هشدارهای مرکز تحقیقات سرطان در انگیس درباره سرطان کبد
ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران – اگرچه سرطان کبد از انواع نادر سرطان به شمار می رود اما نوعی بیماری جدی است که علائم مبهمی دارد و تا زمانی که سرطان به مرحله پیشرفته نرسد، ظاهر نمی گردد. به همین دلیل تشخیص علائم هشدار دهنده اولیه سرطان کبد که از طریق ایجاد تغییرات جسمی در […]
ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران – اگرچه سرطان کبد از انواع نادر سرطان به شمار می رود اما نوعی بیماری جدی است که علائم مبهمی دارد و تا زمانی که سرطان به مرحله پیشرفته نرسد، ظاهر نمی گردد.
به همین دلیل تشخیص علائم هشدار دهنده اولیه سرطان کبد که از طریق ایجاد تغییرات جسمی در انسان خود را نشان می دهد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
به گزارش ایسنای منطقه علوم پزشکی تهران ، روزنامه «دیلی اکسپرس» انگلیس در این باره نوشت: این نوع سرطان در سلول های کبدی شروع می شود و می تواند در این عضو حیاتی چندین نوع سرطان ایجاد کند.
سرطانی که در کبد شروع می شود یا سرطان کبد اولیه در مراحل اولیه هیچ علائمی ندارد و با این وجود، افراد ممکن است تغییرات قابل توجهی نظیر درد یا تورم در شکم احساس کنند.
براساس اعلام مرکز تحقیقات سرطان در انگیس، دو عامل می تواند در این تورم نقش داشته باشد: عامل اول، بزرگ شدن کبد به دلیل رشد سرطان است که باعث تورم در سمت راست شکم می شود. اما عامل دوم، این است که سرطان یا فیبروز کبد ممکن است باعث افزایش فشار در کبد شود که این موضوع به تجمع خون رگها منجر می شود؛ موضوعی که در نهایت باعث خروج مایعات از رگها به داخل شکم می گردد که از آن به آب آوردگی شکم یا آسیت نام برده می شود.
این مرکز همچنین بیان کرده است: افزایش فشار در رگها ممکن است باعث تورم شود به طوری که زیر شکم بیمار قابل رویت است و هنگامی که کبد پروتئین خون کافی یا آلبومین تولید نمی کند، ممکن است آسیت رخ دهد.
طبق اعلام مرکز تحقیقات سرطان انگلیس، شکم متورم ممکن است باعث ناراحتی ، درد و یا فقدان اشتها و احساس سیری سریع گردد.
این مرکز در مورد علائم سرطان کبد نیز آورده است: بزرگ شدن کبد یا تورم آن می تواند باعث ایجاد درد در شانه سمت راست شود زیرا اعصابی را تحریک می کند که با اعصاب کتف انسان در ارتباط است.
براساس سازمان بهداشت ملی انگلیس، سایر علائم سرطان کبد ممکن است شامل کاهش وزن ناخواسته، کاهش اشتها، احساس تهوع و استفراغ، درد شکم، زردی، سفیدی چشم، خارش پوست و احساس خستگی و ضعف نیز باشد.
براساس توصیه سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس، اگر متوجه هریک از این علائم شده اید، باید با یک پزشک مشورت کنید.
طبق اعلام مرکز تحقیقات سرطان انگلیس، خطر ابتلا به سرطان کبد در افراد به مجموعه ای از عوامل نظیر سن، وراثت، شیوه زندگی و عوامل زیست محیطی بسستگی دارد.
اگرچه سرطان کبد ممکن است در هر سنی رخ دهد اما این نوع سرطان در افراد مسن به ویژه افراد بالای ۶۰ سال بیشتر شایع است ولی با این حال میزان ابتلای به آن در بین افراد ۸۵ تا ۸۹ سال بیشتر از دیگر گروههای سنی است.
سایر عوامل خطرزای این نوع سرطان ممکن است شامل سیروز، سیگار کشیدن، افزایش وزن، مصرف بیش از حد الکل، ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی، عفونت هپاتیت، دیابت، سنگ کیسه صفرا، کوله سیستکتومی، سابقه خانودگی و در نهایت قرار گرفتن در معرض ترکیبات شیمیایی وینیل کلرید باشد.
ذکر این نکته در اینجا ضروری است که براساس اعلام مرکز تحقیقات سرطان انگلیس، وجود هر یک از عومل خطرزای فوق الزاما به معنای ابتلا به سرطان کبد نیست و لازم است در صورت برزو چنین علائمی فورا با پزشکان در این زمینه مشورت شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید