کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت/ فرصتی استنثایی برای اشتراک گذاری علم متخصصان رشته های مختلف؛دکتر رضا حسین زاده در گفت وگو با ایسنا
ایسنای علوم پزشکی تهران – دبیر اجرایی کنگره زخم و ترمیم بافت ضمن بیان این نکته که «چهارمین کنگره بین المللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت» محیط علمی بسیار مناسبی برای محققین رشته های مختلف است تا ضمن تبادل اطلاعات، علم خود را به روز کنند، گفت: کنگره امسال از ۲۸ آبان […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – دبیر اجرایی کنگره زخم و ترمیم بافت ضمن بیان این نکته که «چهارمین کنگره بین المللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت» محیط علمی بسیار مناسبی برای محققین رشته های مختلف است تا ضمن تبادل اطلاعات، علم خود را به روز کنند، گفت: کنگره امسال از ۲۸ آبان ماه تا ۱ آذرماه با حضور متخصصین داخلی و خارجی برگزار می شود و حضور در این کنگره برای عموم علاقه مندان آزاد است.
دکتر رضا حسین زاده در گفت وگو با خبرنگار ایسنا واحد علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: «چهارمین کنگره بین المللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت» مانند سنوات گذشته فضای تعاملی بسیار خوبی را میان رشته های مختلف ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: تحقیقات در رشته های مختلف علوم پزشکی، علوم فنی و مهندسی و علوم پایه می توانند در این حیطه مطرح باشند.
به عنوان مثال تغذیه و مشاوره های روانشناختی نیز در ترمیم زخم و بافت و بهتر کردن شرایط و روند زندگی افرادی که مبتلا به زخمهای مزمن هستند، بسیار موثر است حتی می توان به همراهان بیماران کمک کرد که این مشکل را راحت تر مدیریت کنند و از استرس ها بکاهند و در منزل مراقبت های لازم را داشته باشند.( درمان در منزل)
دبیر اجرایی کنگره زخم وترمیم بافت گفت: قشر وسیعی از همکاران متخصص بالینی، پرستاران و بهورزان و مراقبین در منزل یا قشرهای مختلفی که می توانند برای بهتر شدن فرایند ترمیم زخم کمک کنند در این همایش علمی شرکت می کنند. فضای تعاملی کنگره زخم بهترین مکان برای به اشتراک گذاشتن تجربیات درمانگران عزیز چه از طریق متخصصان، چه از طریق پزشکان عمومی و پرستاران می باشد.
دکتر حسین زاده به رشته علوم پایه و نقش آن در ترمیم زخم و بافت اشاره کرد و یادآور شد: زخم می تواند در اثر عوامل درونی و یا عوامل بیرونی ایجاد شود. به عنوان مثال یکسری فاکتورهای درون تنی، پروتئین ها و فاکتورهای رشد هستند و فرایندهای بیولوژیک بدن را کنترل می کنند، تغییرات این ماکرومولکولهای حیاتی می تواند در روند ترمیم زخم اثرگذار باشد.
وی افزود: از انواع زخم های مزمن می توان به زخم های پای دیابتی اشاره کرد، فردی که مبتلا به دیابت هست این مشکل برای او حادتر است و از این جهت که دیابت باعث می شود یکسری پروتئین های عملگر که می توانند در فرایند فیزیولوژیک بدن بسیار موثر باشند، تحت تأثیر غلظت بالای قند پروتئین ها غیر طبیعی می شوند و عملکرد مناسب را ندارند؛ وقتی به مرور زمان عملکرد مناسب وجود نداشته باشد از آنجایی که پروتئین ها به عنوان موتورهای حیات مطرح هستند، اثرات ثانویه خود را خواهند گذاشت.
وی اظهار کرد: متخصصین رشته علوم پایه و افرادی که تحقیقات علوم پایه انجام می دهند، فیلد بسیار عظیمی را در این زمینه می بینند که می توان از زوایای مختلف به این مقوله ورود داشته باشند و تحقیقات مرتبط با این زمینه از جمله شیمی، زیست شناسی، تغذیه، پاتولوژی، علوم پایه پزشکی یا غیر پزشکی را انجام دهند.
دکتر حسین زاده به ارتباط رشته های فنی مهندسی به مقوله ترمیم زخم و بافت اشاره و خاطرنشان کرد: قسمت اعظمی از محققان رشته های فنی مهندسی از جمله پلیمر، مهندسی بافت، پزشکی، شیمی و رشته های مشابه با این رشته ها در زمینه زخم پوش های نوین و موثر تحقیقات می کنند.
دبیر اجرایی کنگره زخم و ترمیم بافت گفت: دسته دیگری از افرادی که می توانند در مقوله ترمیم زخم و بافت وارد شوند، روانشناسان هستند که مشاوره های مرتبط با این مساله را دارند. به عنوان مثال متخصصان تغذیه می توانند با نوع تغذیه مناسب و براساس روشهای تغذیه، اثرات درمانی بهتری را داشته باشند و تجربیات خود را اشتراک بگذارند و در اختیار دیگران قرار دهند و تجربیات دیگران را ببینند و از نزدیک با هم مشورت داشته باشند.
دکتر حسین زاده ادامه داد: مشاوران می توانند در بهبود زندگی بیماران و حتی همراهان بیمار نقش بسیار موثری داشته باشند و استرس ها را کاهش دهند. مشاوره های قبل و بعد از درمان و پیگیری ها، جزو مواردی هستند که مقوله بسیار وسیعی را در اختیار افراد قرار می دهد که بتوانند در این زمینه ها فعالیت و تحقیق کنند و با هم در ارتباط باشند.
وی اظهار کرد: کنگره زخم اجتماعی از رشته های مختلف هست که در کنار هم قرار می گیرند و با هم تبادل اطلاعات می کنند و این تبادل اطلاعات باعث می شود که یکسری تحقیقات بین مرزی و بین رشته ای رقم بخورد و باعث شود برای فرایند ترمیم زخم و ترمیم بافت تحقیقات به روزتر، بهتر و بین رشته ای داشته باشیم و آینده خوبی را برای آن ترسیم کنیم.
دکتر حسین زاده به حضور متخصصین کشورهای مختلف در کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت اشاره و تصریح کرد: این کنگره برای کشورهای دیگر جذابیت خاص خود را به همراه دارد. امسال متخصصانی از دو مرکز معتبر کشورهای همسایه ترکیه و پاکستان در این کنگره حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: انجمن زخم ترکیه یک انجمن بین المللی است و زیر نظر اتحادیه اروپا اقدامات خود را پیش می برد؛ با این انجمن تفاهم نامه ای داریم که بر طبق آن و با همکاری یکدیگر، کنگره امسال را عملیاتی می کنیم. دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه عبدالولی خان پاکستان برای اجرایی کردن این کنگره ما را همراهی می کنند در عین حال مدعوین خارجی نیز از کشورهای ترکیه، آلمان، کانادا و آمریکا خواهیم داشت.
وی در مورد اینکه چه تعداد متخصصان داخلی و خارجی در این کنگره حضور خواهند داشت، گفت: تعداد متخصصانی که حضور خواهند داشت، بسیار است، ولی تاکنون براساس نامه نگاری های انجام شده پنج نفر مدعو خارجی در این کنگره حضور خواهند داشت و همچنین احتمالاً یکسری ثبت نام افراد متقاضی خارجی برای شرکت در این کنگره داشته باشیم. همچنین در کنگره متخصصان داخلی از رشته های مختلف نیز حضور خواهند داشت.
دبیر اجرایی کنگره زخم و ترمیم بافت در مورد کمّیت و کیفیت مقالات ارسالی به دبیرخانه کنگره بین المللی ترمیم زخم و بافت اظهار کرد: امسال حدود ۴۵۰ مقاله در بازه زمانی تعیین شده به دبیرخانه کنگره ارسال شد که بعد از داوری حدود ۷۵ سخنرانی انتخاب شد. ۲۵ سخنرانی مدعو داشتیم که در ایام کنگره سخنرانی خواهند کرد. تعدادی از مقالات داوری شده نیز که دارای کیفیت علمی بالایی بودند، اما چون ظرفیت سخنرانی کم است، این مقاله ها را به صورت پوستر پذیرش کردیم و حدود ۱۴۰ پوستر در ایام اجرایی کنگره مورد بحث و بررسی علمی قرار خواهند گرفت. در اینجا لازم میدانم از محققین عزیزی که ضمن تماسهای صمصیمی خود جهت شرکت در کنگره در خارج از بازه زمانی ارسال مقاله معذور از پذیرش مقالاتشان بودیم عذرخواهی می کنیم و امیدواریم در ایام کنگره و سالهای آتی نیز با حضور گرم خود تیم اجرائی-علمی کنگره ترمیم زخم و بافت را همراهی نمایند.
وی ادامه داد: از میان حضاری که به عنوان سخنران یا به عنوان ارایه کننده پوستر تشریف می آورند، سعی می کنیم که بهترین پوستر و سخنران را انتخاب کنیم و از برترین ها تقدیر خواهیم داشت.
دکتر حسین زاده دبیر اجرائی کنگره در ادامه سخنان خود اظهار کردند: به منظور بررسی مقالات، تیم داوران را در دو سطح تشکیل دادیم، یک سطح داوران خارج از مجموعه بودند و نتایج داوری در اختیار دبیران کمیته های شش گانه قرار گرفت که با بررسی دبیران محترم کمیته ها و تایید نهایی دبیران فرهیخته علمی کنگره، مقالات انتخاب شدند که در ایام اجرائی کنگره ارائه خواهند شد.
دبیر اجرایی کنگره زخم و ترمیم بافت در مورد کیفیت مقالات ارسالی به کنگره بین المللی ترمیم زخم و بافت، گفت: خوشبختانه مقالات بسیار با ارزشی برای کنگره ارسال شدند که امیدواریم مورد استقبال شرکت کنندگان محترم کنگره واقع گردد.
وی به محورهای کنگره بین المللی ترمیم زخم و بافت، اشاره و اظهار کرد:پوست ، طب داخلی ، جراحی Dermatology, Internal Medicine, Surgery تکنولوژی های نوین در تشخیص ، پیشگیری ، درمان New Technologies, (Diagnosis, Prevention,Treatment)،مهندسی بافت ، طب بازساختی ، نانوتکنولوژی Tissue Engineering, Regenerative Medicine, NanoTechnologyعلوم پایه ، سلولی – ملکولی Basic Sciences, Cellular – Molecular Sciences توانبخشی و پرستاری Rehabiliation and Nursingاز جمله محورهای کنگره امسال هستند.
وی خاطرنشان کرد: در کنگره زخم و ترمیم بافت، متخصصین بسیار وسیعی از علوم مختلف را در کنار هم می بینیم. برگزاری چنین کنگره ای نشان دهنده این است که می توان به زخم و ترمیم بافت از منظرهای مختلفی نگاه کرد و تحقیقات مرتبط با آن را رقم زد و این مساله باعث شده که محورها بسیار وسیع باشد و از این جهت باعث شده که افتخار میزبانی از دوستان متخصص رشته های مختلف را داشته باشیم. شاید برخی از این موارد که مطرح کردیم دقیقاً و مختصاً برای رشته خاصی عنوان نشود، ولی این محورها بسیار گسترده هستند.
وی اظهار کرد: در کنار فرایند علمی کنگره، شاهد رغبت شرکت هایی بودیم که فعالیت مرتبطی با فرایند زخم و ترمیم زخم دارند. همچنین اساتید معظم که قصد دارند تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار دهند، کارگاههایی را به ما معرفی کردند و بعد از بررسی علمی این کارگاه ها، بعضی از آنها انتخاب گردیدند که در طول ایام کنگره ثبت نام و اجرا خواهند گردید. اجرای این کارگاه ها و ورک شاپ ها از طریق شرکت ها و اساتید بسیار معروف تجربه خوبی برای همه شرکت کنندگان عزیز خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص سایت کنگره در دسترس علاقه مندان عزیز می باشد.
وی ادامه داد: دسته ای از کارگاهها چون امکان و ابزار اجرایی آن در کنگره نیست، ثبت نام در کنگره را خواهیم داشت و اجرای آن خارج از زمان کنگره و در مراکز آزمایشگاهی یا مراکز مناسب و با اطلاع رسانی موثر و پیگیری انجام خواهند شد.
وی در مورد تأثیرگذاری این کنگره بر پیشرفت های علمی در مساله ترمیم زخم و بافت، گفت: زخم موضوعی پیچیده است و فرایند درمانی زخم نیاز به همفکری متخصصین مختلف دارد تا بتوانند اثرگذاری روش درمانی را موثرتر کنند. از این جهت چون متخصصین رشته های مختلف و همچنین افرادی که با زخم در ارتباط هستند و مراقبت و ترمیم زخم را انجام می دهند، فضای کنگره را محلی برای تبادل و کسب اطلاعات می بینند بنابراین فرصت بسیار خوبی را در اختیار این دوستان قرار می دهد تا دانش خود را به روز کنند. در این کنگره در مورد مطالب و تحقیقات علمی مختلف، پانسمان ها و پروتکول های جدید صحبت می شود که شرکت کنندگان در کنگره علاوه بر فعالیت های تحقیقاتی مشترک می توانند به اقدامات تولیدی و صنعتی بپردازند و حتی روش های درمانی خود را به دیگران منتقل کنند.
وی در مورد زمان و مکان برگزاری کنگره بین المللی ترمیم زخم و بافت، گفت: روز سه شنبه ۲۸ آبان ماه، «چهارمین کنگره بین المللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت» در تهرانشروع به کار خواهد کرد و به مدت ۴ روز ادامه می یابد. سخنرانی ها و پنل ها از ساعت ۸:۳۰ آغاز و تا ساعت ۱۸:۳۰ ادامه خواهند داشت. در ۱ آذرماه نشست هایی از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳:۳۰ برگزار خواهد شد و پس از آن مراسم اختتامیه برگزار و اسامی برگزیدگان اعلام خواهد شد.
دکتر حسین زاده در پایان گفت: حضور عموم علاقه مندان به منظور شرکت در «چهارمین کنگره بین المللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت» آزاد است. این کنگره تخصصی مخاطبان مختلفی دارد که همه این عزیزان بدون هیچ محدودیتی می توانند به عنوان افراد آزاد در این نشست ها شرکت کنند و از سخنرانی ها استفاده کنند. ( درمانگاه زخم )
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید