نشستن ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد
ایسنا علوم پزشکی تهران – بر اساس یک مطالعه جدید، زنان مسنی که هر روز به مدت طولانی می نشینند، در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی، بسیاری از دانشمندان و متخصصان مراقبت های بهداشتی، نشستن را به عنوان معضل […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – بر اساس یک مطالعه جدید، زنان مسنی که هر روز به مدت طولانی می نشینند، در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی، بسیاری از دانشمندان و متخصصان مراقبت های بهداشتی، نشستن را به عنوان معضل جدید سلامتی در دنیای مدرن توصیف می کنند. با این حال، این کاری است که بسیاری از افراد هم در محل کار و هم در اوقات فراغت انجام می دهند.
پیش از این یک مطالعه بر روی تقریباً ۶۰۰۰ نفر از افراد بالای هیجده سال در ایالات متحده نشان داد که از هر ۴ نفر ۱ نفر بیشتر از ۸ ساعت در روز می نشیند.
این مطالعه در ژورنال JAMA منتشر شده و براساس داده های جمع آوری شده در نظر سنجی سازمان آزمایشات بهداشتی و تغذیه ای (NHANES) توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های واگیردار (CDC) انجام شد. این مطالعه نشان داد که ۳٪ از پاسخ دهندگان کمتر از ۴ ساعت در روز می نشستند و افراد فعالی بودند.
اکنون یک مطالعه جدید که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده، به عادت های نشستن زنان یائسه با اضافه وزن و چاقی پرداخته است. این زنان در حدود ۵۵ سال و بالاتر بودند.
در این پژوهش ، محققان داده ها را به عنوان یک گروه واحد تجزیه و تحلیل کردند. آنها همچنین آن را به دو گروه قومیتی شامل افراد اسپانیایی و غیر اسپانیایی تقسیم کردند تا ببینند که آیا کل زمان نشستن براساس گروهها متفاوت است و اینکه چگونه این عادت بد خطر بیماری قلبی را تحت تأثیر قرار می دهد.
دکتر دوروتی سیرز ، نویسنده اصلی این مقاله و پژوهشگر دانشگاه دولتی آریزونا در فینیکس گفت: علیرغم اینکه بیماری های قلبی دلیل اصلی مرگ و میر در زنان است اما از نظر تاریخی ، این بیماری ها در زنان زیاد مورد مطالعه قرار نگرفته است.
یک سوم از زنان در اثر بیماری قلبی می میرند
دکتر سیرز افزود: یک نفر از هر ۳ زن بر اثر ابتلا به بیماری های قلبی می میرد. جمعیت زنان مسن سریع ترین رشد را در ایالات متحده دارند و پس از یائسگی، آنها افزایش چشمگیر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت نوع ۲ را تجربه می کنند.
به همین دلیل، درک این مسئله که سبک زندگی آنها چگونه در ریسک ابتلا به این بیماری ها تأثیر دارد ، بسیار حایز اهمیت است. شواهد نشان می دهد که نشستن طولانی مدت، به ویژه در بزرگسالان مسن، نه تنها بسیار رایج است بلکه با بیماری های قلبی و خطرات مرگ و میر نیز ارتباط دارد.
سیرز گفت: بنابراین، زنان یائسه ای که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و به مدت زمان طولانی در حالت نشسته هستند، احتمالاً از نظر سلامت قلب و فشار خون شرایط بسیار پیچیده ای دارند.
در این مطالعه ۵۱۸ زن با میانگین سنی ۶۳ سال و شاخص توده بدنی (BMI) 31 کیلوگرم بر متر مربع بررسی شده است. طبقه بندی متوسط چاقی BMI بالای ۳۰ کیلوگرم در متر مربع است.
این زنان دستگاهی را پوشیده بودند که فعالیت بدنی آنها را طی مدت بیش از ۱۴ روز ردیابی می کرد . همچنین این افراد برای اندازه گیری قند خون و مقاومت به انسولین تحت آزمایش خون قرار گرفتند.
ورزش خطر را خنثی نمی کند
محققان دریافتند که به طور میانگین، زنانی که اسپانیایی نبودند بیش از ۹ ساعت در روز می نشستند ، در مقایسه زنان اسپانیایی زبان به طور میانگین ۸.۵ ساعت در روز در حالت نشسته بودند.
محققان ارتباط بین نشستن طولانی مدت، شاخص توده بدنی یا BMI ، سایز دور کمر ، قند خون ناشتا ، انسولین ، تری گلیسیرید یا چربی خون و مقاومت به انسولین را پیدا کردند. همه اینها عواملی تاثیر گذار در خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی هستند. قدرت این یافته ها محققان را نیز شگفت زده کرد.
دکتر دوروتی سیرز در این باره گفت: من انتظار داشتم بین زمان نشستن افراد و مقاومت به انسولین ارتباطی برقرار شود، اما انتظار چنین تاثیر بزرگی را نداشتم.
محققان دریافتند که هر ساعت اضافی نشستن در روز منجر به افزایش بیش از ۷ درصدی مقاومت به انسولین می شود و هر ۱۵ دقیقه نشستن بی وقفه اضافی به طور متوسط باعث افزایش ۹٪ از مقاومت به انسولین در افراد می شود.
در کمال تعجب، وقتی محققان سطح ورزش شرکت کنندگان را کنترل کردند نیز شدت این ارتباط بسیار کم دستخوش تغییرات شد.
سیرز افزود: شواهد حاصل از مطالعه ما و سایر افراد نشان می دهد که مدت زمان طولانی نشستن یک تهدید برای سلامت قلب و عروق، مستقل از ورزش است.
وی گفت: پزشکان و سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی باید علاوه بر تشویق مردم به ورزش ، آنها را به کاهش زمان نشستن در طول روز و همینطور کاهش زمانهای نشستن بی وقفه تشویق کنند.
مطالعات دیگر حاکی از آن است که جایگزینی زمان نشستن با فعالیت ایستاده یا فعالیت سبک ممکن است باعث افزایش سلامتی در افراد مسن شود.
دوروتی سیرز گفت: شواهد جمع آوری شده نشان می دهد که وقفه در زمان نشستن باید در طول روز انجام شود و نیازی به شدت زیاد یا مدت طولانی نیست.
این مطالعه همچنین نشان داد که علیرغم گذراندن مدت زمان کمتری برای نشستن در طول روز و همچنین وقفه های کوتاه تر حین نشستن ، تأثیر بیشتری در قند خون زنان اسپانیایی مشاهده شد.
نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۵ دقیقه نشستن بی وقفه، در مقایسه با سایر زنان این مطالعه ، زنان اسپانیایی ۵ درصد افزایش در میزان قند خون ناشتا داشته اند. با این حال ، سیرز گفت که محققان باید این یافته را با یک پژوهش گسترده تر راستی آزمایی و تایید کنند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید