تاثیر مصرف گوشت، مرغ و ماهی بر روی بیماریهای قلبی عروقی
ایسنای علوم پزشکی تهران – کارشناسان تغذیه به خوبی آگاه هستند که گوشت قرمز فرآوری شده احتمالاً خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و همچنین مرگ و میر را در افراد افزایش می دهد. اما آیا گوشت ، ماهی و مرغ فرآوری نشده ضرر کمتری دارند ؟ مطالعات متعددی انجام شده اند که ارتباط […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – کارشناسان تغذیه به خوبی آگاه هستند که گوشت قرمز فرآوری شده احتمالاً خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و همچنین مرگ و میر را در افراد افزایش می دهد. اما آیا گوشت ، ماهی و مرغ فرآوری نشده ضرر کمتری دارند ؟
مطالعات متعددی انجام شده اند که ارتباط میان مصرف گوشت فرآوری شده مانند هات داگ ، کالباس و سایر گوشتهای مشابه و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و مرگ را نشان می دهند.
به گزارش ایسنای علوم پزشکی تهران به نقل از وبسایت مدیکال نیوز تودی ، مقدار بالای چربی های اشباع شده در این نوع مواد غذایی به همراه وجود مقادیر زیاد نمک و مواد نگهدارنده ممکن است علت وجود این ارتباط باشد. تحقیقات جدید نشان داده اند که حتی مصرف مقدار اندک از این غذاها سلامتی انسان را به خطر می اندازد.
اما در مورد گوشت های دیگر مانند گوشت قرمز فرآوری نشده ، مرغ یا ماهی چطور؟ آیا این مواد غذایی هم تاثیر یکسانی بر روی سلامت قلبی و عروقی انسان دارند؟
تحقیقات ترکیبی در این زمینه انجام گرفته اند. نتایج این مطالعات تا حدی متفاوت است زیرا روشهای بررسی و پژوهش متفاوتی مورد استفاده قرار گرفته وهمین طور تا حدودی به دلیل استفاده از روش مطالعاتی کوهورت محدودیت هایی در زمینه نتیجه گیری وجود دارد.
بنابراین ، برای پر کردن این شکاف در تحقیقات ، گروهی از دانشمندان به سرپرستی دکتر ویکتور دبلیو ژونگ ، از دانشگاه کرنل ایتاکا نیویورک ، یک متاآنالیز جدید از یافته های ۶ پژوهش موجود ، انجام دادند.
نتایج تجزیه و تحلیل این اطلاعات در مجله JAMA INTERNAL MEDICINE منتشر شده است.
مطالعه مصرف گوشت ، مرغ و ماهی
ژونگ و تیم تحقیقاتی او به بررسی مطالعات مشابه در سراسر ایالات متحده پرداختند ، در کل این بررسی ها ۲۹.۶۸۲ نفر بزرگسال آمریکایی در ابتدای این مطالعه مشکلات قلبی و عروقی نداشتند.
شرکت کنندگان این پژوهش ۴۴٪ مرد و تقریبا ۳۱٪ غیر سفید پوست بودند.
محققان داده های رژیم غذایی شرکت کنندگان را بین سالهای ۱۹۸۵-۲۰۰۲ ثبت کرده بودند و به مدت ۳۰ سال ، تا ۳۱ آگوست ۲۰۱۶ ، از نظر بالینی آنها را دنبال کردند.
طی یک دوره پیگیری حدودا ۱۹ ساله ۶۹۶۳ مورد عوارض جانبی قلبی و ۸۸۷۵ مورد مرگ ناشی از مشکلات قلبی و عروقی رخ داده است.
از موارد مشاهده شده حوادث قلبی عروقی ، ۳۸/۶ % دچار بیماری عروق کرونر قلب بودند، ۲۵%دچار سکته مغزی شدند و ۳۴.۰%هم مشکل نارسایی قلبی داشتند.
نتیجه اصلی که دانشمندان به دنبال آن بودند خطر نسبی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و موارد مرگ و میر ناشی از نارسایی های قلبی در طی ۳۰ سال بین افرادی بود که این مواد غذایی را مصرف کرده اند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید