کارگاه تخصصی سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از غشای آمنیوتیک برگزار شد
کارگاه تخصصی سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از غشای آمنیوتیک (ازجداسازی تا استخراج) پنجشنبه ۲۳ تیرماه در پژوهشکده فناوریهای زخم و ترمیم بافت یارا برگزار شد. به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، در بخش تئوری این برنامه دکتر بنفشه حیدری، دبیر علمی کارگاه، به کاربردهای تحقیقتاتی- درمانی سلول های بنیادی به ویژه […]
کارگاه تخصصی سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از غشای آمنیوتیک (ازجداسازی تا استخراج) پنجشنبه ۲۳ تیرماه در پژوهشکده فناوریهای زخم و ترمیم بافت یارا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، در بخش تئوری این برنامه دکتر بنفشه حیدری، دبیر علمی کارگاه، به کاربردهای تحقیقتاتی- درمانی سلول های بنیادی به ویژه سلول های بنیادی مزانشیمی پرداخت و اولویتها و چارچوبهای استفاده از فناوری سلولهای بنیادی در حوزه علوم و فناوریهای شناختی را تشریح کرد.
در بخش عملی این کارگاه نیز اصول و روشهای آمادهسازی و ارسال مناسب بافت جفت انسانی، جداسازی غشای آمنیوتیک از بافت جفت، جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی از غشای آمنیون، کشت سلولها و ذخیرهسازی این سلولها آموزش داده شد و توسط دانشپژوهان شرکت کننده به صورت عملی انجام شد.
امروزه، سلول درمانی و کاربردهای روز افزون درمان با استفاده از سلول های بنیادی در بیماران مبتلا به نارساییهای قلبی، ضایعات عصبی، بیماریهای خودایمنی، ضایعات استخوانی و غضروفی، سوختگیها و ضایعات پوستی، مشکلات کبدی و کلیوی و … موجب بهبود معنیدار پروتکلهای درمانی در بیماران و افزایش امید و کیفیت زندگی آنان شده است.
از این رو، شناخت مناسبترین منبع بافتی برای استخراج سلول های بنیادی، بهینهسازی شرایط کشت و آمادهسازی سلولها در شرایط آزمایشگاهی و فرآوری مناسب سلولها قبل از پیوند به بیماران، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چراکه هرگونه دستورزی نامناسب این محصولات بیولوژیک (سوسپانسیون سلول های بنیادی) قبل از پیوند نه تنها تاثیر سلول درمانی را خنثی میکند بلکه اثرات جانبی خطرناک و جبران ناپذیری به جا خواهد گذاشت.
آموزش دورههای تخصصی کار با سلول های بنیادی و دستورزی مناسب آنها در شرایط آزمایشگاهی و نیز یادگیری الزامات (بایدها و نبایدها) استفاده از فناوریهای سلول های بنیادی در درمان میتواند کیفیت سوسپانسون درمانی قابل تزریق به بیمار را افزایش داده و بالطبع کیفیت درمان با سلول های بنیادی را در درمان بیماریهای مختلف به طور معنیداری افزایش دهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید