والدین و مادربزرگ ها مقصر نیمی از مسمومیت های کودکان !
ایسنای علوم پزشکی تهران – والدین و مادربزرگ ها مسئول نیمی از مسمویت های غذایی کودکان هستند، این یک واقعیت تعجب آور است. بیش از نیمی از کودکان زیر پنج سال بر اثر مصرف قرص های تجویز شده برای بزرگسالان، بعد از اینکه والدینشان بسته های ایمنی کودک را از روی قرص ها بر می […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – والدین و مادربزرگ ها مسئول نیمی از مسمویت های غذایی کودکان هستند، این یک واقعیت تعجب آور است. بیش از نیمی از کودکان زیر پنج سال بر اثر مصرف قرص های تجویز شده برای بزرگسالان، بعد از اینکه والدینشان بسته های ایمنی کودک را از روی قرص ها بر می دارند، دچار مسمومیت می شوند. این داروها شامل داروهایی برای درمان دیابت یا بیماریهای قلبی است که حتی در مقادیر اندک برای کودکان خطرناک است.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان ، این یافته های نگران کننده از یک مطالعه جدید ، اخیرا در ژورنال اطفال منتشر شده است و دلایل چهار هزار و ۴۹۶ مورد تماس به پنج مرکز مسمومیت در آریزونا ، فلوریدا و جورجیا را طی یک دوره هشت ماهه در سال ۲۰۱۷ تجزیه و تحلیل کرده است.
این مطالعه نشان می دهد بر اثر بی دقتی بزرگسالان هنگامی که داروهای خود را از بسته بندی های محکم خارج می کنند و برای راحتی آنها را در مکان های در دسترس قرار می دهند ، ناخواسته هر سال در حدود پنجاه هزار مورد مسمومیت کودکان و مراجعه به اورژانس رخ می دهد.
دکتر دانیل بودینز ، پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: این یافته ها ثابت می کند وقت آن رسیده که تأکید بیشتری در ترغیب بزرگسالان به نگه داشتن داروها در ظروف دارای ویژگی های مقاوم در برابر کودک انجام دهیم.
دانشکده پزشکی دانشگاه اموری آتلانتا و مرکز سم شناسی جورجیا امریکا در یک همکاری مشترک این تحلیل را انجام دادند.
این مطالعه نشان می دهد که والدین و مادربزرگ ها به احتمال زیاد یک یا چند کار زیر را انجام می دهند که به بچه ها اجازه می دهد به داروهای خطرناک دسترسی داشته باشند.
به منظور اینکه قرص های خود را فراموش نکنند، بزرگسالان که در اغلب موارد مادربزرگ ها هستند دارو ها را از ظروف مقاوم در برابر کودک خارج می کنند و آنها را در بسته قرص های روزانه خود قرار می دهند که به راحتی قابل باز کردن است.
والدین همچنین قرص ها را از محفظه خود بیرون آورده و روی میزهای کنار تختخواب یا پیشخوان های آشپزخانه می گذارند تا بعداً از آن استفاده کنند.
بزرگسالان قرص ها را حین سفر در داخل کیسه های پلاستیکی یا سایر ظروف کوچکی که به آسانی باز می شوند قرار می دهند.
و در برخی اوقات این اتفاق فقط یک تصادف است. شخصی قرص ها را روی زمین می ریزد و هنگام برداشتن همه آنها را پیدا نمی کند در نتیجه کودکان آنها را بعدا پیدا کرده و می خورند.
بسته بندی مقاوم در برابر کودک یک موفقیت بزرگ در زمینه بهداشت عمومی است. زمانی که قانون بسته بندی پیشگیری از مسمومیت در سال ۱۹۷۰ به تصویب رسید ، مرگ و میر کودکان در اثر مسمومیت های پزشکی غیر عمدی به طرز چشمگیری کاهش یافت.
اما در دهه ۲۰۰۰ استفاده از نسخه در ایالات متحده افزایش یافته است ، و این امر ناشی از عواملی مانند افزایش استفاده از استاتین ، داروهای ضد افسردگی ، آسم و دیابت و همچنین جامعه ای است که به طور فزاینده به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید