صورت خود را لمس نکنید!
ایسنا علوم پزشکی تهران – این یکی از رفتارهای غریزی و عجیب و غریب انسان است که هر روز چشم ، بینی و دهان خود را به دفعات زیاد لمس می کنیم. این رفتار همچنین یک راه اصلی برای انتقال عفونت هایی مانند کرونا ویروس جدید است. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – این یکی از رفتارهای غریزی و عجیب و غریب انسان است که هر روز چشم ، بینی و دهان خود را به دفعات زیاد لمس می کنیم. این رفتار همچنین یک راه اصلی برای انتقال عفونت هایی مانند کرونا ویروس جدید است.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویوک تایمز، یکی از چالش های دشوار در مقوله بهداشت عمومی، نحوه آموزش به مردم برای شستن مکرر دست ها و پرهیز از لمس صورت یعنی چشم ها ، بینی و دهان که درگاه های ورودی برای کروناویروس جدید و بسیاری از میکروب های دیگر است.
دکتر نانسی الدر ، استاد طب پزشکی در دانشگاه بهداشت و علوم اورگا در پورتلند ایالات متحده در این باره گفت: خاراندن بینی ، مالیدن چشم ها ، تکیه دادن دست به چانه و قرار دادن انگشتان در نزدیکی دهان روش های مختلفی هستند که ما صورتمان را لمس می کنیم. در حقیقت همه افراد چهره خود را لمس می کنند ، و از بین بردن این عادت دشوار است.
با آماده شدن جوامع برای شیوع گسترده کروناویروس در سراسر جهان، توصیه اصلی مقامات بهداشتی درباره شستن دست افراد است. اما شماری از محققان پزشکی می گویند که پیام بهداشت عمومی باید هشدار جدی در مورد خطر لمس صورت باشد.
دکتر ویلیام پی سایر، پزشک خانواده در شارونویل اوهایو و خالق یک پایگاه اینترنتی در زمینه تقویت بهداشت دست و صورت ، گفت : مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های واگیر ایالات متحده و سازمان بهداشت جهانی هنوز هم خیلی عادی می گویند از لمس چشم ، بینی و دهان خودداری کنید. در حالیکه این امر باید به عنوان یک هشدار جدی بیان شود مانند: اصلا به صورت خود دست نزنید! اگر هرگز به غشاهای مخاطی صورت خود دست نزنید ، به احتمال بسیار زیاد از ابتلا به هرگونه عفونت تنفسی مانند کروناویروس جدید در امان خواهید بود.
برای درک اینکه چرا بهداشت دست و لمس صورت می تواند در زمان شیوع یک بیماری همه گیر تفاوت معنی داری ایجاد کند ، این نکته را در نظر بگیرید که ویروس از چه طریقی می تواند گسترش یابد. یک فرد آلوده سوار آسانسور می شود ، دکمه هایی را در خارج و داخل آسانسور لمس می کند یا ممکن است هنگام سوار شدن عطسه کند. هنگامی که آن فرد خارج می شود، قطرات میکروسکوپی حاوی ویروس در پشت سر او باقی می ماند. افراد بعدی که همان دکمه ها را فشار می دهند یا یک سطحی را لمس می کنند ، ویروس را روی دست خود حمل می کنند، سپس بینی خود را لمس می کنند و یا چشمان خود را می مالند.
ماری لوئیز مک لاوز استاد اپیدمیولوژی و بیماری های عفونی در دانشگاه نیوساوت ولز جنوبی در سیدنی استرالیا گفت: چشم، بینی، دهان همه این غشاهای مخاطی راهی برای انتقال ویروس هایی مانند کروناویروس جدید Covid-19 یا SARS به داخل بدن هستند.
دکتر مک لوئیز گفت: من دیروز در یک کنفرانس به تماشای مردم مشغول بودم و فقط در حدود دو دقیقه ده ها بار شمارش کردم و دیدم فردی صورت خود را لمس می کند. این یک عمل بسیار رایج است. چشم هایمان را مالش می دهیم ، بینی مان را می خارانیم ، دهانمان را لمس می کنیم . جامعه عمومی باید در مورد این که بسیار زیاد صورتشان را لمس می کنند آگاه باشند.
دکتر مک لاوز نویسنده ارشد یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ در مورد لمس صورت بود که تعداد هشدار دهنده ای که افراد اقدام به لمس صورتشان می کنند را ثبت کرد. در حالی که دانشجویان پزشکی در یک سخنرانی شرکت می کردند، محققان از آنها فیلمبرداری کردند و تعداد دفعاتی که هر قسمت از صورتشان را لمس می کردند شمارش شد. در طی یک ساعت، دانشجویان به طور متوسط ۲۳ بار صورت خود را لمس کردند. تقریباً نیمی ازاین لمس ها مربوط به چشم، بینی یا دهان بوده است. یعنی محدوده ای که محققان بیماری های عفونی آنرا منطقه تی T می نامند.
سایر مطالعاتی که توسط بهیاران مراقبت های اولیه انجام شده ، نشان می دهد افرادی که کارهای اداری انجام می دهند و دانشجویانی که سوار وسایل نقلیه عمومی می شوند، همگی نرخ دست زدن به منطقه T مشابهی دارند.
دکتر مک لاوز در این باره اظهار داشت: من از این یافته واقعاً تعجب کردم. با لمس غشاهای مخاطی، در واقع به هر ویروس عفونی یازده بار در ساعت فرصت می دهید تا شما را آلوده کند.
خطر شیوع ویروس از طریق تماس دست به صورت به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله نوع ویروس، اینکه آیا آن سطح غیرقابل نفوذ بوده، چه مدت پیش ویروس روی آن قرار داشته، فرد مبتلا چه مدت زمانی آن سطح را لمس می کند، همچنین میزان دما و رطوبت آن سطح نیز حائز اهمیت است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید