با این روش ها سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید
ایسنا علوم پزشکی تهران – ترس از کروناویروس این روزها باعث شده جستجوهای آنلاین و انتشار اطلاعات نادرست در مورد چگونگی تقویت سیستم ایمنی بدن افزایش یابد. در اینجا مواردی وجود دارد که آنها را بررسی می کنیم. به گزارش ایسنا علو پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، با افزایش نگرانی ها در […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – ترس از کروناویروس این روزها باعث شده جستجوهای آنلاین و انتشار اطلاعات نادرست در مورد چگونگی تقویت سیستم ایمنی بدن افزایش یابد. در اینجا مواردی وجود دارد که آنها را بررسی می کنیم.
به گزارش ایسنا علو پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، با افزایش نگرانی ها در مورد کروناویروس جدید ، جستجوی آنلاین به دنبال یافتن راه هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن افزایش یافته است. آیا غذاهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن وجود دارد؟ آیا ویتامین ها به این مورد کمک می کنند؟
سیستم ایمنی بدن یک شبکه پیچیده از سلول ها ، اندام ها و بافت ها است که به طور همزمان برای محافظت از بدن در برابر عفونت عمل می کنند. در حالی که ژنتیک نقش تعیین کننده ای دارد ، ما از مطالعات بر روی دوقلوها متوجه شده ایم که قدرت سیستم ایمنی بدن ما تا حد زیادی توسط عوامل غیروراثتی تعیین می شود. میکروب هایی که بیش از یک عمر در معرض آنها قرار گرفته ایم و همچنین عوامل تاثیر گذار در سبک زندگی مانند استرس ، خواب ، رژیم و ورزش همه در تقویت پاسخ ایمنی بدن ما نقش دارند.
نکته پایانی این است که هیچ قرص جادویی یا مواد غذایی خاصی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از شما در مقابل کروناویروس جدید وجود ندارد. اما روش های موثری وجود دارد که می توانید از خود مراقبت کنید و به سیستم ایمنی بدن خود بهترین فرصت را برای انجام کار خود در مقابله با بیماری تنفسی بدهید.
سطح استرس خود را کاهش دهید. نگرانی در مورد کروناویروس ، بورس سهام و اختلال در زندگی باعث افزایش سطح استرس ما شده است ، اما می دانیم که استرس همچنین می تواند شما را مستعد ابتلا به بیماری های تنفسی کند.
در یک سری مطالعات تاثیر گذار در طی بیش از ۲۰ سال در دانشگاه کارنگی ملون ، داوطلبان در معرض ویروس سرماخوردگی (با استفاده از قطره بینی) قرار گرفتند و سپس برای بررسی قرنطینه شدند.
محققان دریافتند افرادی که استرس کمتری در زندگی خود داشته اند ، کمتر در معرض علائم سرماخوردگی قرار می گیرند. سلسله پژوهش های دیگر در دانشگاه ایالتی اوهایو نشان داد که درگیریهای زناشویی به ویژه سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. در یک سلسله مطالعات ، محققان زخمهای کوچکی را به بازوی داوطلبان وارد کرده و سپس از زوجین خواسته اند تا در مورد موضوعات دلپذیر و استرس زا بحث کنند. هنگامی که زوجین بحث و جدل می کردند ، زخمهای آنها به طور متوسط یک روز دیرتر از زخم زوج هایی که در مورد مسائل لذت بخش صحبت می کردند ، خوب شد. در بین زوج هایی که خصومت بسیار بالایی داشتند ، زخم ها دو روز بیشتر طول کشید تا بهبود یابد.
نتیجه نهایی: بدن شما در شرایطی که تحت فشارهای روحی قرار نگرفته است ، عملکرد بهتری در مقابله با بیماری و بهبود زخم ها انجام می دهد . به کار گیری تکنیک های مدیریت استرس ، مانند مدیتیشن ، تنفس عمیق یا صحبت با یک درمانگر همه راه هایی موثر برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن است.
عادات خواب خود را بهبود بخشید. یک سیستم ایمنی سالم می تواند با عفونت مقابله کند. سیستم ایمنی بدنی که دچار کم خوابی باشد به درستی کار نمی کند. در یک مطالعه جالب ، محققان از ۱۶۴ زن و مرد که مایل بودند در معرض ویروس سرماخوردگی قرار بگیرند استفاده کردند. در کمال تعجب تمامی این افراد بیمار نشدند. محققان دریافتند که افرادی که کم خوابی داشتند ، یعنی کسانی که به طور منظم کمتر از شش ساعت در شب می خوابیدند ، ۴.۲ برابر بیشتر از افرادی که بیش از هفت ساعت می خوابیدند ، دچار سرماخوردگی شدند. وقتی فرد کمتر از پنج ساعت در شب می خوابید ، خطر ابتلا به سرماخوردگی حتی بیشتر از این بود.
نکته آخر: تمرکز بر روی عادتهای بهتر خواب شبانه روش خوبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. نقطه ایده آل برای خواب شبانه شش تا هفت ساعت است.طبق برنامه منظم به خواب روید و بیدار شوید. از خیره شدن به صفحه نمایش تلفن همراه ، غذا خوردن دیر وقت و انجام ورزش قبل از خواب خودداری کنید.
سطح ویتامین D خود را بررسی کنید: در حالی که پژوهش های بیشتری در مورد ارتباط بین ویتامین D و سلامت سیستم ایمنی مورد نیاز است ، برخی تحقیقات امیدوارکننده نشان می دهند که بررسی میزان ویتامین D شما می تواند به بدن شما در مقابله با بیماری های تنفسی کمک کند. در یک مطالعه بر روی ۱۰۷ بیمار مسن ، برخی از بیماران مقادیر زیادی ویتامین D مصرف کردند ، در حالی که به دیگران دوزهای استاندارد از این ویتامین داده شد. محققان پس از گذشت یک سال ، دریافتند که افراد گروه دوز بالا در طی سال ۴۰ درصد کمتر به عفونتهای تنفسی در مقایسه با افراد دارای دوز استاندارد مبتلا شدند. تجزیه و تحلیل جدیدتر از ۲۵ آزمایش راستی آزمایی کنترل شده تصادفی بر روی ۱۱۰۰۰ بیمار ، اثر محافظتی مکمل ویتامین D را در برابر عفونتهای حاد دستگاه تنفسی نشان داد. داده های این تحقیقات قطعی نیستند و برخی از مطالعات نشان می دهد که ویتامین D فایده ای در این زمینه نداشته است.
چرا ویتامین D خطر بیماری تنفسی را کاهش می دهد؟ بدن ما برای تولید پروتئین های ضد میکروبی که ویروس ها و باکتری ها را از بین می برد ، به ویتامین D کافی نیاز دارد. دکتر ادیت گیند ، استاد طب اورژانسی در دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو و نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: اگر شما ویتامین D کافی در گردش خونتان نداشته باشید ، بدن شما در تولید پروتئین های مؤثر در مبارزه با عفونت به مشکل بر خواهد خورد زیرا این پروتئین ها به ویژه در دستگاه تنفسی انسان فعال هستند.
توجه به این نکته مهم است که هیچ توصیه بالینی برای مصرف ویتامین D برای سلامتی ایمنی بدن وجود ندارد ، اگرچه توصیه رایج برای سلامت استخوانها به میزان ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد بین المللی در روز است. (این میزان در اکثر مولتی ویتامین ها یافت می شود.) در بررسی ارتباط بیماری تنفسی و ویتامین D ، میزان مصرف آن معادل روزانه ۳.۳۳۰ واحد بین المللی بود.
ویتامین D را می توان در ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا و در شیر یا غذاهای غنی شده با ویتامین D یافت. قرار گرفتن در معرض آفتاب در زمستان به طور معمول ویتامین D کمتری نسبت به ماههای گرم سال به بدن می رساند. برای بررسی میزان ویتامین D به آزمایش خون نیاز است. کمتر از ۲۰ نانوگرم در میلی لیتر کمبود در نظر گرفته می شود در حالی که مقادیر بالاتر از ۳۰ مطلوب است.
نکته پایانی: اگر نگران سلامتی سیستم ایمنی خود هستید ، ممکن است نیاز داشته باشید که سطح ویتامین D شما بررسی شود و درمورد مصرف مکمل با پزشک خود مشورت کنید.
از مصرف زیاد الکل خودداری کنید. مطالعات بیشماری ارتباط بین مصرف بیش از حد الکل و عملکرد سیستم ایمنی را تایید کرده اند. تحقیقات نشان می دهد افرادی که بیش از حد نوشیدنی های الکلی می نوشند ، مستعد ابتلا به بیماری های تنفسی و ذات الریه هستند و در صورت بروز عفونت و زخم آهسته تر بهبود می یابند. الکل تعداد میکروبهای موجود در میکروبیوم روده را تغییر می دهد ، اجتماع میکروارگانیسم هایی که روی سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارند. الکل بیش از حد می تواند به ریه ها آسیب برساند و سیستم ایمنی مخاطی را مختل کند که برای کمک به بدن در شناخت عوامل بیماری زا و مبارزه با عفونت ضروری است. فقط نوشیدن دائم الکل نیست که به بدن آسیب می رساند، بلکه زیاده روی در نوشیدن الکل طی یک بازه کوتاه نیز می تواند سیستم ایمنی بدن را مختل کند.
یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید و از مکمل های غیرمجاز پرهیز کنید. یک رژیم غذایی سالم و ورزش برای حفظ سیستم ایمنی قوی بسیار مهم است. با این حال ، هیچ ماده غذایی یا داروی طبیعی شناخته نشده که سیستم ایمنی بدن را تقویت کند یا بیماری را از بین ببرد. اما این مانع از مطرح کردن ادعاهای جالب در میان مردم نشده است.
دستور العمل منتشر شده در رسانه های اجتماعی ادعا می کند آب جوشانده سیر به تقویت ایمنی بدن کمک می کند. سایر غذاهای رایج که به دلیل خاصیت تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: زنجبیل ، مرکبات ، زردچوبه ، روغن پونه کوهی و آب قلم حیوانات. مطالعات محدودی نیز وجود دارد که حاکی از فواید برخی از این غذاها است ، اما شواهد محکمی در این زمینه وجود ندارد. به عنوان مثال ، ادعای تاثیر مصرف عصاره مغز استخوان توسط پژوهشی در سال ۲۰۰۰ منتشر شده که نشان می دهد خوردن سوپ مرغ به نظر می رسد علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش می دهد. تعدادی از مطالعات دیگر نشان داده اند که سیر ممکن است عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند. ادعا می شود که محصولات گیاه آقطی سیاه می توانند از ابتلا به بیماری ویروسی جلوگیری کند ، اما شواهدی برای این قضیه موجود نیست.
مکمل های روی نیز یک داروی محبوب برای مقابله با سرماخوردگی و بیماری های تنفسی است. برخی از تحقیقات نشان داده اند که قرص روی ممکن است مدت سرماخوردگی را حدود یک روز کاهش دهد و ممکن است تعداد عفونتهای تنفسی فوقانی در کودکان را کاهش دهد. اما داده ها در باره مصرف روی مخدوش هستند. اگر در حالت طبیعی مقدار کافی روی در رژیم غذایی خود مصرف می کنید ، مشخص نیست که مصرف یک مکمل می تواند به شما کمک کند یا خیر. مکمل های روی نیز معمولاً باعث حالت تهوع می شوند.
دکتر کریستینا وودز ، اپیدمیولوژیست و مدیر پزشکی پیشگیری از بیماری های عفونی در این باره گفت: محصولات زیادی وجود دارند که از خواص تقویت کننده سیستم ایمنی بدن برخوردارند ، اما فکر نمی کنم هیچکدام از اینها از نظر پزشکی به اثبات رسیده باشند. افرادی هستند که به طور غیرقانونی می گویند من بعد از مصرف فلان دارو احساس بهبودی داشتم. ممکن است این دست اظهار نظرها درست باشند ، اما هیچ دلیل علمی برای پشتیبانی از آنها وجود ندارد.
نکته آخر: اگر از خوردن غذاهایی که به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن معرفی می شوند، لذت می برید ، مصرف آنها به عنوان بخشی از یک رژیم متعادل هیچ ضرری ندارد. فقط مراقب باشید که هنگام محافظت از خود در برابر بیماریهای ویروسی از توصیه های بهداشتی تاییده شده علمی مانند شستن دست ها و لمس نکردن صورت خود غافل نشوید.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید