وزارت بهداشت: برای واکسینه کردن افراد زیر ۱۲ سال هنوز به نتیجه نرسیدهایم
ایسنا علوم پزشکی تهران – معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به جز چند کشور در هیچ جای دیگر افراد کمتر از ۱۲ سال واکسینه نشده اند و کمیته علمی وزارت بهداشت به این نتیجه نرسیده است که این افراد واکسن دریافت کنند. کمال حیدری صبح امروز (دوم آذرماه) در حاشیه سفر […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به جز چند کشور در هیچ جای دیگر افراد کمتر از ۱۲ سال واکسینه نشده اند و کمیته علمی وزارت بهداشت به این نتیجه نرسیده است که این افراد واکسن دریافت کنند.
کمال حیدری صبح امروز (دوم آذرماه) در حاشیه سفر به بندرعباس، با بیان اینکه سیستم بدن افراد زیر ۱۲ سال در مقابل کرونا ایمن است، اظهار کرد: به جز چند کشور در هیچ جای دیگر افراد کمتر از ۱۲ سال واکسینه نشده اند و کمیته علمی وزارت بهداشت به این نتیجه نرسیده است که این افراد واکسن دریافت کنند.
حیدری افزود: رعایت شیوه نامههای بهداشتی در مدارس برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا ضروری است و والدین درصورتی که فرزندان آنها علائم دارند از رفتن آنها به مدرسه جلوگیری کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: دانش آموزانی که واکسن کرونا دریافت کرده اند شرایط حضور در مدارس را دارند.
سازمان جهانی بهداشت چه میگوید؟
در ماههای اخیر سازمان بهداشت جهانی (WHO) تأکید کرده است که ایمنسازی جمعیت بزرگسال کشورهای فقیر فوریت بیشتری از واکسیناسیون کودکان و نوجوانان در کشورهای ثروتمند دارد و از کشورهای بزرگ غربی خواسته است واکسنهای خود را بیشتر به کشورهای فقیر و در حال توسعه اختصاص دهند.
با این حال این سازمان درباره واکسیناسیون کودکان به لحاظ علمی اظهار نظر قاطعی نکرده و گفته است این مسئله منوط به «تحولات اپیدمیولوژیک و شواهد مربوط به ایمنی و کارایی واکسن در این گروه سنی» است.
به لحاظ علمی سازمان جهانی بهداشت تنها واکسن فایزر را برای رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال تایید کرده و تا کنون هیچ واکسن کرونایی را برای کودکان زیر ۱۲ سال مجاز تشخیص نداده است.
سینوفارم واکسن مناسب کودکان؟
چین نخست در ماه ژوئن برای استفاده از واکسن سینوواک جهت کودکان ۳ تا ۱۷ سال مجوزی اضطراری صادر کرد. این واکسن هرچند برای بزرگسالان در بیش از ۵۰ کشور جهان تایید شده، اما تا کنون فقط چین آن برای کودکان بالای ۳ سال مجاز شمرده است.
این در حالی است که مقامات بهداشتی این کشور میگویند آزمایشات بالینی تاثیر واکسن سینوواک بر کودکان همچنان ادامه دارد و در حال انجام آن بر روی ۱۴ هزار کودک در شیلی، کنیا، مالزی، فیلیپین و آفریقای جنوبی است. هرچند این نتایج هنوز نهایی و منتشر نشدهاند.
علاوه بر سینوواک، در اواخر ماه ژوئیه چین مجوزی مشابه برای استفاده از واکسن دیگر تولید خود، به نام سینوفارم، در این رده سنی صادر کرد.
مقامات تولیدکننده واکسن سینوفارم میگویند آزمایشات بالینی نتایج مطلوبی نشان داده و در کودکان نیز به اندازه بزرگسالان ایمنی ایجاد کرده است. با این حال هنوز نهادی بینالمللی نظیر سازمان جهانی بهداشت کاربرد این واکسن برای کودکان را تایید نکرده است.
کدام کشورها افراد زیر ۱۲ سال را واکسینه کردن؟
در خارج از مرزهای چین امارات متحده عربی نخستین کشوری بود که در ماه اوت واکسیناسیون کودکان ۳ تا ۱۷ ساله خود را با واکسن سینوفارم شروع کرد. بحرین نیز اعلام کرده است که کودکان ۳ تا ۱۱ ساله خود را که بیماری زمینهای دارند با واکسن سینوفارم واکسینه میکند.
آرژانتین هم روز یک اکتبر اعلام کرد قصد دارد کودکان ۳ تا ۱۱ سال خود را با واکسن سینوفارم واکسینه کند. وزارت بهداشت این کشور گفته است این کار را با ۱۲ میلیون واکسن وارداتی انجام خواهد داد. قرار است واکسنهای سینوفارم در دو دوز با فاصله ۲۸ روز به کودکان تزریق شود. آرژانتین پیشتر حدود پنج میلیون نوجوان بین ۱۲ تا ۱۷ سال خود را با واکسن فایزر واکسینه کرده بود.
در ایران نیز مسئولان وزارت بهداشت گفتهاند قصد دارند واکسن سینوفارم را به کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال تزریق کنند. به حیدر محمدی، مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو ایران، گفته است این واکسن «همان سینوفارمی است که به بزرگسالان تزریق میشود».
کوبا حدود یک ماه است تزریق واکسن تولید داخل خود، سوبرانا، را به کودکان ۲ تا ۱۱ سال شروع کرده است. مقامات بهداشتی کوبا میگویند این واکسنها خطری برای خردسالان نداشتهاند، هرچند هنوز اطلاعات مربوط به واکسنهای خود را در اختیار ناظران خارجی قرار ندادهاند.
کوبا اعلام کرده که روز گذشته از سازمان جهانی بهداشت درخواست تایید واکسنهای خود را کرده است. این کشور برای نوجوانان ۱۱ تا ۱۸ ساله خود، همچون بزرگسالان، ۲ دوز واکسن سوبرانا ۲ و یک دوز تکمیلی واکسن سوبرانا پلاس تزریق میکند.
این در حالی است که یک مقام انستیتو پاستور ایران گفته قرار است یک واکسن تولید مشترک ایران و کوبا، به نام «پاستوکووک»، به کودکان ۶ تا ۱۸ سال تزریق شود. گفته میشود پاستوکووک همان واکسن سوبرانا۲ کوبا است.
آمیتیس رمضانی، مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستو، گفته است آزمایشات این واکسن روی کودکان ۲ تا ۱۸ ساله در کوبا عوارضی «بسیار محدود و بیشتر موضعی» داشته است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید