تزریق واکسن سینوفارم برای زنان باردار مناسب است؟/ دکتر ناجی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران
ایسنا علوم پزشکی تهران – رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید براینکه زنان باردار برای تزریق واکسن سینوفارم اقدام کنند و نگرانی نداشته باشند، گفت: اینکه گفته می شود زنان باردار واکسن هایی مثل فایزر را تزریق کنند به این دلیل مطالعات علمی زیادی در خصوص تزریق این واکسن ها وجود […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید براینکه زنان باردار برای تزریق واکسن سینوفارم اقدام کنند و نگرانی نداشته باشند، گفت: اینکه گفته می شود زنان باردار واکسن هایی مثل فایزر را تزریق کنند به این دلیل مطالعات علمی زیادی در خصوص تزریق این واکسن ها وجود دارد اما در نبود آن می توان از واکسن سینوفار استفاده کرد و سازمان جهانی بهداشت نیز تزرق آن را بی خطر می داند.
دکتر علیرضا ناجی استاد دکتری ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار ایسنا واحد علوم پزشکی تهران به نوع تزریق واکسن و تبعات احتمالی آن برای زنان باردار اشاره کرد و گفت: اگر عنوان میشود که قرار است یک واکسن خاص به یک گروه خاصی از افراد جامعه تزریق شود به این معنی هست که مطالعات علمی در این زمینه به صورت کامل انجام گرفته است. بنابراین اطلاعات علمی ما در مورد تزریق واکسن های فایزر و مدرنا برای زنان باردار به دلیل انجام مطالعات کارآزمایی بالینی و همچنین مدل های حیوانی دقیق و علمی است در نتیجه تاکید می شود این واکسن ها برای زنان باردار بی خطر و مناسب به شمار می روند.
استاد ویروس شناسی دانشگاه شهید بهشتی خاطر نشان کرد: اشکالی که در خصوص خبر تزریق واکسن فایزر برای زنان باردار وجود دارد این است که ما خبری را مبنی بر تزریق یک واکسن خاص برای گروه خاصی اعلام می کنیم و مجدداً آن انکار میکنیم که این کار بسیار اشتباهی است. متاسفانه ما اخیرا با این خبر مردم را امیدوار می کنیم اما بلافاصله می گوییم برنامهای برای ورود آن واکسن به کشور نداریم. بنابراین باید در صحبت کردن با مردم بسیار باید دقت داشته باشیم تا هیجان بین مردم ایجاد نشود و آنها را امیدوار نکنیم.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر که زنان باردار ما به واکسن های فایزر و مدرنا دسترسی ندارند می توانند از همان واکسن سینوفارم استفاده کننده چرا که اگر به لیست واکسن های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت مراجعه کنیم مبحثی در خصوص واکسن سینوفارم برای زنان باردار وجود دارد که تزریق آن را بلا اشکال می داند، اگرچه اطلاعات ما در خصوص واکسن سینو فارم برای زنان باردار به تعداد اطلاعات واکسن های فایزر یا مدونا برای آنها نیست اما میتوانیم از آن وامسن به عنوان یکی از واکسن ها برای زنان باردار استفاده کنیم و زنان باردار ما برای تزریق آن اقدام کنند.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره واکسن مادران باردار
دکتر ناجی اظهار کرد: از آنجایی که ما سابقه تزریق این نوع واکسن های غیرفعال برای زنان باردار را داریم و اثربخش بود در نتیجه برداشت ما این است که تزریق آن بین زنان باردار ما همانند زنان غیرباردار اثربخش مناسب را داشته باشد.
این ویروس شناس تاکید کرد: مشکل واکسن تزریق واکسن سینوفارم برای زنان باردار در تعداد اطلاعات کم ما در این دوران است همانطور که قوت واکسن های فایزر و مدرنا در اطلاعات بیشتر تزرق این واکسن ها برای زنان باردار است مشکل سینوفارم هم این است ما مطالعات کمی در این زمینه داشتیم.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: اگر چه اطلاعات دقیقی ندارم چه کشورهایی سینوفارم را برای زنان باردار تزریق کردند اما احتمالا کشورهایی مثل چین ممکن است این واکسن را تزریق کرده باشند اما طبق گفته های سازمان جهانی بهداشت می توانیم از این واکسن برای زنان باردار استفاده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در کشور ما نیز یک سری از زنان باردار از واکسن سینوفارم برای مقابله با ویروس کرونا استفاده کردند چرا که جز پروتکل های تزریق واکسن در بین زنان باردار محسوب می شود. حتی کشورهای اروپایی و آمریکایی هم تاکید شده است اگر واکسن های فایزر و مدرنا وجود نداشته باشد از آسترازنکا استفاده شود که کشورهایی مثل کانادا و انگلستان این واکسن را برای زنان باردار تزرق می کنند. اما چون واکسن های فایزر و مدرنا را دارند به همین جهت کمتر سمت سایر واکسن ها می روند.
ناجی با بیان اینکه بایدروند واکسیناسیون را را برای همه گروه از افراد جامعه افزایش دهیم و گروههای خطرمان را هم سریعا تحت پوشش واکسیناسیون بریم، گفت: اکنون برخی از افراد سالمندمان هنوز واکسن نزدند، برخی از سالمندان نیز ممکن است واکسنی را تزریق کرده باشند که خیلی تاثیر نداشته باشد، باید هم لکهگیریهای واکسیناسیون را انجام دهیم و هم با دوزهای سوم و بوستر برای افرادی که سن بالا دارند یا خطرات خاص و افزایش ریسک دارند و همچنین برای کادر درمان تاثیر واکسن را در این افراد افزایش دهیم و باید این اتفاق انجام شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره میزان احتمال بروز پیک ششم در کشور، گفت: باید نسبت به این موضوع حساس باشیم، اطلاعات را کسب کنیم و به موقع اقدام کنیم. در عین حال با توجه به واریانتهای جدید باید پایش ژنتیکیمان را افزایش دهیم. این موضوع بسیار مهم است. در واقع شناسایی به موقع واریانتها یکی از عوامل بسیار مهم در پیشبینیها و اقدامات غیر درمانی است. باید در این زمینه هوشیار باشیم و با نظارت و پایش و اقدامات غیردرمانی از بروز پیک جدید در کشور پیشگیری کنیم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید