ایران کرونا را به عنوان یک «اختلال جدید روانشناختی» معرفی کند
ایسنا علوم پزشکی تهران – استاد گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با تاکید بر اینکه ایران کرونا را به عنوان” اختلال جدید روانشناختی” به سازمان جهانی بهداشت معرفی کند،گفت: با توجه به انواع پیامدهای اجتماعی، روانی، معنوی و روحی کرونا ویروس پیشنهاد می کنیم ایران این ویروس را باید به عنوان یک اختلال […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – استاد گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با تاکید بر اینکه ایران کرونا را به عنوان” اختلال جدید روانشناختی” به سازمان جهانی بهداشت معرفی کند،گفت: با توجه به انواع پیامدهای اجتماعی، روانی، معنوی و روحی کرونا ویروس پیشنهاد می کنیم ایران این ویروس را باید به عنوان یک اختلال جدید روانشناختی به سازمان جهانی بهداشت معرفی کند تا این سازمان بررسی های بیشتر تشخیصی و درمانی آن انجام دهد.
دکتر علی فتحی آشتیانی در گفت و گو با ایسنا واحد علوم پزشکی تهران ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه پس از کرونا با بحران بزرگی روانشناختی در جامعه مواجه خواهیم شد، اظهار کرد: با توجه به یافته های پژوهشی که تا کنون انجام شده است و از طرفی دیگر شواهد بالینی که ما در مراکز روانشناختی داریم از وقتی کرونا شروع شده است تعداد افرادی که با علایم اضطراب، ترس، وسواس، افسردگی، استرس پس از ضربه و سایر مشکلات روانشناختی مواجه شدند به شدت افزایش یافته است.
استاد گروه روانشناسی و مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله همچنین خاطر نشان کرد: اختلالات روانشناختی به دلیل شیوع کرونا ویروس تقریبا بین تمامی گروه های سنی شایع هستند وپیامدهای روانی، اجتماعی و معنوی کرونا معدود نیست به گروه های سنی خاصی و شامل کودکان، نوجوانان و بزرگسالان نیز می شود.
وی همچنین تاکید کرد: مشکلات روانی شیوع کرونا در شکل های مختلف می تواند بروز داشته باشد در برخی مواقع اضطراب و در مواقعی نیز علایم دیگر نیز افسردگی افزایش پیدا می کند. کسانی که زمینه های قبلی بیماری های روانی داشتند بیشتر از سایر گروه ها از تبعات کرونا آسیب خواهند دید.
این روانشناس خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت باید کمیته بررسی مسایل روانی، اجتماعی و معنوی کرونا رو تشکیل و با جدیت در این زمینه فعالیت داشته باشد اگر چه قبلا این چنین کمیته ای در وزارت بهداشت شکل گرفت اما عملکرد بسیار ضعیفی داشت و اقدام خاصی را انجام نداده است و ما هیچ دستورالعملی از این مرکز برای سازمان ها و خانواده ها برای پیشگیری از بروز تبعات روانی کرونا را ندیدیم.
استاد گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با تاکید بر اینکه کرونا باید به عنوان یک اختلال جدید روانشناختی باید شناخته شود، یاد آور شد: یکی دیگر از پیشنهادات من این بود که غربالگری اساسی صورت بگیرد تا مشکلات اجتماعی،معنوی و روانشناختی که در اثر کرونا ایجاد شده است را بررسی نماییم و برای آن چاره ای اساسی بیندیشیم.
فتحی همچنین تاکید کرد: باید کارگروه ها و تیم های سلامت روانی، اجتماعی و معنوی را تشکیل بدهیم و این تیم ها به شکل های مجازی و حضوری برای رفع این اختلال به افراد جامعه کمک کنند.
این روانشناس ادامه داد: کرونا پس از حدود دو سال از شیوع خود در کشور پیامدهای آموزشی بسیار زیادی را به جا گذاشته است یعنی ما افت تحصیلی بسیار قابل توجهی را در سیستم آموزشی شاهد بودیم. دانش آموزان دیگر چندان درگیر مسایل درس و امتحان نمی شوند. لذا در این شرایط بازگشایی مدارس از یک بعد که افت تحصیلی را پیشگیری می کند بسیار کمک کننده است اما از بعد دیگر نگرانی هایی را نیز در بین دانش آموزان و خانواده ها ایجاد خواهند کرد چرا که در این شرایط شانس انتقال ویروس کرونا بسیار افزایش می یابد.
وی تاکید کرد: شاید راه اندازی و بازگشایی دانشگاه ها و مدارس در شرایط فعلی تصمیم درستی باشد اما این اقدام باید تدریجی صورت بگیرد و اجباری در آن صورت نگیرد و صرفا درصدی از دانش آموزان که واکسینه شدند در این محیط ها حاضر باشند تا انتقال ویروس و تبعات آن کاهش یابد.
استاد گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله خاطر نشان کرد: با توجه به انواع پیامدهای روانی ویروس کرونا نیازمند بررسی و انجام مطالعات علمی گسترده تر از لحاظ تشخیصی و درمانی وجود دارد بنابراین پیشنهاد من این است که سندروم جدیدی به عنوان اختلال ویروس کرونا را تعریف کنند و ایران این بیماری و اختلال را به سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد دهد تا بررسی های دیگر در مورد تشخیص، علایم و نشانه ها و درمان توسط این سازمان جهانی بهداشت صورت بگیرد.
فتحی در پایان تاکید کرد: ما در گذشته هم مواردی را شاهد بودیم که پس بروز یک بحرانی اختلال ناشی از آن را به عنوان یک بیماری در علم ثبت کنیم که نمونه آن اختلال استرس پس از ضربه است که بعد از بروز جنگ ها و حوادثی نظیر زلزله شکل می گیرد.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید