طب اسلامی وجود خارجی ندارد!
معاون مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: طبی به اسم طب اسلامی وجود خارجی ندارد؛ چراکه رسالت اسلام برای درمان بیماری ها نیست و هدف آن سعادت انسان است. دکتر علیرضا عباسیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار کرد: در گذشته طب ایرانی به عنوان […]
معاون مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: طبی به اسم طب اسلامی وجود خارجی ندارد؛ چراکه رسالت اسلام برای درمان بیماری ها نیست و هدف آن سعادت انسان است.
دکتر علیرضا عباسیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار کرد: در گذشته طب ایرانی به عنوان تنها طب در غرب آسیا، شمال آفریقا و اروپا شناخته شده بود اما به تدریج با کشف داروهای شیمیایی دانش طب رایج، قدرت یافت و با درمان بیماری های عفونی مانند وبا و مالاریا توانست جایگزین طب ایرانی شود.
این متخصص طب ایرانی یادآور شد: به مرور زمان بیماری های عفونی تا حدودی تحت کنترل قرار گرفتند و جای خود را به بیماری های ناشی از زندگی پشت میزی و شهری دادند و مردم به بیماری های مزمن مانند چربی خون، دیابت، فشارخون بالا و بیماری های صعب العلاج مانند بیماری های ناشی از ضعف سیستم ایمنی مانند رماتیسم و سرطان دچار شدند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: طب رایج تنها توانایی کنترل بیماری ها را داشت به همین خاطر مردم به سمت درمان هایی پیش رفتند که توانایی درمان را داشته باشد. بعد از اینکه طب سنتی توانست تعدادی از بیماری ها را کاملا درمان کند، مردم به سمت این طب کشیده شدند.
معاون مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: در آیات و روایات مطالب زیادی در مورد این طب داریم که فقط جهت راهنمایی است و به عنوان یک مکتب طبی کامل نمی توان از آن استفاده کرد. هر طبی اعم از طب چینی، سنتی وغربی که برای سلامتی انسان مفید باشد مورد تایید اسلام است که ما آن را به عنوان نظام سلامت می شناسیم و استفاده از واژه طب اسلامی محدود کردن آن به یک شیوه درمانی نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: از سال ۸۶ دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاسیس دانشکده طب ایرانی و داروسازی، طب سنتی در جهت احیای دوباره طب ایرانی قدم برداشت. این دانشکده در این مدت کوتاه دانشجویانی در مقطع دکترا از کشورهای دیگر مانند چین، پاکستان، بحرین، عربستان سعودی و اتریش پذیرش داشته است.
عباسیان در مورد آینده طب ایرانی تصریح کرد: با رونق این طب می توانیم بازار کار و شغل ایجاد کنیم و مانند کشور چین که در سال ۲۰۰۰ طبق آمار رسمی ۳۰۰ میلیون دلار فقط صادرات طب سنتی به کشور امریکا داشته است ما نیز می توانیم در این بازار پر سود سهمی داشته باشیم و به عنوان جزئی از صادرات غیر نفتی کشور آن را به دنیا عرضه کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: برای رونق طب ایرانی چه در سطح سیاست گذاری و چه درسطوح پایه باید کل جامعه دست به دست هم بدهند. همچنین مردم می توانند با استفاده از طب ایرانی در زندگی خود نه تنها باعث ارتقاء سلامتی خود شوند بلکه موجب کاهش هزینه های کشور و حرکت جامعه به سمت فرهنگ درست و رونق طب ایرانی شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید