در نشست خبری کنگره زخم چه گذشت؟
به گزارش روابطعمومی سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران، یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی تهران طی یک بازه زمانی ۳ روزه از ۳۰ آبان تا ۲ آذر ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
نشست خبری یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت (یارا) با حضور دکتر سید مهدی طبایی، سرپرست جهاد دانشگاهی علوم پزشکی و دبیر کنگره؛ دکتر پروین منصوری دبیر علمی (بالینی) کنگره، دکتر منصور جمالی زواره، دبیر علمی (علوم پایه) کنگره و دکتر محسن فاتح، معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی و دبیر اجرایی کنگره در محل پژوهشکده فناوریهای زخم و ترمیم بافت یارا برگزار شد.
کنگره ای برای بررسی تازههای زخم و ترمیم بافت
دکتر سید مهدی طبایی در نشست خبری «یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت یارا» که صبح امروز، یکشنبه، ۲۰ آبان برگزار شد، اظهار کرد: کنگره زخم و ترمیم بافت یارا از ابتکارهای جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران است و تاکنون ۱۰ دوره از این کنگره را برگزار شده است. این کنگره با هدف ارائه آخرین دستاوردهای حوزه زخم و ترمیم بافت با حضور محققان، اساتید، دانشجویان و میهمانان از کشورهای مختلف برگزار میشود.
وی با بیان اینکه کنگره زخم و ترمیم بافت به بررسی زخمهای گوناگون میپردازد، افزود: امروزه سیستمهای بهداشتی کشورهای پیشرفته دنیا به صورت جدی به موضوع زخم ورود کردهاند؛ چرا که زخمها میتوانند مشکلات فراوانی ایجاد کنند و آثار زیانبار فردی و اجتماعی داشته باشند.
دبیر کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت با بیان اینکه به طور کلی زخمها به ۲ گروه «حاد» و «مزمن» تقسیم میشوند، گفت: زخمهای حاد، زخمهای ناشی از تصادفات ، سوختگی ها و جنگها هستند و زخمهای مزمن نیز مانند زخمهای دیابتی، زخمهای فشاری و زخممهای عروقی را شامل میشوند.
دانشیار پژوهشکده زخم یارا درباره زخمهای مزمن توضیح داد: زخمهای مزمن، زخمهایی هستند که بیش از ۶ هفته از آن گذشته و بهبودی نداشته است. دیابت، عامل اصلی ایجاد زخمهای مزمن است.
وی درباره آخرین وضعیت شیوع دیابت در کشور گفت: بررسیها بیانکر این است که شیوع دیایت در دنیا ۶.۵ درصد است. به گونه ای که بیش از ۴۶۰ میلیون نفر از مردم جهان به دیابت مبتلا هستند. ایران، سومین کشور پر جمعیت دنیا بعد از هند و چین، کشور دیابتیها است.
طبایی درباره ابتلا به زخم پای دیابتی و قطع عضو ناشی از زخم پای دیابتی گفت: یک نفر از هر ۴ فرد مبتلا به دیایت، زخم پای دیابتی را تجربه میکند و متاسفانه حدود یک نفر از هر ۴ نفر مبتلا به زخم پای دیابتی ، درجاتی از قطع عضو در اندام تحتانی را تجربه خواهد کرد . شیوع قطع عضو در افراد فعال خانواده (مثل مردان) بیشتر است و خانواده را با چالشهای اقتصادی و معیشتی فراوانی مواجه میکنند.
این متخصص پوست با بیان اینکه در دنیا ۴۵میلیون نفر در هر سال درگیر زخم پای دیابتی میشوند، گفت: افرادی که دچار زخم پای دیابتی میشوند، ۳۰ درصد مرگ و میر در طول ۵ سال دارند که این میزان از بسیاری از سرطانهای شایع بیشتر است.
وی با بیان اینکه چاقی در بروز زخمهای مزمن اثرگذار است، اظهار کرد:ایران ششمین کشور چاق دنیاست که همین موضوع زمینهساز زخمهای مزمن میشود.
دبیر کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت خاطرنشان کرد: موضوع پیری جمعیت، سومین عامل در بروز زخمها محسوب میشود. پیری جمعیت میتواند انواع بیماریهای مزمن مانند دیابت را افزایش دهد. به طوری که حدود یک سوم افراد بالای ۶۵ سال درگیر دیابت هستند.
افزایش زخمهای ناشی از سوختگی و جراحی زیبایی
دبیر علمی یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت گفت: زخمهای ناشی از جراحیها به ویژه زیبایی و … و همچنین زخم های سوختگی در دنیا در حال افزایش است. حدود ۹.۶ درصد عامل مرگومیر، باز شدن زخمهای جراحی است که تا ۴۰ هزار دلار هزینه بستری را در آمریکا افزایش داده است. همچنین زخمهای سوختگی زمان بستری در بیمارستانها را در آمریکا دو برابر افزایش داده است.
دکتر پروین منصوری در این نشست خبری اظهار کرد: کنگره زخم و ترمیم بافت در ادوار گذشته خود توانسته است به اهداف مدنظر خود نائل آید؛ چراکه با مشارکت و استقبال گسترده پژوهشگران، اساتید و دانشجویان مواجه شده است.
دبیر علمی کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت درباره تعداد مقالات دریافتی این کنگره توضیح داد: حدود ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که از این تعداد، ۱۶ مقاله به عنوان سخنران برتر و ۱۴۴ مقاله برای ارائه پوستر انتخاب شدهاند.
وی درباره مهمانان خارجی کنگره زخم و ترمیم بافت گفت: علاوه بر اسانید برجسته کشور، اساتید بینالمللی از کشورهای عراق، ترکیه، آفریقای جنوبی، آمریکا و استرالیا در این کنگره به بیان دستاوردهای خود میپردازند.
این استاد دانشگاه تهران کنگره زخم طی ۳ روز برگزار میشود، افزود: ۱۳ پنل با موضوعاتی مانند راهکار به طرف دنیای بدون زخم، زخم و سرطان، تشکیل بایوفیلم و زخم، بازتوانی پانسمانهای درمان زخم، لیزر و ترمیم پوست، پزشکی بازساختی و سلول درمانی و محصولات سلولی در ترمیم زخم و جنبههای درماتولوژی در ترمیم زخم برگزار میشود.
وی گفت: مراکز علم نظیر پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه سرطان معتمد، ابن سینا، پژوهشکده غدد و علوم متابولیسم، انجمن فیزیوتراپی در برگزاری این کنگره به سازمان جهاد دانشگاهی تهران کمک میکنند. همچنین مقالات کنگره در ISC نمایه خواهند شد.
منصوری با بیان اینکه زخمهای ناشی از جراحیها به ویژه زیبایی و زخم های سوختگی در دنیا در حال افزایش است، اظهار کرد: حدود ۹.۶ درصد عامل مرگومیر، باز شدن زخمهای جراحی است که تا ۴۰ هزار دلار هزینه بستری را در آمریکا افزایش داده است. همچنین زخمهای سوختگی زمان بستری در بیمارستانها را در آمریکا دو برابر افزایش داده است.
بسیاری از زخمها قابل پیشگیری هستند
دکتر منصور جمالی زواره، در این نشست با بیان اینکه خالکوبی جوانان از مشکلات نظام سلامت است، اظهار کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد جوانها در بخشهای مختلف بدن خود خالکوبی و تتو دارند؛ زنان قالیباف در حین کار دچار زخم میشوند؛ حوادث ساختمانی، تصادفات، سوختگیها، نزاعهای خیابانی و … زخمهایی ایجاد میکنند؛ اگرچه تمام این موارد منجر ولی با این وجود در ایران آمار دقیقی در مورد این مسائل وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بیشترین آماری که درباره زخم مطرح میشود برای کشور آمریکا است، افزود: جامعه آمریکا نسبت به جامعه ایران متفاوت است. ارائه آمار درباره وضعیت زخمهای کشور یک نیاز است و به ارائه آمار درستی در مورد زخمهای مختلف در ایران نیاز داریم ولی کار پژوهشی زیادی در مورد این موضوعات انجام نشده است.
دبیر علمی علومپایه کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت با بیان اینکه بسیاری از زخمها قابل پیشگیری هستند، افزود: بسیاری از زخمها مانند زخمهای ناشی از نزاعهای خیابانی و تصادفات قابل پیشگیری هستند؛ اگر مداخلات رفتاری و اجتماعی انجام میشد؛ به طور قطع، بسیاری از زخمها ایجاد نمیشدند. زنان خانهدار نیز حین انجام کار دچار زخمها و سوختگیهایی میشوند ولی اگر به آنها آموزش میدادیم، میتوانستیم از این زخمها جلوگیری کنیم.
وی درباره عملهای جراحی بینی گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد جراحیهای زیبایی بینی غیرضروری هستند. پیشگیری از عملهای جراحی غیرضروری به فرهنگسازی نیاز دارد و پیشگیری از این مسائل مستلزم کارهای پژوهشی است تا به مردم تاکید کنیم که از ایجاد زخم های بیهوده خودداری کنند.
وی افزود: ۸۰ تا ۹۰ درصد جراحیهای زیبایی بینی غیر ضروری هستند و برای پیشگیری از این زخمها باید فرهنگسازی کرد. برای پیشگیری از این مسائل باید کار پژوهشی انجام داد. نیاز است که به مردم تاکید کنیم که زخم ایجاد نکنید.
برگزاری ۱۱ کارگاه تخصصی در کنگره زخم
دکتر محسن فاتح در نشست خبری «یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت یارا» که صبح امروز، یکشنبه، ۲۰ آبان برگزار شد، درباره نمایشگاه جانبی کنگره زخم گفت: ۴۰ شرکت فعال در حوزه زخم و بافت در نمایشگاه کنگره شرکت میکنند. نمایشگاه کنگره در فضای ۱۱۰۰ متری برگزار میشود.
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران با بیان اینکه ۱۱ کارگاه تخصصی در کنار سایر برنامههای کنگره برگزار میشود، افزود: شرکتهای دانشبنیان حاضر در نمایشگاه کنگره،خشی از کارگاههای کنگره را برگزار میکنند و آخرین دستاوردهای خود در حوزه زخم و ترمیم بافت را معرفی میکنند. همچنین پژوهشکده زخم و ترمیم بافت یارا نیز بخشی از کارگاههای این کنگره را برگزار میکند.
دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت با تاکید بر لزوم افزایش آگاهی جامعه گفت: این آگاهی اتفاق نمیافتد مگر اینکه رسانهها وارد این حوزه شوند و به فرهنگ مقابله با بروز زخمهای مزمن بپردازند. یکی از راههای پیشگیری از زخمها، تغییر سبک زندگی افراد است. اینکه بتوانیم زمان بروز بیماریها را به تعویق بیندازیم، ارزشمند است.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید