متخصص طب پیشگیری: برای مقابله با کوید ۱۹ هیچ راهی به جز رعایت بهداشت دست ها نداریم
ایسنای علوم پزشکی تهران – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی گفت: در این دوره که با شیوع بیماری کوید ۱۹ مواجه هستیم، هیچ راهی به جز رعایت بهداشت دست نداریم. لازم است به همه اعضای خانواده ها سفارش اکید کنم که اگر در بیرون منزل حضور یافتند و دست های آنان آلوده شد، تا […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی گفت: در این دوره که با شیوع بیماری کوید ۱۹ مواجه هستیم، هیچ راهی به جز رعایت بهداشت دست نداریم. لازم است به همه اعضای خانواده ها سفارش اکید کنم که اگر در بیرون منزل حضور یافتند و دست های آنان آلوده شد، تا زمانی که به جایی نرسیدند دست ها را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شست و شو دهند، چشم، دهان و بینی خود را لمس نکنند.
درمان در منزل یکی از مقالات برتر را مشاهده کنید
دکتر اکبر نیک پژوه در گفت وگو با خبرنگار ایسنای علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: افرادی که دارای بیماری های مزمن همچون دیابت، فشار خون بالا و مشکلات تنفسی هستند، دارای مقاومت و سیستم ایمنی ضعیفی می باشند لذا چنانچه به کرونا ویروس جدید مبتلا شدند، بدن این افراد خود به خود نمی تواند در برابر این ویروس پاسخ دهد و متأسفانه میزان مرگ و میر بالاتر رود.
وی ادامه داد: شاید منطقی ترین و بهترین کار این باشد که سالمندان و بیمارانی که چنین خصوصیتی دارند ملاحظات فردی و نکات و اصول بهداشتی را رعایت کنند و بیشتر در خانه بمانند و در اماکن عمومی کمتر حضور داشته باشند؛ اعضای خانواده این افراد هم باید ملاحظات بهداشتی و فردی لازم را داشته باشند.
درمانگاه زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
وی در پاسخ به اینکه تغییر فصل در کاهش شیوع بیماری کرونا ویروس جدید موثر خواهد بود؟ گفت: امید ما این است که تغییر فصل و گرما بتواند این ویروس را تضعیف کند. هر چند که شواهد علمی بر تأیید این موضوع نیست. دیگر اتفاقاتی که شاید موجب تضعیف این ویروس شود، این است که تعداد بیشتری از افراد به این بیماری مبتلا شوند پس از آن خود به خود یک ایمنی گروهی ایجاد خواهد شد.
دکتر نیک پژوه خاطرنشان کرد: آنفولانزای H1N1 یا سایر بیماری هایی که هر ساله با آن مواجه هستیم یک ویژگی خوب دارد که تشخیص داده می شود و درمان آن برای بشر ناشناخته نیست، کوید ۱۹ یک ابهام ذهنی به وجود آورده و خود را در صدر رسانه ها قرار داده است، با توجه به اینکه عفونت زایی این ویروس کمی است، گریبانگیر همه ما انسان ها شده است.
متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی افزود: در آمریکا ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر بر اثر ابتلا به آنفولانزا جان خود را از دست داده اند در صورتی که شاهدیم هنوز آمار مرگ و میر کوید ۱۹ در آمریکا به این تعداد نرسیده ولی اخبار این ویروس در صدر قرار دارد و دلیل آن شاید این باشد که فعلاً واکسن و دارویی برای درمان آن وجود ندارد و حالتی ابهام در درمان این بیماری وجود دارد. به هر حال کوید ۱۹ یک خوبی داشته و آن اینکه فرصتی فراهم شده تا بهداشت دست و فردی بین افراد بیش از گذشته رعایت شود.
وی گفت: در این دوره که با شیوع بیماری کوید ۱۹ مواجه هستیم، هیچ راهی به جز رعایت بهداشت دست نداریم. لازم است به همه اعضای خانواده ها سفارش اکید کنم که اگر در بیرون منزل حضور یافتند و دست های آنان آلوده شد، تا زمانی که به جایی نرسیدند دست ها را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شست و شو دهند، چشم، دهان و بینی خود را لمس نکنند.
راه اندازی سایت کلینیک پوست و مو جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
دکتر نیک پژوه در مورد نحوه تشخیص بیماری آنفولانزا با کوید ۱۹ گفت: ممکن است هرکدام از ما سه هفته پیش یک سرماخوردگی کوچکی احساس کردیم که کرونا بوده است و امروز هم باید خوشحال باشیم که یک بار مبتلا به این بیماری شدیم. البته باید اشاره کنم که ممکن است برخی از افراد پس از یک بار ابتلا، دوباره به آن بیماری مبتلا شوند، ولی برای تایید قطعی این مساله هم هنوز شواهد معتبر وجود ندارد که عفونت مجدد بگیریم. منتها عقل سلیم حکم می کند که اگر یک فردی این بیماری را گرفته باشد، به احتمال ۹/۹۹ درصد مقابل همین نوع از بیماری ایمن می شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید