سویههای جدید اُمیکرون قدرت سرایت بالایی دارد/ علایم این بیماری خفیف است؛ متخصص بیماری های عفونی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر وحدانی متخصص بیماری های عفونی می گوید: سویههای جدید اُمیکرون قدرت سرایت و انتشار زیادی دارند ولی خوشبختانه بیماری ناشی از آن به دلیل واکسینه شدن افراد جامعه با علائم خفیفتری همراه است و در منزل قابل معالجه است. البته اگر علائمی چون تنگینفس، درد سینه و یا رو به […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر وحدانی متخصص بیماری های عفونی می گوید: سویههای جدید اُمیکرون قدرت سرایت و انتشار زیادی دارند ولی خوشبختانه بیماری ناشی از آن به دلیل واکسینه شدن افراد جامعه با علائم خفیفتری همراه است و در منزل قابل معالجه است. البته اگر علائمی چون تنگینفس، درد سینه و یا رو به وخامت گذاشتن حال بیمار مشاهده شود باید به پزشک و یا اورژانس مراجعه کرد.
متن گفت وگوی ایسنا علوم پزشکی تهران با دکتر وحدانی را می خوانید:
شیوع سویه جدید کرونا (کووید ۱۹) در کشور روند افزایشی دارد. علایمی که باید جدی گرفته شوند، چه علایمی هستند؟
علائم عفونت با زیر سویههای اخیر اُمیکرون مانند BA.2 ،BA.1, BA.4 و BA.5، در افرادی که قبلاً واکسن کرونا زدهاند مانند یک سرماخوردگی شدید است و شایعترین علامت آن آبریزش از بینی است. سایر علائم تنفسی از جمله گرفتگی بینی، عطسه، سردرد، گلودرد، گرفتگی صدا، خستگی و درد در اندامها هم مشاهده میشود. در افرادی که قبلا”واکسینه شده اند و بیماریشان خفیف است معمولا” دچار از دسترفتن حس بویایی و یا چشائی نمیشوند. این نکته حائز اهمیت است که احتمال عفونت مجدد بازهم وجود دارد و ایمنی ایجاد شده پس از بیماری به شدت آن بستگی دارد، اگر علائم خفیف باشد تا یکماه و اگر بیماری شدیدتر باشد تا یکسال در برابر عفونت جدید ایمنی میدهد. برای جلوگیری از انتشار بیماری در بین اعضای خانواده و یا دیگران، فاصلهگذاری، استفاده از ماسک و زدن واکسن توصیه میشود.
برخی معتقدند این سویه جدید نیاز به مراجعه به پزشک ندارد، نظر شما چیست؟ در چه صورتی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
سویههای جدید اُمیکرون قدرت سرایت وانتشار زیادی دارند ولی خوشبختانه بیماری ناشی از آن به دلیل واکسینه شدن افراد جامعه با علائم خفیفتری همراه است و در منزل قابل معالجه است. البته اگر علائمی چون تنگینفس، درد سینه و یا رو به وخامت گذاشتن حال بیمار مشاهده شود باید به پزشک و یا اورژانس مراجعه کرد. احتمال خطر بیماری شدید در افراد سالمند و آنهائی که بیماری زمینهای از قبیل بیماری قلبی، دیابت، بیماری مزمن تنفسی و یا سرطان دارند بیشتر است و نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
به مبتلایان توصیه می کنید چه مواد غذایی و دارویی مصرف کنند؟
استراحت، تغذیه مناسب همراه با مایعات فراوان و درمان علامتی توصیه میشود. با مشورت با پزشک میتوان برای تب و بدندرد از استآمینوفن یا ناپروکسان، برای سرفه از شربت سرفه مانند برمهکزین، از آنتیاسید برای ناراحتی معده و دیفنهیدرامین برای حالت تهوع و استفراغ و مایعات کافی برای اسهال مصرف کرد.
با توجه به اینکه درصد انتقال این بیماری بالاست، در گروه های مبتلا، آیا کودکان هم درگیر این بیماری می شوند؟ برای محافظت از کودکان (قبل و پس از ابتلا به این بیماری) چه توصیه ای به والدین دارید؟
سویه اُمیکرون بیشتر از کرونای نوع دلتا کودکان را درگیر میکند و چون کودکان واکسینه نشدهاند باز در معرض خطر بیشتری از نظر سرایت عفونت به آنها در منزل و یا مدرسه هستند. خوشبختانه این بیماری در کودکان خفیفتر از بزرگسالان است و عوارض کمتری هم دارد. برای پیشگیری از سرایت عفونت به کودکان همه توصیههای مربوط به کرونا به شرح زیر باید رعایت گردد. عمل به ️توصیههای بهداشتی زیر در پیشگیری از عفونت اُمیکرون بسیار مفید است: – دستها را چند بار در روز با آب و صابون شسته شود و به دهان و بینی و چشمان مالیده نشود. – حداقل ۲/۵ متر با افراد بیمار فاصله گرفته شود. – از شرکتکردن در جمعیت و مکانهای شلوغ خودداری شود. – هنگام بیرونرفتن از خانه و بویژه در فضای بسته ماسک بزنید. – اگر هر گونه علائم امیکرون و بطور کلی کرونا وجود داشته باشد، در منزل بمانند تا دیگران آلوده نشوند و با نظر پزشک تست داده شود. حال چنانچه کودک به بیماری مبتلا شد کودک را باید در اتاقی با تهویه مناسب از دیگران جدا کرد و با راهنمایی پزشک معالج تغذیه و مایعات کافی شروع شود، ضد تب و شربت سرفه و قطره یا اسپری کلرور سدیم در بینی برای ۵ تا ۷ روز مصرف گردد
احتمال بروز و ظهور سویه های دیگری کووید ۱۹ وجود دارد و آیا سویه های بعدی قدرت بالاتری خواهند داشت یا ویروس رفته رفته ضعیف می شود؟
بله، باز هم احتمال جهش در ویروس کرونا و شیوع سویههای جدید دیگر وجود دارد و نمیتوان با قاطعیت پیشبینی نمود که آنها قدرت بیماریزائی یا انتشار بالاتر و یا ضعیفتری داشته باشند. چیزی را که میشود با قاطعیت بیان کرد این است که هرچه پوشش واکسیناسیون عمومی و بوسترهای آن گستردهتر باشد، واکسنها و درمانهای اختصاصی ضد ویروس جدید عرضه شود و پروتوکلهای بهداشتی طبق اعلان مسئولان بهداشت و درمان در سطح جامعه رعایت گردد، شدت بیماری و مرگ و میر و عوارض آن هم کاهش یافته و شیوع آن کنترل میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید