پنجاه و نهمین ژورنال کلاب؛ کنترل بیولوژیکی و مبارزه تلفیقی آفات
احسان رادی سخنران پنجاه و نهمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی و احد علوم پزشکی تهران با حضور در این ژورنال کلاب علمی سخنرانی خود را با موضوع کنترل بیولوژیکی و مبارزه تلفیقی با آفات ارائه نمود. به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی وا حد علوم پزشکی تهران، احسان رادی، کارشناس […]
احسان رادی سخنران پنجاه و نهمین ژورنال کلاب مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی و احد علوم پزشکی تهران با حضور در این ژورنال کلاب علمی سخنرانی خود را با موضوع کنترل بیولوژیکی و مبارزه تلفیقی با آفات ارائه نمود. به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی وا حد علوم پزشکی تهران، احسان رادی، کارشناس ارشد حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین، با معرفی شیوه IPM یا کنترل تلفیقی آفات به عنوان مجموعه ای از روش های کنترلی به منظور بالا بردن بازده در کنترل آفات توضیح داد: در این روش تمامی روش های کنترلی و یا حتی پیشگیرانه مورد بررسی قرار می گیرد؛ بهترین روش با توجه به ترجیح اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی انتخاب می شود. اصل مهم در اجرای روش های تلفیقی پایش میزان خسارت و به کار بردن هر یک از روش ها در زمان و مکان مناسب می باشد. وی افزود “پدیده مگس سفید در مناطق شهری اغلب به دلایلی چون از بین رفتن دشمنان طبیعی آنها به دنبال فعالیت های انسانی و نیز تغییرات اقلیمی و مهاجرت آنها اتفاق می افتد. تاکنون گزارشی از بیماری زایی مستقیم این آفت و یا انتقال پاتوژن های بیماری زا به انسان وجود نداشته است با این وجود بروز حساسیت های آلرژیک و یا عفونت های ثانویه در دستگاه تنفسی فوقانی محتمل بوده و در افراد حساس مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.”
مگس های سفید حشرات ریزی هستند که از آفات کشاورزی به ویژه آفات مهم گلخانه ها محسوب می شوند. برای کنترل این آفت ، چندین عامل کنترل بیولوژیک اعم از پرداتور، پارازیتوئید و پاتوژن گزارش شده است که از بین آنها یک گونه زنبور پارازیتوئید با عنوان Encarsia Formosa و یک گونه قارچ بیماری زا با نام Verticillium lcanii بهترین عملکرد را داشته اند. دکتر مینا سادات نادری دبیر ژورنال کلاب های مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی در خصوص نکات مطرح شده در این ژورنال کلاب گفت: در مناطق شهری می توان با آزادسازی این عوامل در مبادی شهرها از ورود بیش از اندازه آنها به مناطق مسکونی جلوگیری کرد و همچنین به کارگیری روش های مکانیکی اعم از تله های چسبی همراه با فرمون های جنسی می تواند علاوه بر بالابردن کارآیی این تله ها قبل از فصول جفتگیری، ماده ها را به دام انداخته و از تولید نسل جدید در آنها تا حد قابل توجهی جلوگیری نمود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید