گسترش یک بیماری عفونی در ژاپن
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران، «موسسه ملی بیماریهای عفونی ژاپن» “NIID” در گزارشی درباره بیماری عفونی «نکروزان غلاف» (بیماری گوشتخوار) نوشت، تعداد موارد ابتلا به بیماری عفونی استرپتوکوک یا بیماری عفونی نکروزان غلاف (بیماری گوشتخوار) از ابتدای سال میلادی جاری به یک هزار و ۱۹ نفر رسیده است. این میزان، بیانگر فزایش قابلتوجه همهگیری این عفونت شدید باکتریایی نسبت به سالهای گذشته است.
بنابر اعلام مسئولان بهداشت این کشور آسیایی، میزان ابتلا به نکروزانغلاف تا دوم ماه ژوئن، ۹۷۷ مورد برای سال جاریرمیلادی گزارش شده، در حالی که ۹۴۱ نفر طی سال گذشته به این بیماری مبتلا شدند.
همچنین آمار و ارقام بیان میکند موارد ابتلای ژاپنیها به نکروزانغلاف نسبت به ایالاتمتحده بیشتر است؛ به نحوی که ۳۹۵ آمریکایی به این بیماری مبتلا شدهاند و تعداد بیماران در این بازه زمانی در سال گذشته حدود۳۹۰ نفر بود.
علائم اولیه این عفونت باکتریایی بهدلیل سرعت زیاد انتقال این بیماری اغلب با سرماخوردگی اشتباه گرفته میشود و تب بالا همراه با هذیان یا سرخی پوست به سرعت در حال گسترش در اطراف زخم علائم هشدار دهنده این بیماری هستند که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. معمولا پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از ابتلا به بیماری نکروزانغلاف، فشار خون پایین میآید و میتواند باعث مشکلات جدیتری ازجمله نارسایی اندام، افزایش ضربان قلب و تنفس سریع شود.
مسئولان وزارت بهداشت آمریکا نسبت به پاندمی بیماری نکروزانغلاف احساس نگرانی میکنند. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده، بیماری نکروزان غلاف نباید ناچیز قلمداد شود؛ چرا کهدبه سرعت پیشرفت میکند و به یک عامل تهدیدکننده برای زندگی بیمار تبدیل میشود.
بررسیهاذبیانگر این است از هر ۱۰ بیمار مبتلا به بیماری گوشتخوار، ۳ نفر جان خود را از دست میدهند.
به کزارش نشریه هلث، دکتر سلین گاندر، متخصص بیماریهای عفونی اظهار کرد این بیماری توسط سموم آزاد شده استرپتوکوک پیوژنز که به نام استرپتوکوک گروه A (GAS) نیز شناخته شده است، ایجاد و معمولا باعث گلودرد و عفونتهای پوستی میشود.
استرپتوکوک پیوژنز به ندرت باعث عفونت در خون، ریهها و همچنین عفونتهای «گوشتخوار» میشود.
هنوز مشخص نیست که چرا این عفونتهای شدید شایعتر میشوند، اما به گفته کارشناسان، راههایی وجود دارد که در وهله اول میتوان از ابتلا به بیماری جلوگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که آبله مرغان و آنفلوآنزا از عوامل خطر عفونت شدیداسترپتوکوک پیوژنز هستند، واکسیناسیون علیه ویروس واریسلا زوستر و آنفلوآنزا میتواند خطر ابتلا به عفونت شدید را کاهش دهد.
افرادی که در تماس نزدیک با فرد مبتلا به عفونت شدید بودهاند و دارای نقص ایمنی یا باردار هستند و یا زخمهای باز دارند باید برای آنان برای پیشگیری از عفونت آنتیبیوتیک تجویز شود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده اعلام کرد عوامل خطر خاصی میتوانند خطر ابتلا شما را افزایش دهند که شامل سن بالا (در بزرگسالان ۶۵ سال یا بالاتر شایع است)، عفونتها یا آسیبهای پوستی و سایر مسائل بهداشتی، ازجمله دیابت است.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، از اواخر سال ۲۰۲۲، چندین کشور از جمله بریتانیا، ایرلند، فرانسه، هلند و سوئد شاهد افزایش موارد ابتلا بودند. شیوعهایی مانند این مورد حاکی از نیاز به نظارت و کنترل مداوم بیماریهای عفونی، نه فقط در ایالاتمتحده، بلکه در سراسرجهان است.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید