احتمال ورود واکسن فایزر ساخت آلمان به ایران/ تعطیلات نیم بند و پوست خربزه برای رئیسی
تعطیلی سراسری و شش روزه کشور سوژه داغ روزنامههای امروز یکشنبه ۲۴ مرداد ماه در تهران بود. در میان تیترهای مختلف این رسانهها آنچه توجه را به خود جلب میکند، همسو بودن نگاه این روزنامه ها با جناح متفاوت اجتماعی و سیاسی آنهاست. در این میان روزنامه همشهری از احتمال ورود واکسن فایزر ساخت آلمان […]
تعطیلی سراسری و شش روزه کشور سوژه داغ روزنامههای امروز یکشنبه ۲۴ مرداد ماه در تهران بود. در میان تیترهای مختلف این رسانهها آنچه توجه را به خود جلب میکند، همسو بودن نگاه این روزنامه ها با جناح متفاوت اجتماعی و سیاسی آنهاست. در این میان روزنامه همشهری از احتمال ورود واکسن فایزر ساخت آلمان به کشور خبر داده است.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران، صفحه اول امروز روزنامه دولت، شکل و شمایل کرونایی به خود گرفته است. علاوه بر عکس اول این روزنامه ایران که تعطیلات سراسری را منتشر کرده، این روزنامه در تیتر اول خود به خرید ۳۰ میلیون واکسن پرداخته است. این روزنامه مینویسد: دیروز علاوه بر تصمیم بر تعطیلیهای گسترده همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا از خرید ۳۰ میلیون دوز واکسن کرونا خبر داد. هرچند که تاکنون بیش از ۲۱ میلیون دوز واکسن وارد کشور شده و تا روز گذشته ۱۴ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۵۹۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و سه میلیون و ۸۱۳ هزار و ۶۲۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۸ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۲۲۶ دوز رسید اما کماکان تأکید کارشناسان بر افزایش سرعت واکسیناسیون و کاهش مرگومیرهای ناشی از بیماری است. بر همین اساس رئیس جمهوری از قطعی شدن خرید ۳۰ میلیون دوز واکسن خبر داد و در عین حال درباره مشکل دسترسی به دارو و ایجاد صفهای طولانی بیماران در داروخانههای منتخب گفت که با افزایش تعداد داروخانههای مجاز برای توزیع داروهای کرونایی تا ۳۰۰ داروخانه ظرف روزهای آتی شاهد کاهش صف در داروخانهها خواهیم بود.
پوست خربزه زیر پای رئیسی
آفتاب یزد اما ظاهری انتقادی دارد. این روزنامه با تیتر «پوست خربزه مدیران بیکفایت روحانی زیر پای رئیسی»، روایتگر تعطیلات بیفایده برای مقابله با کرونا است. این روزنامه تعطیلات شش روزه تهران را ادامه اشتباهات گذشته کرده و به نقل از چند کارشناس از آن انتقاد کرده است.
این روزنامه در ادامه از قول هادی یزدانی پزشک مینویسد: «هر سطحی از تعطیلات و قرنطینه میتواند در کرونا تاثیرگذار باشد اما نه تعطیلات این شکلی که هیچ تاثیری نخواهند داشت. بارها گفتهایم تعطیلی برای کنترل این بیماری حداقل باید ۱۴ روز باشد این شش روز تعطیلی قرار است باعث چی چیزی شود؟ تعطیل کردهاید که عزاداریها شلوغتر برگزار شود و سفرها بیشتر شود؟ باید یک مجموعه تهمیداتی اندیشیده شود که زنجیره انتقال قطع شود.»
بابک قرائی مقدم پزشک به آفتاب یزد گفته: «این تعطیلیها فقط میتواند منجر به این شود یک عده آدم بیخیال به دنبال تفریح بروند و عدهای دیگر مراسمات عزاداری را پرشورتر برگزار کنند. زمانی که انبوه جمعیت در کنار هم قرار میگیرند در فضای آزاد هم امکان ابتلای افراد وجود دارد. با توجه به اینکه سویه جدید کرونا سرایت پذیری بالایی دارد افراد در فضای باز هم افراد به کرونا مبتلا میشوند. به نظر من این روش تعطیلی هیچ نوع کمکی نمیکند و نتیجه مفیدی نخواهد داشت.»
این روزنامه در پایان می نویسد: «آقای رئیسی! دولت عوض شده است و اگر شما به این موضوعات اشراف دارید و از تبعات این نوع تصمیمات مطلع هستید لطفا جلوی این تصمیمات اشتباه بایستید.کشور و مردم دیگر توان این را ندارند که جواب تصمیمات اشتباه مسئولین را بدهند. مدتی است که بیمارستانها جایی برای پذیرش بیمار ندارند و کادر درمان رمقی برایشان باقی نمانده است. سیستم بهداشت کشور در حال فروپاشی است و دیگر زمان آزمون و خطا به پایان رسیده است. بارها تجربیات این چنینی نتایج فاجعه باری را رقم زده است.مواظب باشید بیکفایتی برخی از مدیران قبلی باعث اخذ تصمیمات اشتباه در دولت جدید نشود.مردم امیدوار به دولت جدید هستند، مراقب جان و امید مردم باشید.»
کرونا تسلیم تعطیلات نیمبند نمیشود!
روزنامه جوان نیز با نگاهی مشابه نسبت به تعطیلات شش روزه واکنش نشان داده است. این روزنامه مینویسد: «با وجود تجربه ناموفق تعطیلات شش روزه تهران و البرز در کنترل کرونا و به رغم آنکه طبق توصیههای اپیدمولوژیستی تعطیلی کمتر از دو هفته و بدون پیوستهای اقتصادی و اجتماعی نمیتواند برای کنترل اپیدمی اثرگذار باشد، روز گذشته با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا بنا شد از ۲۵ مرداد تا ۳۰ مرداد ماه تعطیل شود! تعطیلاتی که فرصت مناسبی را برای شکستن شیوهنامههای بهداشتی و مسافرت فراهم میآورد و درست مانند تعطیلات شش روزه تهران و البرز میتواند اثر معکوس به جا بگذارد. بهویژه اگر این تعطیلات هم مثل تعطیلات ۶ روزه قبلی در اجرا دچار ضعف باشد و بهصورت نیمبند تحقق پیدا کند.»
این روزنامه ادامه می دهد: «۲۸ تیرماه بود که با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا استانهای تهران و البرز برای کنترل شیوع افسارگسیخته کرونا به مدت شش روز تعطیل شد. این تعطیلات شش روزه اگرچه با اعلام محدودیتهای تردد همراه بود، اما همین که تعطیلات رسانهای شد، جمع کثیری از خانوادهها بار سفر را بستند و راهی جادههای شمال شدند! جالب اینکه برخی مسافران این ایام میگفتند برخلاف اعلام قبلی در بستن راهها، بازگرداندن خودروهای پلاک تهران و البرز، هیچ پلیسی در طول مسیر ندیدند تا بخواهد جریمهشان کند یا آنها را برگرداند!»
خراسان: سخت بگیرید
«این بار سخت بگیرید!» تیتر یک روزنامه خراسان است. خراسان مینویسد: «هرچند که میدانیم این سختگیریها، برخی را برای تامین معیشت خانواده دچار مشکل خواهد کرد اما همه کارشناسان تاکید کردهاند که تا زمان فروکشکردن موج پنجم و سرعت گرفتن واکسیناسیون، تنها راه نجات از مرداب کرونا، رعایت پروتکلها و سختگیری در اجرای آن است. برای اینکه بدانیم وضعیت کشور تا چه اندازه نگرانکننده است، این را بشنوید که به گفته «محمدعلی محسنی بندپی» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به دلیل حجم بالای بیماران، کار از کمبود تخت ICU، کمبود رمدسیویر و دیگر داروها گذشته است و برخی افراد به دلیل نداشتن کپسول اکسیژن فوت میکنند.»
خراسان همچنین می نویسد: «تحلیل آماری عباس عبدی روزنامهنگار و پژوهشگر سیاسی اجتماعی هم قابل توجه است که گفته: باید تعداد فوتیهای مشکوک به کرونا را هم به آمار رسمی اضافه کرد؛ یعنی بر اساس تحلیل آمار رسمی سازمان ثبت احوال، تا نیمه مرداد امسال حدود ۱۹۴ هزار فوتی کرونا داشتهایم، در حالی که آمار رسمی حاکی از مرگ حدود ۹۳ هزار نفر تا این تاریخ است.»
برای ورود فایزر ساخت آلمان محدودیتی وجود ندارد
روزنامه همشهری اما در گفتوگو با علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمانت اجرایی تعطیلات پیش رو را، همراهی دادستانی و نیروی انتظامی دانسته است. این روزنامه به نقل از رئیسی مینویسد: «در محدودیت جدید سیاست بر ممنوعیت تردد است به همین دلیل اجرای درست آن کاملا وابسته به عملکرد پلیس راهور کشور خواهد بود. پلیس اگر بتواند محدودیت جدید را بهشدت کنترل و افراد را از هرگونه سفری منع کند، اعمال محدودیتها، نتیجهبخش خواهد بود، اما اگر قرار باشد روال همانی باشد که در گذشته شاهد بودیم و سفرها مانند گذشته جریان داشته باشد، اعمال محدودیتها باز هم کارساز نخواهد شد. البته رئیسجمهوری هم تأکید کرده که تمام دستگاههای اجرایی و ناظر باید بهشدت و قدرت وارد عمل شوند و ضمانت اجرایی در ارتباط با تخلفات هم میزان جرایم مشخصشده است. در این زمینه دادستانی، نیروی انتظامی و اصناف موظف به رعایت هستند.»
همشهری همچنین در ارتباط با روند کند واکسیناسیون در ایران از زبان رئیسی مینویسد: «از حالا به بعد ما برای واکسیناسیون افق روشنی پیشرو داریم. اما فراموش نکنید که برای تامین واکسن در ماههای اخیر مشکلات متعددی را پشت سر گذاشتیم و با بدقولیهای زیادی مواجه بودیم. البته واردات واکسنهایی که در هفتههای اخیر سرعت بیشتری گرفته هم نتیجه مذاکرات پیشین وزارت خارجه، وزارت بهداشت و همراهی بانک مرکزی است. ازجمله عوامل افزایش واردات هم این است که بیشتر کشورهای سازنده واکسن درصد بسیار بالایی از مردم خودشان را واکسینه کردهاند و واکسن برای واگذاری در اختیار دارند. موضوع بعدی هم این است که میزان تولید افزایش پیدا کرده. زمانی کشور چین ۱۰میلیون تولید داشت و اکنون به روزی ۲۰میلیون دوز تولید رسیده و واکسن بیشتری برای عرضه دارد. برای واردات یکسری از واکسنها هم با ممنوعیت مواجه بودیم اما اکنون تولید برخی از این برندها مثل واکسن فایزر در آلمان آغاز شده و ما هم میتوانیم با به نتیجه رسیدن مذاکرات آنها را وارد کنیم. اقداماتی برای تامین این واکسنها هم از سبد کوواکس و هم بهصورت مذاکرات مستقیم در حال انجام است و از هر روشی که موفق شویم واکسنهای مورد تأیید را وارد خواهیم کرد.»
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید