جهاد، بستری مناسب برای انجام فعالیت های پژوهشی
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه جهاد بستری مناسب برای انجام فعالیت های پژوهشی است، گفت: اگر ما در جهاد خواستار یک پژوهش فعال و زاینده باشیم تا در تمامی زمینه ها تولید ارزش و ثروت کند، باید بر روی چند موضوع تمرکز خود را بیشتر کنیم. به گزارش خبرنگار ایسنا […]
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه جهاد بستری مناسب برای انجام فعالیت های پژوهشی است، گفت: اگر ما در جهاد خواستار یک پژوهش فعال و زاینده باشیم تا در تمامی زمینه ها تولید ارزش و ثروت کند، باید بر روی چند موضوع تمرکز خود را بیشتر کنیم.
به گزارش خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ دکتر محمدرضا پورعابدی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران که امروز در ساختمان شماره ۲ معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: جهاد بزرگترین سرمایه و ویژگی که دارد، منابع انسانی است و وجود آن با ایده های نو، فکرهای جدید، نسلی که دغدغه چالش ها و مسائل جامعه را دارد می تواند ما را در رساندن به پژوهش های جدید کمک کند.
وی یادآور شد: هر زمانی که از سرمایه انسانی در جهاد غافل شویم، باعث می شود که صدمات جبران ناپذیری را ببینیم وهر موقع که به آن توجه کنیم باعث می شود که ما بیش از پیش در مسیر موفقیت گام برداریم. به همین منظور ویژگی افرادی که در حوزه فناوری در جهاد قرار می گیرند، بسیار زیاد است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی تاکید کرد: پژوهشگران فعال در جهاددانشگاهی نباید در حوزه پژوهشی خود فعالیت ها، تحقیقات و روش کارهایی که در سال های قبل انجام داده اند را تکرار کنند، به همین منظور اینکه این طرح از کجا می آید، در کجا استفاده می شود و تاثیر آن چه خواهد بود باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی در ادامه گفت: پژوهشگرانی باید در حوزه جهاد دانشگاهی قرار گیرند که به بحث کاربرد و تجاری سازی تسلط داشته باشند. وقتی بحث پژوهش های کاربردی را مطرح می کنیم منظور این است پژوهش هایی که انجام می شود باید برای مشکلات جامعه یکسری راه حل هایی را داشته باشند.
پورعابدی با بیان این مطلب که جهاد نه تنها نیازمند یک پژوهشگر بلکه نیازمند مذاکره کننده قوی است، اظهار کرد: پژوهشگران باید به کار خود علاقه بسیار داشته باشند تا بتوانند پژوهشی که انجام می دهند، مسائل و مشکلات مردم را در یک زمینه ای حل کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی، فرهنگی و زاییده انقلاب اسلامی است، باید یک نهادی باشد که نسبت به مسائلی که در جامعه می گذرد، حساسیت داشته باشد و برای حل آن ها بتواند نقش آفرینی کند.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی تهران را به عنوان یک سلول بنیادی که در حال حاضر زایش های خوبی دارد، دانست و بیان کرد: پژوهشکده سرطان پستان، پژوهشکده علوم بهداشتی و پژوهشکده فناوری های ترمیم زخم ( درمانگاه زخم ) نشانگر این است که جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به خوبی کار می کند و زایش های خوبی را توانسته داشته باشد ولی نباید به این وضع موجود قانع باشیم و باید نگاهمان به وضعیت های مطلوب دیگری باشد که در آینده بتوانیم به آن دست پیدا کنیم.
پورعابدی تصریح کرد: باید این را در نظر گرفت که جهاد دانشگاهی قرار نیست تمام مسائل و مشکلات جامعه را حل کند و جهاد در حد توان خود باید برخی از این موارد را با توجه به شرایط، امکانات، وضعیت خود انتخاب و برطرف کند. به همین دلیل انتخاب درست موضوع می تواند بسیار کمک کننده باشد.
وی دو شاخص کلی پتانسیل خوب پژوهش و نوآوری و پتانسیل اقتصادی و ایجاد ارزش و ثروت را در فعالیت های پژوهشی جهاد دانشگاهی بسیار موثر دانست و خاطرنشان کرد: در جهاد هر موضوعی را که ما بتوانیم با این دو شاخص کلی مورد بررسی قرار دهیم، می تواند موضوعی باشد که ما بتوانیم روی آن کار کنیم. ما در واحد علوم پزشکی تهران موضوعی که امروز به نام فناوری های زخم و ترمیم بافت از آن اسم می بریم بسیار انتخاب هوشمندانه ای بوده است ک مورد نیاز کشوراست و می توان با یک هم افزایی خوب این کار را انجام داد.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در پایان گفت: اگر امروزه موفقیتی در واحد جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران است حاصل تلاش کار تیمی و همدلی همه عزیزان است. امیدواریم ما در آینده بیشتر بتوانیم از کارهای پژوهشگران و زحماتی که در این زمینه می کشند، مطلع و بهره مند شویم.
گفتنی است در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تقدیر به عمل آمد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید