نسل بعدی واکسنهای کرونا چگونه عمل خواهند کرد؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – خبرگزاری الجزیره در گزارشی درباره نسل آینده واکسنهای کرونا به واکنش قویتر واکسنهای آینده کووید ۱۹ در پیشگیری از ابتلای شدید بیماران به کرونا اشاره کرده و نوشته که «نسل بعدی واکسنهای کرونا پاسخدهی قویتر و در نتیجه ایمنی گستردهتری را ارائه خواهند داد. در این گزارش همچنین اهمیت و […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – خبرگزاری الجزیره در گزارشی درباره نسل آینده واکسنهای کرونا به واکنش قویتر واکسنهای آینده کووید ۱۹ در پیشگیری از ابتلای شدید بیماران به کرونا اشاره کرده و نوشته که «نسل بعدی واکسنهای کرونا پاسخدهی قویتر و در نتیجه ایمنی گستردهتری را ارائه خواهند داد. در این گزارش همچنین اهمیت و لزوم نظارت بر انواع شناختهشده ویروس اچ.آی.وی (عامل ایجاد بیماری ایدز) و توجه به امکان جهش در این ویروس نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
به گزارش سرویس ترجمه ایسنا علوم پزشکی تهران، گزارش الجزیره با اشاره به این که «به رغم تولید انواع واکسن هنوز هم ویروس کرونا برای بسیاری از مردم جهان خطرناک است» آغاز میشود:
همهگیری کووید ۱۹ که از ویروس کرونای حاد تنفسی ناشی میشود، هنوز و همچنان یک تهدید جهانی به شمار میآید. بیماری حادی که باعث شده میلیونها نفر جان خود را از دست داده و بسیاری دیگر نیز حتی مدتها پس از بهبود ابتلای اولیه همچنان از علائم مداوم ریوی رنج ببرند. با این حال به رغم این خطر بالقوه، اما پیشرفتهای خوب و مستمری در این زمینه حاصل آمده- و البته این دانش و شناختی که در مورد ویروس کووید ۱۹ و راهها و داروهای درمان کرونا به دست آمده، پیشبینی آینده درمان این بیماری و البته پیشگیری از آن با کمک واکسنهای نسل آینده کرونا را تا حد زیادی ممکن کرده است.
در ادامه گزارش با اشاره به این که «تولید واکسن همیشه کاری بسیار دشوار بوده- و ساخت واکسنهای کووید نیز به دلیل اضطراری که بر این روند حاکم بوده، یک دستاورد بیسابقه قلمداد میشود»؛ اظهار امیدواری شده که «همزمان با ادامه توزیع واکسنهای فعلی در سراسر جهان، باید در انتظار نسل بعدی واکسنهایی باشیم که ایمنی گستردهتر و واکنش قویتری ارائه میدهند».
نویسنده- که پزشکی پاکستانی به نام امیرخان است- در ادامه با تاکید بر این داده علمی منطقی که «همواره داروها و واکسنهای نسل جدید بر پایه موفقیتهای نسل پیش از خود تولید میشوند»؛ نوشته که «در مورد واکسنهای نسل دوم کووید-۱۹ نیز باید این اصل مورد توجه قرار گیرد و به عبارت بهتر واکسنهای آینده کرونا بر اساس موفقیت واکسنهای فعلی ساخته شوند». با این حال امیرخان بلافاصله به این موضوع اشاره کرده که «به رغم ایمنی بالای واکسنهای mRNA در مورد ویروس کووید، اما، گفته میشود که جهشها و گونههای جدید این ویروس تا حدی از تاثیر واکسنها کاسته است. این یعنی مهمترین موضوعی که واکسنسازان در تولید واکسنهای نسل جدید مورد توجه قرار دهند، این باشد که نسل بعدی واکسنها باید از ما در برابر انواع مختلف امروز و آینده، صرفنظر از اینکه چقدر خطرناک باشند، محافظت کنند».
نویسنده اضافه کرده که «واکسنهای آینده همچنین باید بتوانند خطر انتقال ویروس را از افراد واکسینهشده کاهش داده و حتی به صفر برسانند. این هم یعنی بتوانند با افزایش آنتیبادیهای خنثیکننده بار ویروسی را کاهش دهند- و قبل از اینکه ویروس فرصتی برای تکثیر و انتشار پیدا کند، آن را مورد هدف قرار دهند. همچنین باید به این نیز توجه کرد که پاسخ ایمنی واکسنها باید تا حد امکان طولانیمدت باشد و نیازی به تزریق پشت سر هم و متوالی دوزهای تقویتکننده احساس نشود».
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید