استفاده از شبکه های اجتماعی به سلامت روانی نوجوانان آسیب می رساند
ایسنا علوم پزشکی تهران – استفاده از شبکه های اجتماعی به ویژه در دختران نوجوان با افسردگی ارتباط مستقیم دارد. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که این موضوع ممکن است پیچیده تر از آن باشد که کارشناسان فکر می کنند. این مطالعه، که نتایج آن هفته گذشته در مجله The Lancet Child & […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – استفاده از شبکه های اجتماعی به ویژه در دختران نوجوان با افسردگی ارتباط مستقیم دارد. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که این موضوع ممکن است پیچیده تر از آن باشد که کارشناسان فکر می کنند.
این مطالعه، که نتایج آن هفته گذشته در مجله The Lancet Child & Adolescent Health منتشر شد، شامل مصاحبه هایی با تقریبا ده هزار کودک بین ۱۳ تا ۱۶ سال در انگلیس است. پس از این تحقیق پژوهشگران دریافتند که رسانه های اجتماعی با افزایش احتمال قرار گرفتن افراد در معرض حملات سایبری، کاهش خواب و ورزش ممکن است به سلامت روان دختران جوان آسیب برسانند.
دکتر راسل وینر، پژوهشگر ارشد این مطالعه ، در موسسه بهداشت کودکان دانشگاه کالیفرنیا امریکا در بیانیه ای گفت: “نتایج ما نشان می دهد که رسانه های اجتماعی به خودی خود خسارت ایجاد نمی کنند، اما استفاده مکرر از آنها ممکن است فعالیت هایی را که تأثیر مثبتی بر سلامت روان افراد مانند خواب یا ورزش دارند، مختل کند.
این در حالی است که جوانان را در برابر محتوای مضر ، به ویژه تجربه های منفی آزار و اذیت سایبری قرار می دهد. به عبارت دیگر ممکن است خود رسانه های اجتماعی مقصر مسائل بهداشت روان افراد باشند. ”
“درعین حال کاربرانی که در معرض حملات روانی سایبری قرار می گیرند ، از کیفیت خواب و ورزششان کاسته می شود و همین مسئله باعث کاهش سلامتی افراد و بروز مشکلات سلامت روان می شود.”
باب پاتون، مدرس روانشناسی بالینی دانشگاه سوری گفت: ” بنابراین راهکارهایی که تنها بر کاهش استفاده افراد از رسانه های اجتماعی به عنوان ابزاری برای بهبود بهزیستی یا سلامت روان آنها متمرکز شده اند ، ممکن است مفید واقع نشوند.”
دکتر پاتون که به گفته خود در این پژوهش مشارکت نداشته افزود: “توسعه استراتژی هایی برای مقابله با حملات سایبری و ارتقاء عادتهای خواب و ورزش سالم همان چیزی است که برای کاهش آسیب های جسمی و روانی شبکه های اجتماعی لازم است.”
پژوهشگران اعلام کردند که به نظر می رسد عوامل دیگری بر سلامت روانی پسران تأثیرگذار هستند ، بنابراین تحقیقات بیشتری نیاز است.
تفاوتهای پسران و دختران
این تحقیق با مصاحبه سالانه با نوجوانان طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ انجام شده است. طی این مصاحبه های سالانه بررسی شد که نوجوانان چند وقت یکبار از رسانه های اجتماعی از جمله فیس بوک ، اینستاگرام ، واتس اپ ، توییتر و اسنپ چت استفاده می کنند. در این پژوهش چک کردن روزانه شبکه های اجتماعی به مقدار بیش از سه بار در روز “بسیار زیاد” در نظر گرفته می شد.
لازم به ذکر است که پژوهشگران بررسی نکردند که افراد شرکت کننده در این پژوهش چه مدت از وقتشان را در این وب سایت ها صرف کردند ، که این یکی از محدودیتهای این مطالعه بود.
در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ محققان در مورد وضعیت پریشانی روانی نوجوانان و سلامت شخصی آنها ، مواردی مانند رضایت از زندگی ، خوشبختی و اضطراب سؤال کردند.
محققان دریافتند که در هر دو جنس ، استفاده مکرر از رسانه های اجتماعی با پریشانی روانی بیشتر همراه است. این تأثیر به ویژه در بین دختران برجسته بود بدین مفهوم که هرچه دختران بیشتر رسانه های اجتماعی را بررسی می کردند ، پریشانی روانی آنها بیشتر می شد.
اما نزدیک به ۶۰٪ از تأثیرات پریشانی روانشناختی بر دختران را می توان با عواملی مانند کیفیت پایین خواب، قرار گرفتن بیشتر در معرض حملات سایبری و کاهش فعالیت بدنی توجیه کرد. اما برای پسران این عوامل تنها ۱۲٪ از تأثیرات استفاده مکرر از رسانه های اجتماعی بر پریشانی روانی را توضیح می دهند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید