محققان دانشگاه جرج تاون دریافتند :کاهش علائم پارکینسون با داروی سرطان
ایسنای علوم پزشکی تهران – مطالعات محققان دانشگاه جرج تاون در واشنگتن نشان میدهد داروی درمان نوعی سرطان خون در کاهش علائم بیماری پارکینسون موثر است. به گزارش پایگاه خبری یونایتدپرس، این مطالعه نشان میدهد یک داروی رایج درمان لوسمی مزمن میلوئیدی یا به اختصار CML که نوعی سرطان خون است که علائم بیماری پارکینسون […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – مطالعات محققان دانشگاه جرج تاون در واشنگتن نشان میدهد داروی درمان نوعی سرطان خون در کاهش علائم بیماری پارکینسون موثر است.
به گزارش پایگاه خبری یونایتدپرس، این مطالعه نشان میدهد یک داروی رایج درمان لوسمی مزمن میلوئیدی یا به اختصار CML که نوعی سرطان خون است که علائم بیماری پارکینسون را کاهش میدهد. این دارو نیلوتینیب nilotinib نام دارد و نام تجاری آن تاسیگنا (Tasigna) است و باعث افزایش تولید دوپامین میشود و اختلال حرکتی را متوقف میکند.
این مطالعه نشان میدهد ۲۵ تا ۵۰ درصد دوزی که در بیماران سرطانی استفاده میشود، برای کاهش علائم پارکینسون موثر است. محرک اصلی بیماری پارکینسون یک نسخه جهش یافته از پروتئینی به نام آلفا سینوکلین است. این پروتئین در نورونهای تولیدکننده دوپامین تجمع مییابد. جسم سیاه مغز پیامهای عصبی را از طریق نخاع به عضلات مختلف ارسال میکند و این فرآیند از طریق ماده شیمیایی دوپامین صورت میگیرد. به مرور زمان با تجمع آلفا سینوکلین عملکرد سلولهای عصبی مختل شده و سلولها از بین میروند. در این حالت مشکلات حرکتی ایجاد میشود و مراحل اولیه پارکینسون شکل میگیرد.
در واقع در بیماران مبتلا به پارکینسون میزان دوپامین کاهش مییابد و داروی تاسیگنا میتواند این کمبود را جبران کند، از طرفی این دارو سطح پروتئینهای سمی را کاهش میدهد. این پروتئینهای سمی به مرور منجر به مرگ نورونهای دوپامین میشوند. این مطالعه میتواند منجر به تولید داروهایی با کمترین عوارض جانبی برای درمان پارکینسون شود.
بیماری پارکینسون معمولا با لرزش یک دست آغاز میشود و به تدریج بیشتر اندامها را درگیر میکند.
بیش از ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به پارکینسون مبتلا هستند. پارکینسون دومین بیماری شایع عصبی پس از آلزایمر است. اکنون هیچ درمانی برای این عارضه وجود ندارد.
نتایج این مطالعه در نشریه JAMA Neurology منتشر شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید