کنگرهای برای بررسی تازههای زخم و ترمیم بافت
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران، دکتر سید مهدی طبایی در نشست خبری «یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت یارا» که صبح امروز، یکشنبه، ۲۰ آبان برگزار شد، اظهار کرد: کنگره زخم و ترمیم بافت یارا از ابتکارهای جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران است و تاکنون ۱۰ دوره از این کنگره را برگزار شده است. این کنگره با هدف ارائه آخرین دستاوردهای حوزه زخم و ترمیم بافت با حضور محققان، اساتید، دانشجویان و میهمانان از کشورهای مختلف برگزار میشود.
وی با بیان اینکه کنگره زخم و ترمیم بافت به بررسی زخمهای گوناگون میپردازد، افزود: امروزه سیستمهای بهداشتی کشورهای پیشرفته دنیا به صورت جدی به موضوع زخم ورود کردهاند؛ چرا که زخمها میتوانند مشکلات فراوانی ایجاد کنند و آثار زیانبار فردی و اجتماعی داشته باشند.
دبیر کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت با بیان اینکه به طور کلی زخمها به ۲ گروه «حاد» و «مزمن» تقسیم میشوند، گفت: زخمهای حاد، زخمهای ناشی از تصادفات ، سوختگی ها و جنگها هستند و زخمهای مزمن نیز مانند زخمهای دیابتی، زخمهای فشاری و زخمهای عروقی را شامل میشوند.
دانشیار پژوهشکده زخم یارا درباره زخمهای مزمن توضیح داد: زخمهای مزمن، زخمهایی هستند که بیش از ۶ هفته از آن گذشته و بهبودی نداشته است. دیابت، عامل اصلی ایجاد زخمهای مزمن است.
وی درباره آخرین وضعیت شیوع دیابت در کشور گفت: بررسیها بیانگر این است که شیوع دیابت در دنیا ۶.۵ درصد است. به گونه ای که بیش از ۴۶۰ میلیون نفر از مردم جهان به دیابت مبتلا هستند. ایران، سومین کشور پر جمعیت دنیا بعد از هند و چین، کشور دیابتیها است.
طبایی درباره ابتلا به زخم پای دیابتی و قطع عضو ناشی از زخم پای دیابتی گفت: یک نفر از هر ۴ فرد مبتلا به دیایت، زخم پای دیابتی را تجربه میکند و متاسفانه حدود یک نفر از هر ۴ نفر مبتلا به زخم پای دیابتی ، درجاتی از قطع عضو در اندام تحتانی را تجربه خواهد کرد . شیوع قطع عضو در افراد فعال خانواده (مثل مردان) بیشتر است و خانواده را با چالشهای اقتصادی و معیشتی فراوانی مواجه میکنند.
این متخصص پوست با بیان اینکه در دنیا ۴۵ میلیون نفر در هر سال درگیر زخم پای دیابتی میشوند، گفت: افرادی که دچار زخم پای دیابتی میشوند، ۳۰ درصد مرگ و میر در طول ۵ سال دارند که این میزان از بسیاری از سرطانهای شایع بیشتر است.
وی با بیان اینکه چاقی در بروز زخمهای مزمن اثرگذار است، اظهار کرد:ایران ششمین کشور چاق دنیا است که این موضوع زمینهساز زخمهای مزمن میشود.
دبیر کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت خاطرنشان کرد: موضوع پیری جمعیت، سومین عامل در بروز زخمها محسوب میشود. پیری جمعیت میتواند انواع بیماریهای مزمن مانند دیابت را افزایش دهد. به طوریکه حدود یک سوم افراد بالای ۶۵ سال درگیر دیابت هستند.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید