ژورنال کلاب توالی یابی نسل نوین برگزار شد
نشست علمی ویژه پژوهشگران با موضوع توالی یابی نسل نوین در سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد. به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر حسن رسولی در این نشست به موضوع توالی یابی نسل نوین پرداخت و بیان کرد که با کشف این موضوع که مولکول DNAماده ژنتیکی بوده و […]
نشست علمی ویژه پژوهشگران با موضوع توالی یابی نسل نوین در سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر حسن رسولی در این نشست به موضوع توالی یابی نسل نوین پرداخت و بیان کرد که با کشف این موضوع که مولکول DNAماده ژنتیکی بوده و مسئول انتقال صفات از والدین به فرزندان است تلاشهای بی وقفه دانشمندان برای شناسائی توالی این مولوکول بسیار مهم آغاز شدماگزام و گیلبرت اولین روش را ارائه دادند که روشی زمان بر بوده و بدلیل استفاده از مواد رادیواکتیو، روشی خطرناک محسوب می شد.
سپس آقای سنگر روشی بسیار خلاقانه ارائه کرد که بخاطر آن برنده جایزه نوبل نیز شد اما همچنان و بدلیل اینکه از مواد رادیواکتیو در آن استفاده می شد روشی خطرناک بود.
رسولی بیان کرد که با شروع پروژه ژنوم انسان در سال ۱۹۹۰ میلادی که با بودجه ۳ میلیارد دلاری و مشارکت ۲۰ دانشگاه بزرگ دنیا و هزاران پژوهشگر از کشورهای مختلف، با تخمین ۱۵ سال تا پایان پروژه برآورد شده بود، رقابت برای ابداع روشهای جدیدتر و سریعتر و ارزانتر به شکلی بسیار جدی تر آغاز شد.
دکتر رسولی در پایان افزود شرکت ایلومینا طی ۱۰ سال دستگاه هایی با تکنولوژی های بروز ابداع و به بازار معرفی نمود که قیمت تمام شده توالی یابی را از ۳ میلیادر دلار به هزار دلار کاهش داد و همین طور زمان تکمیل توالی یابی از ۱۵ سال به حداکثر سه روز کاهش پیدا کرد. این دستگاه های مدرن قادرند در طی یکسال ۱۸۰۰۰ ژنوم را توالی یابی کنند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید