بیماری همه گیر چیست؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – شیوع مرگبار کرونا ویروس جدید باعث شده بار دیگر علوم پزشکی در صد اخبار دنیا قرار گیرد و این سؤال را در ذهن همگان ایجاد کند: بیماری همه گیر دقیقا چیست؟ براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ، بیماری همه گیر یعنی شیوع یک ویروس به طوری که بیش از حد […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – شیوع مرگبار کرونا ویروس جدید باعث شده بار دیگر علوم پزشکی در صد اخبار دنیا قرار گیرد و این سؤال را در ذهن همگان ایجاد کند: بیماری همه گیر دقیقا چیست؟
براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ، بیماری همه گیر یعنی شیوع یک ویروس به طوری که بیش از حد معمول انتظار می رود. بیماری همه گیر فراتر از تعداد عادی بیماران، شامل یک رفتار خاص مرتبط با سلامتی یا سایر رویدادهای مرتبط با سلامتی در سطح یک جامعه یا منطقه است. با این حال، همه گیری به عنوان شیوع جهانی یک بیماری جدید تعریف شده است.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان، آخرین مورد پاندمی یا بیماری همه گیر گزارش شده در جهان، بیماری آنفولانزای H1N1 در سال ۲۰۰۹ بود که بر اثر آن صدها هزار نفر در سطح جهان کشته شدند.
واژه “همه گیر” از ریشه یونانی پاندموس می آید که به معنای همه است. دموس در زبان یونانی به معنای جمعیت و پان به معنای همه است. بنابراین “همه گیر” مفهومی است که در آن اعتقاد وجود دارد احتمالاً کل جمعیت جهان در معرض این عفونت بالقوه خواهند بود و بخشی از آنها بیمار می شوند. دکتر مایک رایان ، مدیر اجرایی سازمان بهداشت جهانی WHO برنامه فوریت های بهداشتی این سازمان را در هفته اخیر در یک نشست خبری با خبرنگاران مطرح کرد.
رایان گفت: “هنگامی که به طور خاص به بیماری کروناویروس جدید یا Covid-19 می پردازیم ، آنچه ما هنوز در کووید ۱۹ نمی فهمیم ، دینامیک مطلق انتقال این ویروس است.
وی گفت: ما در مرحله آماده سازی برای همه گیری بالقوه هستیم. بیایید روی آنچه می توانیم انجام دهیم و آنچه را که باید انجام دهیم که همان آمادگی است، متمرکز شویم. منظور ما از آمادگی، تدارک برای شناسایی موارد مبتلا شده، آماده سازی برای معالجه بیماران، آماده سازی برای پیگیری افراد در معرض تماس و همین طور آماده سازی برای اعمال اقدامات مهار شیوع ویروس است.
همه گیری برای افراد مختلف معنای متفاوتی دارد
دکتر آنتونی فاوسی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ایالات متحده، در اوایل ماه جاری گفت که هیچ تعریف واقعی علمی و قطعی از آنچه یک بیماری همه گیر محسوب می شود وجود ندارد.
فاوسی در این باره گفت: اگر بخواهم صادقانه سخن بگویم، اینها واقعاً تعاریف تقریبی هستند.
وی افزود: در مورد هر دو طرف استدلال هایی وجود دارد مبنی بر اینکه آیا می توان شیوع کروناویروس را یک بیماری همه گیر توصیف کرد یا خیر.
وی گفت: من فکر می کنم شما می توانید به استدلال هر دو طرف این بحث گوش دهید. بیماری همه گیر برای افراد مختلف تعاریف متفاوتی دارد.
به طور کلی ، سازمان بهداشت جهانی WHO از اعلام شرایط بهداشت عمومی در مورد بیماریهایی که مانند آنفولانزا نیستند به عنوان بیماری همه گیر جلوگیری می کند. در مورد آنفلوانزا هم، این اصطلاح برای توصیف آمادگی آنفولانزای همه گیر استفاده شده است.
در غیر این صورت، WHO دیگر از سیستم منسوخ قدیمی استفاده نمی کند که شامل توصیف مراحل آنفلوانزای همه گیر بود، مانند گزارش های مربوط به عفونت های انسانی گرفته تا بیماری همه گیر.
سخنگوی سازمان بهداشت جهانی، تاریک جاسارویچ، روز سه شنبه گفت: این تغییر رویه به دلیل تجربیات کسب شده از تجربه شیوع آنفلوانزای H1N1 2009 صورت گرفت.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید