مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران: تاکنون «لامبدا» در ایران گزارش نشده است/ احتمال خوش خیم بودن این ویروس
ایسنا علوم پزشکی تهران – مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه هنوز گزارشی مبنی بر مشاهده ویروس لامبدا در ایران دریافت نکردیم، گفت: هنوز نمی توانیم در خصوص ویژگی های این ویروس اظهار نظر کنیم اگر چه خبری مبنی بر خوش خیم بودن این ویروس دریافت کردیم. دکتر […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه هنوز گزارشی مبنی بر مشاهده ویروس لامبدا در ایران دریافت نکردیم، گفت: هنوز نمی توانیم در خصوص ویژگی های این ویروس اظهار نظر کنیم اگر چه خبری مبنی بر خوش خیم بودن این ویروس دریافت کردیم.
دکتر مهرناز رسولی نژاد در گفت و گو با ایسنا واحد علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه ویروس کرونا لامبدا در حدود ۲۰ کشور دنیا مشاهده شده است، گفت: این ویروس در حال حاضر حدود ۱۹ تا ۲۰ کشور دنیا مشاهده شده است و هنوز ویژگی های خاص این ویروس عنوان نشده است و نمی توانیم مثل ویروس دلتا در این خصوص اظهار نظر کنیم.
وی با بیان اینکه ویروس لامبدا در کشور ما گزارش نشده است، اظهار کرد: باید منتظر باشد تا ببینم این ویروس در کشور ما گزارش می شود ضمن اینکه من خبری در خصوص این ویروس شنیدم که عنوان می شود کرونا لامبدا خوش خیم است اما با این وجود باید منتظر باشیم.
با تاکید بر اینکه برای کرونا ویروس کلیه افرادی که با علایم گلو درد، سرفه خشک، با یا بدون تب به مراکز جامع سلامت، کلینیک ویژه های منتخب، پزشکان بخش خصوصی مراجعه می کنند باید از نظر علائم تنفسی مورد ارزیابی قرار گیرند. بیماری ممکن است در مراحل اولیه عفونت بدون تب باشد و فقط با سایر عالئم تنفسی تظاهر کند. تب بسیار بالا عموما علامت شایعی نیست. در گزارشات دریافتی از پزشکان از سراسر کشور , علائم لرز حتی لرز تکان دهنده و از دست دادن بویایی در ابتدای بیماری و خصوصا خستگی کوفتگی مفرط شایع بوده است.
مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه تصریح کرد: درصورت وجود تنگی تنفس و یا سطح اشباع اکسیژن کمتر از ۹۳ درصد یا ۳۰<RR باید فرد به یکی از مراکز تخصصی مراجعه کنند. با توجه به اینکه در افراد با نقص ایمنی تب می تواندعلامت شایعی نباشد ، در صورت عدم مشاهده تب، بر اساس وضعیت عمومی بیمار پزشک می تواند تصویر برداری را مطابق فلوچارت “بیماران تب دار” انجام دهد . در این بین بیماران پیوند ، مبتلابه سرطان ، نقص ایمنی پیشرفته به توجه بیشتری نیاز دارند و اگر امکان سی تی اسکن سرپایی وجود ندارد برای ارزیابی بیشتر باید به بیمارستان متنخب ارجاع شوند.
مدیر گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: برای ویروس کرونا بیماران بدون تنگی نفس که تب ندارند و یا تب داشته اما جز گروه در معرض خطر نیستند، مراقبت و جداسازی در منزل توصیه می شود. بر حسب تشخیص بالینی پزشک ممکن است آنتی بیوتیک برای فرد تجویز شود. با توجه به آمار جهانی نزدیک به ۸۰ درصد موارد مبتلایان نیاز به بستری نخواهند داشت. از این رو برای اغلب بیماران الزم است مراقبت های درمانی علامتی و تسکینی در منزل انجام شود.
وی با بیان اینکه تفاوت چندانی میان علائم کرونای دلتا با موارد قبلی این ویروس وجود ندارد، گفت: تنها تفاوت اصلی در سرعت بالای انتقال ویروس و سرعت انتشار آن در بدن افراد است. این ویروس ظرف مدت کوتاهی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و سرعت انتقال آن به حدی است که عمدتا موارد ابتلا به صورت خانوادگی است و مجبور به قرنطینه تمام خانواده هستیم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین در خصوص علائم افراد مبتلا به ویروس دلتا افزود: در حال حاضر در این شرایط هیچ کس بیماری سرماخوردگی نداشته و تمامی آنها کرونا خوانده خواهند شد، کسانی که با علائم گلو درد، آبریزش بینی، عطسه و سرفه به پزشک مراجعه میکنند قطعاً به کرونا دلتا مبتلا شده اند و بسیاری از افرادی که این علائم مشابه سرماخوردگی را دارند نیازی به دادن تست پی.سی.آر دارند.
رسولی نژاد یادآور شد: همه در معرض خطر ابتلا به دلتا هستند، به عبارتی این ویروس در کمین همه حتی افراد واکسینه شده است. سرعت انتقال بیشتر ویروس جهش یافته دلتا به اثبات رسیده، اگر چه بعضی شواهد علمی موید بیماریزایی بیشتر این واریانت است، اما افزایش شدت بیماری زایی آن نیاز به بررسی بیشتر دارد. سرعت انتقال بالای بیماری، سبب میشود افراد بیشتری به مبتلا و در نتیجه افراد بیشتری فوت کنند.
وی تاکید کرد، باید در نظر داشت بعضی از موارد بیماری کرونا دلتا، تا هجدهمین روز پی سی آر آنها مثبت بوده و تراوش ویروس در بدن آنها وجود داشته است و به همین دلیل دوره قرنطینه بیماران کرونا دلتا ۲ تا سه هفته است، نیز اگر یکی از اعضای خانواده قبلاً به کرونا مبتلا و این بار نیز مبتلا شود تراوش ویروس از دستگاه تنفسی فوقانی به حداقل میرسد زیرا در ابتلا قبلی آنتیبادی بدنش محافظت نسبی علیه بیماری ایجاد کرده است.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید