استراحت طولانی مدت کمردرد را حادتر می کند: دکتر یاری در گفت وگو با ایسنای علوم پزشکی تهران
ایسنای علوم پزشکی تهران – یک متخصص طب فیزیکی و توان بخشی گفت: در صورت ابتلا به کمردرد نهایتا ۴۸ ساعت استراحت کافی است؛ اگر کمر درد داشتید، زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید، از استراحت طولانی، درمان های خانگی و مراجعه به شکسته بند حتماً اجتناب نمایید. دکتر حسین یاری متخصص طب فیزیکی و […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – یک متخصص طب فیزیکی و توان بخشی گفت: در صورت ابتلا به کمردرد نهایتا ۴۸ ساعت استراحت کافی است؛ اگر کمر درد داشتید، زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید، از استراحت طولانی، درمان های خانگی و مراجعه به شکسته بند حتماً اجتناب نمایید.
دکتر حسین یاری متخصص طب فیزیکی و توان بخشی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا واحد علوم پزشکی تهران، در پاسخ به این پرسش که در زمان مواجهه با کمر درد چه اقداماتی انجام دهیم؟ گفت: شاید تا ۲۰ الی ۳۰ سال قبل توصیه می شد که پس از مواجهه با کمردرد، حتماً استراحت مطلق کنید و دو تا سه هفته بخوابید، ولی چند دهه است که پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که اینکار رویکرد صحیح نیست و فردی که دچار کمر درد می شود، باید هر چه زودتر به زندگی روزمره و فعالیت کاری و شغلی خود برگردد.
درمان در منزل یکی از مقالات برتر را مشاهده کنید
وی با تاکید بر اینکه استراحت و خوابیدن کوتاه مدت به دنبال نشستن و ایستادنی که باعث درد شدید شده مفید است؛ اما استراحت طولانی تر می تواند کمردرد را بدتر کند ادامه داد: در صورت ابتلا به کمردرد نهایتا ۴۸ ساعت استراحت کافی است و بیشتر از این مدت زمان عوارض بدی به همراه دارد و باعث از کار افتادگی، ضعف و تحلیل عضلانی، بر هم ریختن شرایط روحی و روانی فرد و افزایش احتمال افسردگی و اضطراب می شود. لذا تنها توصیه این است که اگر کمر درد داشتید، زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید، از استراحت طولانی، درمان های خانگی و مراجعه به شکسته بند حتماً اجتناب نمایید.
این متخصص طب فیزیکی و توان بخشی ادامه داد : اکثریت مطلق تحقیقات علمی جدید اثبات کرده اند که افرادی که زودتر به فعالیت روزانه بازگشته اند و در مواقع لازم استراحت کرده اند نسبت به افرادی که مرخصی استعلاجی طولانی گرفته اند و در منزل استراحت کرده اند کاهش کمردرد و محدودیت بیشتری داشته اند. افراد مبتلا به کمردرد باید هرچه زودتر زندگی عادی را از سر بگیرند. فقط کافی است کمی سبک زندگی شان را تغییر دهند!
درمانگاه زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
دکتر یاری در مورد استفاده از روش های سنتی و ماساژ برای درمان کمر درد، افزود: برای درمان کمردرد باید علت ایجاد آن و منشا درد را از میان پنج علت عضلانی، استخوانی، مفصلی، دیسک و عصب شناسایی کرد و سپس بر این اساس رویکرد درمانی را مشخص کرد. در بسیاری از موارد کمردرد تأثیر ماساژ بررسی شده وبه اثبات رسیده است، ولی وقتی از ماساژ صحبت می کنیم، ماساژی که علمی باشد مدنظرمان هست. ماساژ اصول دارد و کسی باید ماساژ را انجام دهد که دوره های ماساژ درمانی را گذرانده باشد. به طور قطع، بهترین گروه برای انجام ماساژ فیزیوتراپیست ها هستند، کسانی که آموزش کافی در این زمینه دیده اند و در موارد به جا از آن استفاده می نمایند؛ به عنوان مثال برای گروهی که کمردردشان ناشی از آسیب های عضلانی است، ماساژ می تواند بسیار موثر باشد.
دکتر یاری استفاده طولانی مدت از کمربندهای طبی برای درمان کمر درد را توصیه نکرده و افزود: کمربندها می توانند درد بیمار را تسکین دهند، ولی دو آفت بزرگ دارند، یک آفت اینکه از نظر ذهنی فرد را به خود وابسته می کنند، یعنی فرد به این باور می رسد که من تا کمر بند را نبندم دردم خوب نمی شود یا در همه فعالیت ها باید کمربند را استفاده کنم. دومین آفت بزرگ در استفاده از کمربندهای طبی این است که باعث تحلیل رفتن و لاغری عضلات می شوند، در صورتی که ما نهایت تلاشمان را در توانبخشی فعال و درمان بیماری های عضلانی اسکلتی می کنیم که عضلات مجدداً تقویت شوند و قدرت پیدا کنند و عضلاتی که دچار کوتاهی هستند، کشش یابند؛ بنابراین استفاده از کمربند نقض غرض است، اما در کمردردهای حاد و در بعضی از موارد کمر درد مثل تنگی کانال نخاع خصوصاً در افراد چاق، استفاده کوتاه مدت و به جا از کمربند را توصیه می کنیم.
راه اندازی سایت کلینیک پوست و مو جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید