فرهنگ سازی فناروی، مهمترین اصل در حوزه فناوری
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران در آیین افتتاحیه سومین همایش ملی فناوری سلامت که با شعار «دانشگاه نسل سوم با اشتغال و تولید دانش بنیان» و به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دفتر صنعت دانشگاه تهران امروز در سالن آمفی تئاتر ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد؛ گفت: فرهنگ سازی مهمترین […]
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران در آیین افتتاحیه سومین همایش ملی فناوری سلامت که با شعار «دانشگاه نسل سوم با اشتغال و تولید دانش بنیان» و به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دفتر صنعت دانشگاه تهران امروز در سالن آمفی تئاتر ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد؛ گفت: فرهنگ سازی مهمترین اصل در حوزه فناوری است و تا زمانی که در این زمینه فرهنگ سازی عمومی صورت نگیرد، درزمینه اشتغال در کشور موفق نخواهیم بود.
به گزارش خبرنگار ایسنا جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران؛ دکتر محمدعلی صحرائیان به عنوان دبیر علمی این همایش خاطرنشان کرد: مفهوم فناوری را باید به سمت فرهنگ سازی در جامعه، اطلاع رسانی و آگاهی رسانی پیش ببریم. همچنین باید با آموزش های لازم در سطوح مختلف جامعه، دانشگاه و دانشجویان این فرهنگ ایجاد شود تا به وسیله آن بتوانیم از نیروی جوان و متخصصی که از دانشگاه فارغالتحصیل می شوند، به عنوان کارآفرین استفاده کنیم.
وی با بیان این مطلب که دانشگاه علوم پزشکی تهران با برگزاری برنامه های متنوع تاکنون سعی کرده است در زمینه فرهنگ سازی فناوری پیشرو باشد، یادآور شد: اگر جمله مقام معظم رهبری را سرلوحه و دغدغه ذهن خودمان بدانیم که فرمودند: «جوانان ما با یک حرکت جهادی علم را باید به فناوری و فناوری را باید به صنعت و صنعت را به توسعه کشور وصل کند و این دغدغه ذهنی مسئولین قرار بگیرد.» بسیاری از مشکلات و سدهایی که در مقابل فناوری کشور وجود دارد، حل خواهد شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه نوآوری در کشور باید به گونه ای سازماندهی شود که به صورت ارزش در سراسر جامعه به وجود آید، بیان کرد: اگر بخواهیم این نگرش را عوض کنیم نه تنها این تغییر را باید از دانشجویان بلکه باید این نگرش را از دوران دبستان و پیش از دبستان شروع کنیم تا در آینده مشکل اشتغال آنها هم برطرف شود.
وی تصریح کرد: باید دغدغه دانشگاه های کشور فناوری باشد چراکه در آن زمان است که می توانیم به اشتغال هم فکر کنیم. زیرا فناوری با اشتغال ارتباط بسیار تنگاتنگی دارد و زمانی جامعه موفق می شود که همه اقشار جامعه از مصرف کننده تا تولید کننده نگاهشان به فناوری به عنوان فرهنگ باشد.
نقش موثر دانشگاه ها در حوزه فناوری
صحرائیان افزود: دانشگاه های سراسر کشور باید پیشتاز اقتصاد دانش بنیان باشند، نقشه جامع علمی کشور را تهیه، پیاده سازی و اجرا کنند و ما باید یک ساماندهی برای نظام نوآوری در کشور داشته باشیم. همچنین این را باید در نظر گرفت که امروزه یکی از شاخصه های ما باید این باشد که یک استاد در کنار تولید علم، چقدر توانسته برای جامعه تولید ثروت کند. به همین دلیل افزایش سهم تولید، صادرات محصولات، خدمات دانش بنیان و تلاش در جهت رسیدن به آن هدفی است که ما می خواهیم رتبه اول دانش بنیان در دنیا باشیم.
دبیر علمی سومین همایش ملی فناوری سلامت شاخص های فناوری را شامل مراکز رشد، پژوهش های کاربردی، اعطای اعتبارات تشویقی، حاکمیت و رهبری دانست و گفت: ما به عنوان ستاد در دانشگاه نباید مانع فناوری و مانع تحقیقات فناورانه باشیم. باید همچنان به عنوان تسهیل کننده عمل کنیم و ذهن دانشجویان را در زمینه فناوری به سمتی ببریم که از همان ابتدا دانشجویان در فکر فناوری باشند.
وی در پایان افزود: راه اندازی کلینیک تجاری سازی، انتشار فصلنامه پیام فن بازار سلامت از جمله فعالیت هایی بود که در جهت ایجاد زیرساخت و بهبود پژوهش و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط همکاران انجام شده است.
گفتنی است در پایان این همایش جوایزی به برندگان مسابقه روز همایش اعطا شد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید