ، مصرف پروتئینهای گیاهی یا لبنیات به همراه کاهش همزمان مصرف گوشت قرمز می تواند به شما برای زندگی طولانی تر کمک کند.
پروتئین های گیاهی شامل سویا ، نخود ، عدس و سایر حبوبات ، توفو ، تمپه ، آجیل ، دانه و غلات کامل مانند کوینو هستند. برخی از سبزیجات مانند کلم بروکلی نیز حاوی پروتئین بالایی هستند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان، در مطالعه اول که بیش از ۳۷۰۰۰ آمریکایی با میانگین سنی ۵۰ سال را بررسی کرده اند ، افرادی که بیشترین پروتئین گیاهی را خورده اند، ۲۷٪ کمتر بر اثر مرگ ناگهانی فوت می کنند و ۲۹٪ نیز خطر کمتری برای ابتلا به بیماری عروق کرونر دارند در مقایسه با افرادی که مقدار پروتئین گیاه کمتری مصرف کرده بودند.
دکتر ژیلی شان ، نویسنده اصلی مطالعه و پژوهشگر فوق دکتری در دانشگاه هاروارد گفت : فقط اجتناب از گوشت قرمز کافی نیست. این مساله همچنین بستگی به این دارد که شما می خواهید به جای گوشت قرمز چه چیزی را جایگزین کنید.
شان افزود: آجیل ، دانه ، حبوبات و غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند. آنها شامل چربی های سالم ، ویتامین ها ، مواد معدنی و “فیتوشیمیایی ها” آنتی اکسیدان هستند که به گفته وی با خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت ، بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطانها را کاهش می دهند.
در حالی که جایگزین کردن مقدار نسبتاً کمی کالری روزانه از پروتئین حیوانی با تعداد معادل کالری پروتئین گیاهی ، به نظر می رسد خطر مرگ زودرس را کاهش می دهد ، با مصرف بیشتر پروتئین های گیاهی ، این مزیت افزایش می یابد.
دکتر فرانک هو ، نویسنده دیگر این مطالعه و استاد دانشگاه هاروارد گفت: براساس الگوی آماری ، اگر ۵٪ پروتئین حیوانی را با پروتئین گیاهی جایگزین کنید ، تقریباً خطر مرگ و میر به اندازه ۵۰٪ کاهش پیدا می کند.
وی افزود: این یک تفاوت بسیار معنادار است . این بدان معنی است که شما باید بیش از یک سوم پروتئین حیوانی خود را با پروتئین گیاهی جایگزین کنید تا از مزایای سلامتی زیادی بهره مند شوید.
هو ادامه داد: در زندگی واقعی برای اکثر مردم این کار شدنی نیست ، اما هنوز هم وقتی از پروتئین گیاهی برای جایگزینی پروتئین حیوانی استفاده می شود ، این مزیت وجود دارد. هنگامی که گوشت قرمز و فرآوری شده توسط منابع پروتئین گیاهی جایگزین می شوند ، این فایده بیشتر خودنمایی می کند.
نتایج این تحقیق در مرکز اپیدمیولوژی ، سبک زندگی و بهداشت قلب و عروق انجمن قلب آمریکا ارائه شد. فقط چکیده های این دو مطالعه برای عموم در دسترس بود.
آیا گوشت زیاد مصرف می کنید ؟
پژوهش دوم نشان داد که جایگزینی یک وعده گوشت قرمز در روز با مواد غذایی مانند آجیل ، غلات کامل یا لبنیات به میزان ۴۷ درصد خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می دهد.
با این حال ، این تحقیق فقط روی مردان متمرکز شده است ، و به بررسی ۴۳ هزار و ۲۵۹ شرکت کننده مرد در یک مطالعه حرفه ای بهداشت دانشگاه هاروارد که از سال ۱۹۸۶ آغاز شده ، پرداخته است.
دکتر لیلا الشعار ، نویسنده اصلی این مطالعه و یک پژوهشگر فوق تخصص دکتری اپیدمیولوژی قلب و عروق دانشکده بهداشت در هاروارد گفت: به طور میانگین ، آمریکایی ها هر هفته تقریبا ۳.۵ وعده گوشت قرمز می خورند و حدوداً یک سوم مرد گوشت قرمز را به صورت روزانه مصرف می کنند.
یافته های ما حاکی از آن است که حتی جایگزینی جزئی گوشت قرمز با منابع پروتئین سالم و مستقر در گیاه می تواند میزان بیماری قلبی عروق کرونر را در ایالات متحده کاهش دهد.
مشاوره متناقض
مقامات بهداشت عمومی مدت هاست که به دلیل ارتباط مصرف گوشت قرمز با سرطان و بیماری های قلبی از مردم خواسته اند گوشت قرمز و فرآوری شده کمتری بخورند.
سازمان بهداشت جهانی WHO در سال ۲۰۱۵ به این نتیجه رسید که شواهد کافی برای طبقه بندی گوشت فرآوری شده به عنوان یک عامل سرطان زا برای انسان وجود دارد . آنها همچنین گوشت قرمز را تحت عنوان “احتمالاً سرطان زا” طبقه بندی کرده اند.
مواضع WHO توسط اداره بهداشت ملی انگلیس ، انجمن سرطان آمریکا و انجمن قلب آمریکا تایید شده است.
بعضی اوقات توصیه های کارشناسان بهداشت در این زمینه متناقض بوده است. تحلیلی از تحقیقات موجود در سال گذشته منتشر شد که نتوانست یقین حاصل کند که خوردن گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده باعث بروز سرطان ، دیابت یا بیماری قلبی می شود ، اگرچه این مطالعه کاملاً مورد انتقاد قرار گرفت.
دکتر ادواردو سانچز ، رئیس ارشد انجمن پیشگیری از بیماریهای قلب آمریکا گفت: این قابل درک است که مردم در مورد راهنمایی در مورد گوشت قرمز دچار سردرگمی می شوند و آنچه معمولاً به عنوان یک رژیم مدیترانه ای توصیف می شود بهترین گزینه برای اکثر افراد است.
سانچز گفت: توصیه ما در انجمن قلب آمریکا به مردم این است که رژیم غذایی باید شامل سبزیجات ، میوه ها ، حبوبات ، لوبیا و بادام زمینی ، آجیل ، غلات سبوس دار ، پروتئین و ماهی بدون چربی باشد.
سپس مواردی وجود دارد که ما توصیه می کنیم مردم مصرف آنرا به حداقل برسانند از جمله گوشتهای فرآوری شده ، کربوهیدراتهای تصفیه شده و نوشیدنی های شیرین قندی. بنابراین ترکیبی شامل موارد بیشتر از لیست اول و تعداد کمتر از مواد غذایی از لیست دوم موجب داشتن یک رژیم غذایی سالم و در نتیجه قلب سالم می شود.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید