هشدار مدیر گروه بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی درباره موج هفتم کرونا؛ کووید هنوز تمام نشده است/ آمارهای اعلام شده درباره بیماران سرپایی دقیق نیست
ایسنا- مدیر گروه بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) میگوید با وجود آنکه وضعیت کرونا در جامعه بهتر شده همچنان باید از ماسک استفاده کرد چرا که رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی میتواند موج هفتم کووید۱۹ را به دنبال داشته باشد. دکتر حمید عمادی، متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با ایسنا علوم پزشکی تهران گفت: […]
ایسنا- مدیر گروه بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) میگوید با وجود آنکه وضعیت کرونا در جامعه بهتر شده همچنان باید از ماسک استفاده کرد چرا که رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی میتواند موج هفتم کووید۱۹ را به دنبال داشته باشد.
دکتر حمید عمادی، متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با ایسنا علوم پزشکی تهران گفت: همانطور که آمارها نشان میدهد وضعیت کرونا اکنون وضعیت مساعدی است اما باید به چند نکته توجه کرد: نخست آنکه در ایران آمار رسمی مبتنی بر موارد بیماری است که در بیمارستان بستری میشوند و نه موارد سرپایی؛ موارد بستری و موارد مرگ دقیق است، اما آمار دقیق موارد بیماران سرپایی را به طور دقیق نمیدانیم.
او با بیان اینکه نباید تصور کرد که تعداد موارد سرپایی ابتلا به کووید۱۹ پایین است افزود: بسیاری از مردم عفونت تنفسی فوقانی پیدا میکنند اما به پزشک مراجعه نمیکنند. بسیاری از مردم هم به پزشک مراجعه میکنند اما پزشک بدون آنکه تست را ضروری بداند، بیماری آنها را کرونا تشخیص میدهد. اینها مواردی هستند که جزو آمار بیماران سرپایی حساب نمیشوند.
آمار اعلام شده درباره بیماران سرپایی دقیق نیست
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بسیاری از مردم به خاطر اینکه در اداره یا شرکت خاصی مشغول به کارند و هنگام ابتلا به کووید باید تست ارائه کنند، تست میدهند. ضمن آنکه تست کرونا در کشور ما رایگان نیست و مردم باید هزینه آن را پرداخت کنند و این باعث میشود که همه مردم نتوانند مدام به صورت داوطلبانه تست کرونا بدهند.
مدیر گروه بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) با بیان اینکه بسیاری از حالتهای سرماخوردگی و یا عفونتهای گوارشی مثل اسهال و استفراغ تظاهری از کووید۱۹ هستند گفت: این موارد که از سوی مردم یک یک سرماخوردگی ساده یا اسهال و استفراغ تصور میشود مواردی از کووید هستند که در آمار وارد نمیشوند و بین مردم در گردش است. بنابراین همچنان باید حواسمان جمع باشد و تصور نکنیم که کرونا تمام شده، ماسکهایمان را برداریم و جشن پایان کرونا بگیریم.
عمادی افزود: هر لحظه ممکن است ویروسی که بین مردم در گردش است جهش پیدا کند و ما با فرم شدیدتری روبه رو شویم که میتواند فاجعه آفرین باشد.
علت سختگیریهای کرونایی در چین و آمریکا چیست؟
او با اشاره به ادعاهایی مبنی بر اینکه کرونا از آزمایشگاههای بیولوژیک کشور چین سربرآورده است گفت: این حرف ادعایی است که هنوز نمیتوان آن را اثبات کرد اما به هرحال این شبهه وجود دارد و اکنون مشاهده میکنیم که در این کشور، شانگهای قرنطینه شده و پکن نیز در آستانه قرنطینه شدن قرار دارد. به این ترتیب این سوال ایجاد میشود که علت چیست؟ آیا چین نمیخواهد اقتصادی روان داشته باشد؟ پس ممکن است اتفاقی در حال رخ دادن باشد که ما خیلی از آن اطلاعی نداریم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: همچنین مشاهده میکنیم که آمریکا قانون استفاده همگانی از ماسک به صورت اجباری را تصویب کرده است. وقتی این گونه کشورها که ظاهرا در زمینه کرونا اطلاعات جلوتری نسبت به ما دارند این گونه عمل میکنند، نباید غفلت کنیم.
عمادی با تاکید بر آنکه همچنان باید به رعایت پروتکلهای بهداشتی ادامه داد گفت: ممکن است یک سری کارها مثل تعطیل کردن مراکز خرید برای ما هزینه داشته باشد، اما رعایت پروتکلهای بهداشتی مثل رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن دستها را نمیتوان فراموش کرد.
مردم چرخه واکسیناسیون خود را تکمیل کنند
مدیر گروه بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) با تشبیه پروتکلهای بهداشتی به مواضع جنگی گفت: اینکه میزان استفاده از ماسک کمتر و کمتر میشود نگران کننده است. در صدر اسلام مسلمانان در جنگ احد به خاطر ابتدا پیروز شده بودند و با این تصور مواضعی که باید حفظ میکردند را رها کردند که منجر به شکست آنها شد. ما باید مواضع خود را کماکان حفظ کنیم. رعایت پروتکلهای بهداشتی مثل مواضع جنگ احد میماند و همچنان باید آنها را حفظ کرد وگرنه ممکن است از همین ناحیه دچار ضربه شویم و موج بعدی کرونا شکل بگیرد.
او افزود: نمیخواهم به مردم دلهره و اضطراب بدهم اما وضعیت کنونی به شرطی خوب میماند که ما کماکان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم. بنابراین به صورت جدی توصیه میشود که آن دسته از افرادی که تا کنون واکسن نزده اند برای تزریق واکسن اقدام کنند. افرادی هم که چرخه واکسیناسیون را تکمیل نکردهاند و افرادی که لازم است دوز چهارم واکسن را دریافت کنند نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود مبادرت ورزند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: من شخصا آبان سال گذشته دوز سوم واکسن خود را دریافت کردم اما بعد از گذشت شش ماه اردیبهشت امسال دوباره به کرونا مبتلا شدم. میخواهم بگویم که معلوم نیست مصونیتی که بعد از گذشت شش ماه از دریافت دوز سوم واکسن پیدا کرده ایم کماکان تداوم داشته باشد، بلکه ممکن است شرایط با یک جهش دیگر یا کاهش اثربخشی واکسن ها تغییر کند.
کماکان احتمال جهش در ویروس کرونا وجود دارد
او در ارتباط با جهش احتمالی ویروس کرونا در آینده گفت گفت: اومیکرون یک جهش بسیار مسری است اما بیماری زایی شدیدی ندارد. فقط قسمتهای فوقانی تنفس را درگیر میکند. در واقع خیلی کشنده نیست اما این احتمال وجود دارد که دوگونه ویروسی اومیکرون و سویه دلتا که بیماری زایی بالایی داشت تبادلات ژنتیکی پیدا کنند و گونه ویروسی جدید ایجاد شود.
مدیر گروه بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) در پایان تاکید کرد: تا زمانی که کرونا در دنیا در حال تکثیر و گسترش است احتمال جهش ویروس وجود دارد؛ بسیاری از کشورهای دنیا هنوز واکسیناسیون کاملی نداشته اند و میتوانند منشاء تولید جهشهای بعدی باشند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید