مقابله با وخیمترین سرطان پوست با استفاده از ویتامین دی
ایسنای علوم پزشکی تهران – محققان دانشگاه لیدز واقع در انگلیس، یک مکانیسم زیستی را شناسایی کردند که در آن ویتامین دی (D) قادر است روند پیشرفت ملانوم را تغییر دهد. به گزارش مدیکال اکسپرس، ملانوم وخیمترین نوع سرطان پوست است که در سلولهای ایجادکننده رنگدانه پوست، مو و چشمها، موسوم به ملانوسیت ایجاد میشود. بر […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – محققان دانشگاه لیدز واقع در انگلیس، یک مکانیسم زیستی را شناسایی کردند که در آن ویتامین دی (D) قادر است روند پیشرفت ملانوم را تغییر دهد.
به گزارش مدیکال اکسپرس، ملانوم وخیمترین نوع سرطان پوست است که در سلولهای ایجادکننده رنگدانه پوست، مو و چشمها، موسوم به ملانوسیت ایجاد میشود.
بر اساس این تحقیقات، ویتامین D مسیرهای سیگنالدهی مورد استفاده درون سلولهای ملانوم را بهگونهای تغییر میدهد که امکان نابودسازی آنها را توسط سیستم ایمنی بدن فراهم میکند.
در این تحقیقات، ابتدا اثر کمبود پروتئینی موسوم به VDR در سلولهای ملانوم مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد در صورت فقدان این پروتئین در سطح خارجی سلولها امکان سیگنالدهی ویتامین D به این سلولها وجود ندارد. در واقع اتصال ویتامین به گیرنده سطح سلول موجب انتقال سیگنال به درون آن میشود.
سپس محققان به سراغ ژن VDR رفتند که تولیدکننده پروتئین VDR است. برای این منظور توصیف ژن VDR در نمونههای گرفته شده از ۷۰۳ شخص مبتلا به تومور ملانوم و ۳۵۳ شخص مبتلا به ملانوم گسترش یافته در بدن مورد مطالعه قرار گرفت. در نتیجه این بررسیها مشخص شد زمانی که توصیف ژن VDR کاهش مییابد، توصیف ژنهایی که موجب گسترش ملانوم میشوند افزایش یافته و به طور کلی سرعت رشد ملانوم در بدن انسان نیز افزایش مییابد.
همچنین مشخص شد با افزایش توصیف VDR در سلولهای سرطانی میتوان مسیرهای سیگنالدهی ژنهایی را که موجب رشد و گسترش ملانوم میشوند، مسدود کرده و امکان مبارزه موثرتر سیستم ایمنی بدن با سرطان را فراهم کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه تحقیقات سرطان (Cancer Research) منتشر شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید