محققان دانشگاه هاروارد موفق شدند: ساخت واکسن جامد برای مقابله با تومورهای مایع
ایسنای علوم پزشکی تهران – محققان دانشگاه هاروارد نوعی واکسن مبتنی بر مواد زیستی ساختند که در کنار شیمیدرمانی امکان نابودسازی کامل سلولهای AML(نوعی سرطان خون) و بهبود پایدار مدلهای حیوانی مبتلا به این بیماری را فراهم میکند. درمان در منزل یکی از بهترین مقالات را مشاهده کنید به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، بیماری AML […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – محققان دانشگاه هاروارد نوعی واکسن مبتنی بر مواد زیستی ساختند که در کنار شیمیدرمانی امکان نابودسازی کامل سلولهای AML(نوعی سرطان خون) و بهبود پایدار مدلهای حیوانی مبتلا به این بیماری را فراهم میکند.
درمان در منزل یکی از بهترین مقالات را مشاهده کنید
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، بیماری AML نوعی سرطان خون مرگبار است که منشاء آن مغز استخوان بوده و اغلب قربانیان خود را طی ۵ سال نابود میکند. در طول ۴۰ سال گذشته شیمی درمانی، راهکار متداول مقابله با این بیماری بوده است اما این شیوه تنها موجب کاهش شدت بیماری میشود و ندرتا آن را به طور کامل از بین میبرد.
این واکسن جدید مانند سایر واکسنها، سیستم ایمنی بدن را برای تشخیص سلولهای سرطانی آموزش میدهد، اما ساختار آن بر خلاف سایر واکسنها به صورت جامد است. چارچوب اصلی این واکسن که شبیه یک دیسک است، از دو ماده پلی اتیلن گلیکول و آلژینات ساخته شده که به صورت شبکه به هم بافته شدهاند.
درمانگاه زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
سپس دو ماده شیمیایی به آن اضافه شده تا سلولهای دندریتی بدن را جذب و فعال کنند. علاوه بر این، آنتی ژنهای اختصاصی سلولهای AML که به صورت سلولهای مرده AML یا پپتیدهای حاصل از پروتئین WT-۱ هستند، به این چارچوب اضافه شده است تا بدن را در بلندمدت در برابر این بیماری ایمن کنند.
تزریق این واکسن به بدن موشها موجب افزایش تعداد سلولهای T و تقویت سیستم ایمنی بدن موشها شد. این موشها پس از دریافت سلولهای سرطانی AML توانستند به حیات خود ادامه دهند و باتزریق مجدد سلولهای سرطانی نیز اثری از بیماری در آنها دیده نشد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.
کلینیک پوست و مو جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید