ایبوپروفن ممکن است کرونا ویروس را تشدید کند
ایسنا علوم پزشکی تهران – وزارت بهداشت فرانسه توصیه کرده که مسکن های ضد التهابی مشهور مانند ایبوپروفن می توانند اثرات کرونا ویروس را وخیم تر کنند ، آنها پیشنهاد کرده اند که افراد کدام داروهای بدون نسخه را برای درمان علائم بیماری باید مصرف کنند. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – وزارت بهداشت فرانسه توصیه کرده که مسکن های ضد التهابی مشهور مانند ایبوپروفن می توانند اثرات کرونا ویروس را وخیم تر کنند ، آنها پیشنهاد کرده اند که افراد کدام داروهای بدون نسخه را برای درمان علائم بیماری باید مصرف کنند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان ، وزیر بهداشت فرانسه ، الیویه وران ، که همچنین به عنوان متخصص مغز و اعصاب نیز فعالیت می کند، به تازگی توئیت کرده “مصرف داروهای ضد التهابی (ایبوپروفن ، کورتیزون و …) می تواند یک عامل تشدید کننده عفونت باشد. اگر تب دارید ، پاراستامول مصرف کنید. اگر از قبل در حال استفاده از داروهای ضد التهاب بوده اید یا شک دارید ، از پزشک خود در این باره مشورت بگیرید. ”
پیشنهاد وی توسط برخی از متخصصان بهداشت مورد انتقاد قرار گرفت ، زیرا شواهد در دسترس عموم ارتباط بین ایبوپروفن و اثرات منفی کرونا ویروس را نشان نمی دهد.
توصیه وران در همان روزی مطرح شد که دولت فرانسه گزارش داد “اثرات جانبی منفی” مرتبط با استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی -خانواده داروهای شامل ایبوپروفن – در مبتلایان به کروناویروس COVID-19 و موارد مشکوک مشاهده شده است.
دستورالعمل جدید وزارت بهداشت فرانسه افزود: تکرار می کنیم که درمان تب یا درد ناشی از COVID-19 یا هر بیماری ویروسی تنفسی دیگر باید داروی پاراستامول باشد. پاراستامول معمولاً در ایالات متحده با نام استامینوفن شناخته می شود.
توئیت الیویه وران به ویژه در فرانسه به سرعت به اشتراک گذاشته شد و این توصیه ها درباره تاثیر ایبوپروفن برای درمان ویروس سؤالاتی را به وجود آورده است.
موگ چویک ، پژوهشگر دانشگاه عفونت و بهداشت جهانی آندروز در توئیتر خود نوشت: به شدت نگران این گفته جسورانه باشید. هیچ مدرک علمی وجود ندارد که دال بر این مطلب باشد ایبوپروفن [باعث بدتر شدن] نتایج در بیماران COVID19 می شود.
اما متخصصان دیگر اظهار داشتند که توصیه های وران مطابق با راهنمایی کلی برخی از کشورها در مورد مسکن های ضد التهاب مانند ایبوپروفن است ، حتی اگر ارتباط ویژه آنها با کروناویروس مشخص نباشد.
رابرت بیل ، مدیر گروه زیست شناسی سلولی در موسسه فرانسیس کریک انگلستان ، به مرکز رسانه های علمی انگلیس گفت : یک دلیل محکم برای پرهیز از مصرف ایبوپروفن وجود دارد زیرا ممکن است این دارو آسیب حاد کلیه ناشی از بیمارهای سخت از جمله موارد وخیم کروناویروس COVID-19 را تشدید کند. هنوز هیچ دلیلی دیگری برای جلوگیری از مصرف ایبوپروفن برای مبتلایان به COVID-19 وجود ندارد.
پاراستامول معمولاً نسبت به ایبوپروفن ترجیح داده می شود. ایبوپروفن ، اغلب برای درمان تب ، یکی از شایع ترین علائم ویروس استفاده می شود.
شارلوت وارن گاش ، دانشمند اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت لندن در این باره گفت: بیشتر مرگ و میرهای ناشی از COVID-19 در بین افراد مسن و کسانی است که دارای شرایط بیماری زمینه مانند بیماری قلبی عروقی هستند. ما از قبل می دانیم که داروهای NSAID باید با احتیاط برای افرادی که شرایط مزمن بهداشتی دارند ، تجویز شوند.
فرانسه پیش از این هم نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر قوانین سختگیرانه تری در رابطه با فروش داروهای مسکن داشته و محصولاتی مانند پاراستامول و ایبوپروفن را بدون تجویز پزشک در اختیار مصرف کنندگان قرار نمی دهد.
در همین حال ، موسسه ملی بهداشت و درمان بریتانیا توصیه می کند برای جلوگیری از عوارض جانبی از جمله مشکلات قلبی و عروقی یا کلیوی ، کمترین دوز ایبوپروفن را در کوتاهترین مدت برای بیماران با شرایط مزمن توصیه کند. این مرکز توصیه می کند که از ایبوپروفن به جای پاراستامول برای مشکلات التهابی مانند آرتروز استفاده شود ، اما نسبت به مصرف آن برای مدت طولانی نیز هشدار می دهد.
وارن گش افزود: برای بیماران کروناویروس COVID-19 ، تحقیقات در مورد تأثیر داروهای خاص NSAID در بین افراد با شرایط بیماری های مزمن ضروری است ، این تحقیقات باید شدت عفونت را در نظر بگیرند. در این میان ، برای درمان علائمی مانند تب و گلو درد ، به نظر می رسد مصرف پاراستامول به عنوان اولین انتخاب معقول باشد.
تام وینگفیلد ، مدرس و پزشک مشاور در دانشکده پزشکی گرمسیری لیورپول ، همچنین توصیه کرد که مصرف پاراستامول به طور کلی در بیشتر موارد بر ایبوپروفن ارجحیت دارد.
وی گفت: پاراستامول نسبت به ایبوپروفن که احتمالاً باعث تحریک معده و کلیه در برخی از افراد می شود عوارض جانبی کمتری دارد.
وی افزود: از اظهارات وزیر بهداشت فرانسه مشخص نیست که مشاوره ارائه شده شامل راهنمایی کلی در زمینه رفتار پزشکی خوب است یا به طور خاص مربوط به داده های ناشی از موارد COVID-19 است ، اما این ممکن است در طی زمان مشخص شود.
بیماری همه گیر کروناویروس منجر به محدودیت های گسترده در فرانسه و در سراسر اروپا شده است. این کشور اعلام کرد که در تلاش برای کاهش تجمعات رستوران ها ، کافه ها ، سینما ها و کلوپ ها را می بندد.
مترجم : مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید