اصلاح رژیم غذایی ممکن است سیستم ایمنی بدن را در بیماران ام اس آرام کند
ایسنا علوم پزشکی تهران – نتایج یک پژوهش بر روی موش ها نشان داده است که تغییر رژیم غذایی ممکن است سرعت بیماری هایی که شامل فعال شدن سیستم ایمنی بدن می شوند مانند بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا همان (MS) را کاهش دهد. آیا این یافته ها می تواند منجر به بهبود درمان این بیماری […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – نتایج یک پژوهش بر روی موش ها نشان داده است که تغییر رژیم غذایی ممکن است سرعت بیماری هایی که شامل فعال شدن سیستم ایمنی بدن می شوند مانند بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا همان (MS) را کاهش دهد. آیا این یافته ها می تواند منجر به بهبود درمان این بیماری ها در انسان شود؟
طبق تخمین ها، تقریباً یک میلیون نفر از افراد بالای ۱۸ سال با بیماری ام اس دست و پنجه نرم می کنند. ام اس شایعترین نوع اختلال التهابی یا خود ایمنی است که به سیستم ایمنی بدن حمله می کند و به بافت سالم انسان آسیب می رساند.
در ام اس، سیستم ایمنی بدن به غلافهای میلین که وظیفه محافظت از سلولهای عصبی مغز و نخاع را بر عهده دارند حمله می کند و این کار باعث اختلال در سیستم پیام رسانی بین مغز و اعصاب انسان می شود.
نتیجه این اختلال می تواند ضعف عضلانی، بی حسی، عدم تعادل و کاهش قوای ذهنی باشد که همگی با گذشت زمان رو به وخامت می گذارند.
پزشکان اغلب این بیماری را در افرادی تشخیص می دهند که در سالهای آغازین بزرگسالی قرار دارند، اگرچه این بیماری در هر سنی قابل تشخیص است.
در حال حاضر هیچ راه حلی برای پیشگیری یا کاهش سرعت پیشرفت بیماری ام اس وجود ندارد مگر اینکه خطر عفونت یا ابتلا سرطان را به شدت افزایش می دهد. اما دانشمندان به تازگی دریافته اند که تغییرات رژیم غذایی می تواند شروع و پیشرفت بیماری ام اس را در افراد پرخطر به تأخیر بیاندازد.
محققان اخیراً نقش متیونین -یک اسید آمینه – را در واکنش التهابی که یکی از شرایط بیماری MS است بررسی کرده اند. نتایج تحقیقات این تیم به تازگی در مجله Cell Metabolism منتشر شده است.
اثرات کاهش مصرف متیونین
در حالی که متیونین برای سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است ، بر افراد در معرض خطر بیماری خود ایمنی اثر منفی دارد.
راسل جونز، دانشمند مؤسسه ون اندل میشیگان که نویسنده ارشد این مطالعه است درباره این یافته ها توضیح می دهد:
«نتایج تحقیقات ما نشان می دهد برای افرادی که مستعد ابتلا به اختلالات التهابی و خود ایمنی مانند مولتیپل اسکلروز یا ام اس هستند، کاهش مصرف متیونین در واقع می تواند فعالیت سلول های ایمنی بدن را که باعث ایجاد بیماری می شوند، سست کند و منجر به نتایج بهتر شود.»
بسیاری از سلول های سراسر بدن متیونین، که یکی از اجزای پروتئین و یک نوع سوخت محسوب می شود تولید می کنند.
سلولهای ایمنی دفاعی که به تهدیدات بیرونی پاسخ می دهند- سلول های T نامیده می شوند – توانایی تولید متیونین ندارند و در عوض به منابع غذایی تکیه می کنند. برخی محصولات حیوانی مانند گوشت و تخم مرغ به ویژه حاوی مقادیر زیادی متیونین هستند.
یکی از راه هایی که بدن از خود در برابر تهدیداتی مانند پاتوژن ها یا میکروب ها دفاع می کند، هجوم بردن به سمت ناحیه آسیب دیده با استفاده از سلول های T است.
محققان دریافتند که مقادیر متیونین مصرف شده با کمک به سلولهای T، با تکثیر و گسترش در قسمت های مختلف بدن، به این فرآیند کمک شایانی می کنند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید