افزایش ظرفیت پذیرش در پزشکی باعث کاهش تقاضا در سایر رشته ها می شود
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی میگوید کمبود پزشک در کشور معادله یک مجهولی نیست که با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در دانشگاهها حل شود. دکتر غلامرضا حسنزاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نمیتوان منکر مشکل کمبود پزشک عمومی و متخصص در کشور شد گفت: […]
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی میگوید کمبود پزشک در کشور معادله یک مجهولی نیست که با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در دانشگاهها حل شود.
دکتر غلامرضا حسنزاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نمیتوان منکر مشکل کمبود پزشک عمومی و متخصص در کشور شد گفت: راه حل این موضوع، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی نیست؛ کمبود پزشک معادله یک مجهولی نیست که بگوییم با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی مشکل حل میشود، بلکه روشهای بسیار جدیدتر و بهتری مثل توزیع عادلانه وجود دارد که با آن میتوان این کمبود را حل کرد.
او افزود: باید بر روی توزیع عادلانه برنامه ریزی کنیم که این کار در حال انجام است؛ راه دیگر نیز فراهم کردن زیرساخت های لازم برای افزایش ظرفیت دانشجو است. اینکه گفته میشود مثلا در سال ۶۷ باید این تعداد مقدار دانشجوی پزشکی جذب میکردیم مقیاس درستی نیست، چرا که کیفیت آموزش بسیار مهم است.
افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی منجر به کاهش تقاضا در سایر رشته ها میشود
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی با بیان اینکه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، باعث صدمه دیدن سایر رشتهها مخصوصا رشتههای فنی -مهندسی میشود گفت: گرایش به رشته پزشکی زیاد است و افزایش ظرفیت در رشته پزشکی این گرایش را افزایش خواهد داد و منجر به کاهش تقاضا در رشته های فنی و مهندسی خواهد شد.
استاد علوم تشریحی دانشگاه علوم پزشکی تهران، کاهش کیفیت آموزش را از دیگر مشکلات بالا بردن ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی دانست و گفت: ما نمی توانیم همه زیرساخت ها برای کیفیت لازم در آموزش را ایجاد کنیم. زمانی در سالن تشریح دانشگاه ۳۵ نفر حضور پیدا می کردند اما امروز ۱۰ نفر حضور دارند. قطعا استاندارد آن کمتر از این است. اگر قرار باشد ما ظرفیت پذیرش افزایش پیدا کند دوباره به سمت کمیت بالاتر و کیفیت پایینتر بازمیگردیم.
دکتر حسنزاده در پاسخ به این سوال که چقدر از مشکلات نظام سلامت به وزارت بهداشت مربوط میشود گفت: نظام سلامت فقط به حوزه وزارت بهداشت مربوط نیست، بلکه به همه ارکان جامعه مرتبط است. وقتی تعداد زیادی از پزشکان ما به فکر مهاجرت افتاده اند، حتما دلیلی وجود دارد؛ ما نتوانسته ایم برای پزشکان کار مناسب ایجاد کنیم. به جای اینکه بگوییم باید برای حل مشکل کمبود پزشک در سالهای آینده ظرفیت پذیرش دانشجو را افزایش دهیم، باید به امروز جوانان و فارغالتحصیلانی فکر کنیم که شغل و فضای مناسب کار برای آنها ایجاد نشده است. در این صورت قطعا مشکل ما کمتر خواهد شد.
بخشی از علت مهاجرت پزشکان نبود فضای مناسب کار است
او با اشاره به موج مهاجرت پزشکان از کشور گفت: فردی که سالها زحمت کشیده و کار کرده، انتظار دارد برای او فضای کار مناسبی فراهم باشد؛ یک دانشجوی پزشکی باید این انگیزه را داشته باشد و با خود بگوید بعد از فارغ التحصیلی در یک جای مناسب شروع به کار می کنم. اگر قرار باشد پزشکی که در روستاهای دورافتاده کار میکند با پزشکی که در تهران کار میکند درآمد یکسانی داشته باشند، انگیزه ها کاهش پیدا میکند.
حسنزاده بخشی از علتهای مهاجرت جامعه پزشکی را در مسائل معیشتی دانست و گفت: من نمونههای زیادی از دانشجویانم دارم که به خاطر نداشتن فضای کار مناسب دنبال مهاجرت اند. علاوه بر مساله معیشت، باید احترام به هر فرد و جایگاه شغلی در جامعه حفظ شود تا افراد برای کار کردن انگیزه لازم را داشته باشند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید