چهل و هفتمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد.
پیرو برگزاری منظم ژورنال کلابهای مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، این ژرنال کلاب با موضوع: )آشنایی با امواج تراهرتز و کاربردهای آن در علوم پزشکی( و با سخنرانی ) دکترافشان شیرکوند( دانشجوی دکترای تخصصی بیوفتونیک دانشگاه شهید بهشتی پژوهشکده لیزر و پلاسما و پژوهشگر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، در محل سالن کنفرانس معاونت پژوهشی […]
پیرو برگزاری منظم ژورنال کلابهای مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، این ژرنال کلاب با موضوع: )آشنایی با امواج تراهرتز و کاربردهای آن در علوم پزشکی( و با سخنرانی ) دکترافشان شیرکوند( دانشجوی دکترای تخصصی بیوفتونیک دانشگاه شهید بهشتی پژوهشکده لیزر و پلاسما و پژوهشگر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، در محل سالن کنفرانس معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در این نشست علمی که با حضور اعضای هیئت علمی جهاد علوم پزشکی تهران و جمعی از متخصصین دانشگاهی برگزار شد، دکتر شیرکوند بیان نمودند: تابش تراهرتز قسمتی از امواج الکترومغناطیسی است که بین دو طیف تابشی مادون قرمز (IR) و ریزموج قرار(MW) می گیرد. این تابش تراهرتز با محدوده فرکانسی ۰.۱ تا ۱۰ تراهرتز (۱۰۱۲ Hz ) و انرژی پایین فوتونی (۱-۱۰ meV)در کلاس امواج الکترومغناطیسی غیریونیزان طبقه بندی می شود . از ویژگیهای بارز این بخش از طیف الکترومغناطیسی می توان به انرژی پایین فوتونهای تراهرتز، مقیاس زمانی بسیار کوتاه (پیکوثانیه ۱۵-۱۰) و خاصیت منحصر بفرد حساس بودن و جذب بالا به پیوندهای هیدروژنی و مولکولهای آب حاوی پیوندهای هیدروژنی اشاره نمود. این طیف از امواج الکترومغناطیسی ابزار مناسبی برای استفاده در علوم مختلف فیزیک، شیمی، داروسازی، پزشکی، کشاورزی و بیولوژی و … است. بدلیل انرژی پایین و غیر یونیزاسیون بودن این فوتونها، که در دسته تابشهای کم خطر برای بدن انسان و بافتهای بیولوژیکی قرار می گیرد، کاربرد و انجام تحقیقات با استفاده از این امواج در علوم زیست- پزشکی در حال توسعه است به طوری که در علوم پزشکی سابقه ای از انجام تحقیقات تشخیصی و درمانی در زمینه بیماریهای پوست همچون تغییرات بافت نرمال و سرطانی، سوختگیهای سطحی و عمقی، سرطان پستان، دندان پزشکی و علوم پایه پزشکی همچونDNA sensing یا DNA sequencing و مطالعه برهمکنش دینامیکی فرایندهای بیولوژیکی و … از حدود دهه ۱۹۷۰ وجود دارد.
سخنران این ژورنال کلاب در پایان خاطر نشان کردند : علیرغم وجود محدودیتهای موجود در گسترش تکنولوژی تولید و آشکار سازی امواج تراهرتز، طراحی مطالعات در سطح سلولی و مولکولی جهت ارزیابی ایمنی، وجود یا عدم وجود آسیبهای احتمالی DNA در حال گسترش و مورد توجه است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید