یک متخصص قلب هشدار داد: احتمال بروز سکته قلبی پس از بهبودی از بیماری کرونا / مصرف خودسرانه آسپرین مانعی ندارد
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص قلب از بروز خطر سکته قلبی در بیماران پس از بهبودی از ویروس خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این ویروس باعث لخته شدن خون در رگ های ریه می شود و این لخته نیز باعث کاهش اکسیژن در شریان ها خواهد شد. در نتیجه اکسیژن […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص قلب از بروز خطر سکته قلبی در بیماران پس از بهبودی از ویروس خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این ویروس باعث لخته شدن خون در رگ های ریه می شود و این لخته نیز باعث کاهش اکسیژن در شریان ها خواهد شد. در نتیجه اکسیژن خون که باید در حالت طبیعی ۹۶ باشد به زیر ۷۰ خواهد رسید و ایست قلبی رخ می دهد به همین جهت توصیه می شود افراد از قرص آسپرین استفاده کنند تا از بروز لخته در عروق ریه جلوگیری شود.
دکتر منوچهر قارونی در گفتگو با ایسنا واحد علوم پزشکی تهران به رابطه بین کرونا و سکته قلبی اشاره کرد و گفت: ارتباط بسیار زیادی بین سکته قلبی و کرونا ویروس وجود دارد چرا که این ویروس تنها در داخل ریه ها بروز نمی کند در داخل جدال رگ های بدن، قلب، مغز همه جا رسوخ میکند و موجب خواهد شد که التهاب جدی در رگ ها ایجاد شود بر این اساس کسانی که حتی تنگی خفیف ریه دارند دارند و یا رگ های آنها تا ۵۰ درصد تنگ است بر اثر کرونا سکته قلبی می کنند.
وی در ادامه با تاکید بر این که افراد پس از بهبودی از ویروس کرونا با خطر سکته قلبی مواجه هستند، تاکید کرد: کرونا موجب می شود قسمتی از رگ بدن که تنگ است دچار التهاب شود در واقع موجب بسته شدن رگ و عدم خونرسانی آن در قلب شود در نتیجه سکته قلبی در بین افرادی که حتی از بیماری کرونا نجات پیدا کرده اند نیز وجود دارد.
این متخصص قلب و عروق اظهار کرد: به طور کلی بیماری کرونا ویروس چندین اقدام در بدن انسان انجام می دهد اول اینکه ریه افراد را درگیر می کند چرا که ریه مرکز تنفس بدن است در نتیجه اکسیژن از طریق ریه ها به خون وارد می شود به همین جهت بهترین معیار خوب شدن و بهبودی بیمار سنجش مقدار اکسیژن شریانی آنها است وقتی که ریه افراد درگیر ویروس کرونا شد و نتوانست اکسیژن را به خون برساند به قلب نیز که به همه اجزای بدن خون تزریق میکند اکسیژن وارد نمیشود و ایست قلبی در پی آن مرگ به وجود میآید بنابراین علت اصلی ایست قلبی در اثر کرونا همین موضوع است.
این هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در مراحل حاد درگیری افراد به بیماری کرونا ما مجبور میشویم به بیمار با کمک دستگاه تنفس مصنوعی یا اکسیژن وارد کنیم اما مشکل بعدی ما بعد از بهبود بیماری در افراد است افرادی که رگ های قلبی آنها تنگ است و یا حتی مشکل تنگی رگ های قلب ندارند، ممکن است یک مرتبه به همان مکانیسمی که ویروس جدال رگ ها را ضخیم تر می کند و موجب ایجاد التهاب می شود، در نتیجه سکته قلبی پیش بیاید.
این متخصص قلب افزود: ترجیحاً باید تمامی افراد اعم از بیماران قلبی، دیابت و غیره پس از بهبودی از کرونا ویروس از داروهای شل شدن خون نظیر آسپرین بچه، ریواروکسابان و یا سایر داروها استفاده کنند تا همواره خون شل باشد و از بروز این التهاب جلوگیری کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: بیمارانی که پس از ابتلا به کرونا بهبود پیدا می کنند توصیه می شود سه تا چهار ماه پس از بهبودی از داروهای شل کننده خون استفاده کنند تا احتمال بروز سکته قلبی کاهش یابد و بعد از ۴ ماه کم کم این داروها را قطع و آسپرین بچه ۸۰ را مصرف کنند و در صورتی که مشکل معده نداشته باشند(آسپرین برای معده مناسب نیست) مصرف آن را تا یک سال ادامه دهند .
دکتر قارونی در خصوص مصرف قرص آسپرین بعد از تزریق واکسن نیز گفت: با توجه به اینکه این ویروس بجز ایجاد التهاب در ریه باعث لخته شدن خون در رگ های ریه می شود و این لخته نیز باعث کاهش اکسیژن در شریان ها خواهد شد. در نتیجه اکسیژن که باید در حالت طبیعی ۹۶ باشد به زیر ۷۰ خواهد رسید و ایست قلبی رخ می دهد به همین جهت توصیه می شود افراد از قرص آسپرین استفاده کنند تا از بروز لخته در عروق ریه جلوگیری شود.
دکتر قارونی گفت: بیماران پس از ابتلا به کرونا یا تزریق واکسن در صورتی که مشکل معده نداشته باشند می توانن روزی یک بار قرص آسپرین را به صورت خودسر استفاده کنند این آسپرین باید ۸۰ باشد بهتر است.
وی خاطر نشان کرد: ابتلا به مشکلات قلبی و عوارض قلبی کرونا صرفاً در بیماران که مشکلات قلبی عروقی دارند ایجاد نمی شود بلکه تمامی افراد اعم از سالمند و جوان در صورتی که سالم هم باشند پس از بهبودی از کرونا ممکن است با سکته قلبی مواجه می شوند و ما افرادی را دیدیم که یک ماه پس از بهبودی از کرونا دچار سکته قلبی شده و فوت شدند .
این پزشک متخصص قلب به بیماران کرونایی که ریسک فاکتورهای زمینهای، ریوی و قلبی دارند توصیه کرد که پس از بهبودی و به طور مستمر و حداقل برای مدت یک ماه از داروهای رقیق کننده خون نظیر قرص آسپرین زیر نظر پزشک متخصص قلب استفاده کنند تا از لخته شدن احتمالی عروق پیشگیری شود. همچنین به بیماران قلبی و عروقی که مبتلا به کرونا شدند توصیه میشود پس از ترخیص مرتبا تحت نظر پزشک متخصص قلب باشند چرا که هر لحظه احتمال تهدید برای سلامت آنان به دلیل بیماری زمینهای که دارند وجود دارد.
این متخصص قلب تاکید کرد: در بحران کرونا بیماران قلبی و عروقی باید بیشتر از سایرین موازین بهداشتی را رعایت کنند و فاصلهگذاری اجتماعی و ماسک زدن برای آنها در اولویت باشد و در صورت امکان از منزل خارج نشوند. افرادی که با این بیماری سروکار دارند نیز بهتر است در صورت داشتن کوچکترین علامتی از بیماری کرونا از تماس با افراد دارای بیماری قلبی زمینهای خودداری کنند چون شاید همین علائم ساده که برای دیگران مشکلی ایجاد نمی کند به قیمت جان بیماران قلبی و عروقی تمام شود.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید