خطر خونریزی مغزی با مصرف زیاد ویتامین E
تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف ویتامین E در عین این که میتواند برای سلامتی مفید باشد، خطر خونریزی مغزی را تا حد زیادی افزایش میدهد. بهداشت نیوز نوشت: به رغم شک و شبهههایی که نسبت به ایمنی مکملها وجود دارد، مصرف آنها در تمام کشورهای دنیا از جمله انگلیس طرفداران خاص خودش را دارد. […]
تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف ویتامین E در عین این که میتواند برای سلامتی مفید باشد، خطر خونریزی مغزی را تا حد زیادی افزایش میدهد.
بهداشت نیوز نوشت: به رغم شک و شبهههایی که نسبت به ایمنی مکملها وجود دارد، مصرف آنها در تمام کشورهای دنیا از جمله انگلیس طرفداران خاص خودش را دارد. معمولا خطرات مرتبط با مصرف مکملها به مصرف دوزهای بالای آنها برمی گردد، اما محققان بر این باورند که مصرف درازمدت آنها نیز میتواند به همان اندازه خطرناک باشد.
یافتهها حکایت از آن دارد که مصرف ویتامین E خطر سکتههای مغزی خونریزی دهنده را تا ۲۲ درصد افزایش میدهد. همچنین مصرف انواع مکملها در صورتی که توسط متخصصان تجویز شوند، میتوانند مفید باشند، اما اغلب مصرف طولانی مدت و زیاد آن میتواند مشکل آفرین شود.
ویتامین E جزء یکی از مکملهایی است که هم خطر سکتههای مغزی خونریزی دهنده را افزایش داده و هم خطر سکتههای ایسکمی را کاهش میدهند. معمولا سکته به دو شکل متفاوت رخ میدهد. سکته مغزی خونریزی دهنده زمانی رخ میدهد که خون به طور ناگهانی از یکی از عروق مغزی خونریزی میکند.
در بدن سالم، سکته مغزی ایسکمیک به سکتهای اطلاق میشود که در نتیجه قطع خونرسانی به بخشی از مغز ایجاد میشود. محققان بر این باورند که مصرف طولانی مدت مکمل ویتامین E میتواند ابتلا به این نوع سکته مغزی را افزایش دهد. به گفته محققان، مصرف این مکمل خطر سکته مغزی خونریزی کننده را تا ۲۲ درصد افزایش داده، اما خطر سکته ایسکمی را تا ۱۰ درصد کاهش میدهد.
آنها با بررسی روی ۵۹۳۵۷ شرکت کننده در این تحقیقات که از مکمل ویتامین E استفاده کرده بودند، دریافتند که از هر ۱۲۵۰ نفری که این مکمل را استفاده کرده اند، یک مورد دچار سکته مغزی خونریزی کننده شده است. از سوی دیگر، مصرف ویتامین E باعث جلوگیری از بروز سکته ایسکمیک در یک نفر از هر ۴۷۶ نفر میشود.
ویتامین E نوعی ویتامین ضروری محلول در چربی است که از آسیب چربیهای شکننده در غشاهای سلولی جلوگیری میکند. به گزارش سیناپرس، این ویتامین برای حفظ گردش خون و قلب سالم، پوست، اعصاب، ماهیچهها و سلولهای خونی ضروری است.
محققان در این تحقیق روزانه به شرکت کنندهها بین ۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم ویتامین میدادند که ۴۴ برابر بیشار از میزان ۱۲ میلی گرم در اروپاست.
البته به نظر میرسد مصرف روزانه این ویتامین تا حد ۵۴۰ میلی گرم مشکل زا نیست، اما از سوی دیگر تحقیقات نشان میدهد که مصرف منظم ۴۰۰ میلی گرم از ویتامین E به مدت ۱۰ سال خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۲۸ درصد افزایش میدهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید