تاثیر غذای چرب در بدن
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهارداشت: متوسط مصرف چربی در کشور خوشبختانه عدد بالایی نیست و دیتای کشور نشان می دهد که بدن حدود ۲۵ درصد از کل انرژی خود را از چربی دریافت می کند. دکتر احمد اسماعیل زاده...
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهارداشت: متوسط مصرف چربی در کشور خوشبختانه عدد بالایی نیست و دیتای کشور نشان می دهد که بدن حدود ۲۵ درصد از کل انرژی خود را از چربی دریافت می کند.
دکتر احمد اسماعیل زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: غذای چرب غذایی است که در آن محتوای چربی رژیم غذایی کاملا مشهود باشد، در رژیم غذایی به افرادی که بیش از ۳۵ درصد کل انرژیشان را از چربی می گیرند، اصطلاحا «چرب خور» گفته می شود.
اسماعیل زاده با تاکید بر اینکه نوع چربی مهم تراز مقدار آن است، گفت: افرادی که از اسیدهای چرب ترنسو اشباع استفاده می کنند در معرض خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و انواع سرطان به ویژه سرطان سینه هستند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف روغن های گیاهی و مایع مطلوب تر است، بیان کرد: استفاده کمتر از روغن های نباتی، جامد، کره، مارگاری، پی، دمبه و در مجموع روغن های حیوانی به سلامت بدن کمک بیشتری می کند.
وی در ادامه افزود: روغن حیوانی شامل مقدار زیادی از اسیدهای چرب اشباع است به همین دلیل مصرف زیاد آن با افزایش سطح کلسترول، ال دی ال خون و افزایش خطر سکته های قلبی همراه است .
اسماعیل زاده باتا کید بر اینکه چربی برای بدن ضروری است، اذعان داشت: حذف کاملا چربی از رژیم غذایی اشتباه است چراکه بدن قادر نیست برخی از چربی ها مانند؛ اسید های چرب omg3 و omg6 را تولید کند و باید از طریق رژیم غذایی تامین شود.
وی با اشاره بر اینکه ایرانی ها ماهی کم مصرف می کنند گفت: بهترین روغن برای طبخ غذای ایرانی ها روغن کولزا یا کنولا است زیرا شامل اصلاح چرب omg3 ،omg6 و اصلاح چرب مشابه روغن زیتون است.
این متخصص تغذیه تشریح کرد : امروزه به دلیل باورهای غلط مردم در مصرف چربی کربوهیدرات های تصفیه شده یعنی نان و برنج جایگزین چربی ها شدند که عوارض آن ها بیشتر است و سبب بروز چاقی و بیماری می شوند.
اسماعیل زاده توضیح داد: چربی های خوب و بد هر دو به یک اندازه چاق کننده هستند و تفاوت آنها در سلامت قلب و عروق است که چربی های بد برای سلامت قلب، عروق و سلامت بدن مضر است.
وی در ادامه به افراد چاق هشدار داد: محدودیت بیش از حد چربی نداشته باشند و در محدوده آدم های نرمال یعنی همان ۳۰ درصد چربی مصرف کنند و از کربوهیدرات های حاوی سبوس مثل نان و برنج سبوس دار استفاده کنند.
این متخصص تغذیه در پایان به عموم جامعه توصیه کرد: در درجه اول مقدار چربی مصرفی را خیلی زیاد نکنند یعنی حدود ۳۰ درصد از انرژی خود را از چربی بگیرند و همچنین از روغن های گیاهی مایع استفاده کنند که به سلامت لطمه نزد.
هیچ نظر! یکی از اولین.