آیا میان سرعت حرف زدن و سلامت مغز ارتباط وجود دارد؟
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و به نقل از ساینس، نتایج بررسی متخصصان دانشگاه تورنتو بیانگر این است سرعت سخن گفتن در مقایسه با دشواری کلمات که با بالا رفتن سن افراد رخ میدهد، میتواند شاخصی مهم برای سلامت مغز باشد.
متخصصان بر این باورند، یافتههای تحقیق انجام شده شاید به توسعه ابزار و مداخلاتی جدید برای تشخیص زوال شناختی در اسرع وقت منجر شود و به سالمندان برای حفظ سلامتی مغزشان کمک کند.
متخصصان این مطالعه معتقدند تغییرات در سرعت کلی حرف زدن ممکن است نشان دهنده تغییرات مغز باشد. سرعت حرف زدن باید به منزله بخشی از ارزیابیهای شناختی استاندارد مورد ارزیابی قرار گیرد تا به پزشکان کمک کند زوال شناختی را سریعتر تشخیص دهد و به سالمندان برای حفظ سلامتی مغزشان کمک کنند.
اگرچه سریع حرف زدن از سلامت مغز نشانهای ازسلامت مغز است اما آموزش سریعتر حرف زدن یا تکنیکهای بهبود گفتار نمیتواند روی سلامتی مغز افراد مسن تاثیر بگذارد.
۱۲۵ داوطلب سالم ۱۸ تا ۹۰ ساله در مطالعه محققان دانشگاه تورنتو شرکت کردن و به وسیله سه آزمون مورد ارزیابی قرار گرفتند. داوطلبان با ۳ آزمون «پاسخگویی درباره تصاویر»، «توصیف دو تصویر پیچیده بع مدت یک دقیقه» و «سنجش توانایی ذهن با افزایش سن» مورد ارزیابی قرار گرفتند.
این آزمونها ارزیابیهایی برای بررسی عملکرد اجرایی شامل توانایی مدیریت اطلاعات متناقض، متمرکز ماندن و جلوگیری از حواسپرتی بود. به نظر میرسد بسیاری از این توانمندیها از جمله سرعت یافتن کلمات با افزایش سن کاهش مییابد.
تخصصان این را نیز دریافتند که نه مکث برای یافتن کلمات بلکه سرعت حرف زدن حول (قبل و بعد) آن مکثها قویترین ارتباط را با سلامتی مغز دارد. این یعنی با اینکه بسیاری از افراد مسن ممکن است از اینکه برای یافتن کلمه به مکث نیاز دارند، نگران باشند، این ممکن است بخشی طبیعی از روند پیری باشد.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید