وضعیت فوق قرمز تهران و مدیریت تعطیل کرونا
تعطیلات شش روزه تهران، واردات واکسن، کاهش میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و همچنین ابتلای کودکان به کرونا سوژه های امروز (دوشنبه ۴ مرداد) روزنامه های تهران هستند. در ادامه نگاهی به این روزنامه خواهیم انداخت. سفیر ایران: روسیه فعلا واکسن نمیدهد روزنامه آفتاب یزد از قول کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی در مسکو […]
تعطیلات شش روزه تهران، واردات واکسن، کاهش میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و همچنین ابتلای کودکان به کرونا سوژه های امروز (دوشنبه ۴ مرداد) روزنامه های تهران هستند. در ادامه نگاهی به این روزنامه خواهیم انداخت.
سفیر ایران: روسیه فعلا واکسن نمیدهد
روزنامه آفتاب یزد از قول کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی در مسکو گفته روسیه فعلا هیچ واکسنی به ایران نمی دهد. سفیر تهران در مسکو گفته: در دیدارهایی که با مقامات روس داشتم، اعلام کردند که به دلیل اولویت داشتن واکسیناسیون در داخل روسیه و کمبود تولید واکسن، فعلا هیچ محموله واکسن کرونا به خارج از این کشور ارسال نمیشود.
آفتاب یزد می نویسد: جلالی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت بر اساس همین پیگیریها در دیداری که روز پنجشنبه با مارگولوف معاون وزیر امور خارجه روسیه داشتم وی اعلام کرد که پس از بهبود روند واکسیناسیون در این کشور، روسیه تعهدات خود برای ارسال واکسن به دیگر کشورها را ادامه خواهد داد. جلالی خاطرنشان کرد که ایران در حال انجام فرایند تولید مشترک با کشور روسیه است و این فرایند گامی به جلو برای جمهوری اسلامی ارزیابی میشود. سفیر جمهوری اسلامی ایران پیشتر به ایرنا گفته بود: در داخل روسیه مشکلات کرونایی زیاد است بطوری که افزون بر ۷۰۰ نفر در این کشور روزانه قربانی کرونا میشوند و این بیش از ایران است که بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد است، بنابراین بیشتر تولید واکسن این کشور برای مصرف داخلی است و روسیه برای تعهدات تحویل واکسنها روی تولید مشترک حساب باز کرده بود. جلالی تصریح کرد: اکنون این تولید مشترک ما تحت لیسانس روسیه در حال انجام است و روسیه برای انجام تعهدات خود برای ارسال واکسن به ایران روی تولید مشترک حساب باز کرده است.
از بیپولی بیشتر از کرونا میترسم
روزنامه ایران نیز در گزارشی درباره خیز مرگبار کرونا در سایه کاهش رعایت پروتکلها منتشر کرده است. پرستو رفیعی خبرنگار این روزنامه نوشته: در خیابانهای شهر آنچه دیده نمیشود رعایت پروتکلهای بهداشتی است هرکس کار خودش را میکند بدون آنکه به خطرات مرگبار دلتا کرونا توجه کند به سراغ سیما زرین صاحب یک بوتیک لباس زنانه میروم. زنی خوشرو که ماسک بر صورت ندارد. از او میپرسم که چرا ماسک نمیزنی در جواب میگوید: من عقاید شخصی خودم را دارم. نمیگویم بیماری وجود ندارد ولی در ذهن و روح خودم آنقدر به خدا اعتقاد و اعتماد دارم که میدانم هروقت پیمانه عمر من پر شده باشد به هر دلیلی حتی با یک عطسه عمر من تمام میشود. پس اگر موعد رفتن من نرسیده باشد حتی اگر کرونا بگیرم باز جان سالم به درخواهم برد. پس چون به خدا توکل و اعتماد دارم به ماسک نیازی ندارم و لازم نیست از دوستان و آشنایانم فاصله بگیرم.
میلاد اما جوان بیکاری است که نگران آیندهاش است؛ او میگوید: «کرونا که آمد همان روزنههای کوچک امید به آینده را هم از بین برد. برایم تفاوتی ندارد که ماسک بزنم یا نه چون نه پولشو دارم ونه شغل و درآمدی؛ دیگه برای چی از بیماری کرونا بترسم من از بیپولی بیشتر از کرونا میترسم چون نمیدانم بعدش باید چیکار کنم.»
وضعیت فوق قرمز به روایت روزنامه جوان
روزنامه جوان تیتر اول خود را به تعطیلات شش روزه تهران در پی قرمز شدن رنگ پایتخت اختصاص داده است. این روزنامه نوشته: پس از شش روز تعطیلی هم اکنون برای توصیف وضعیت کرونایی تهران دیگر حتی واژه قرمز هم به کار نمیآید و وضعیت فوق قرمز است. تعطیلات کرونایی تهران و البرز تنها دستاوردش شلوغ شدن جادهها بود به خصوص آنهایی که دل به دریا زده و سواحل شمال کشور را به عنوان مقصد سفرشان انتخاب کردهبودند. به گواهی شاهدان ماجرا و همانهایی که در تعطیلات کرونایی راهی شمال شدهبودند، نه جادهها بسته بود و نه در طول مسیر پلیسی دیده میشد که بخواهند مسافران متخطی را جریمه کنند یا به شهرشان عودت دهند!
روزنامه جوان ادامه می دهد: حالا حتی شخص وزیر بهداشت و معاون کل این وزارتخانه هم به بیفایده و حتی مضر بودن تعطیلی شش روزه استانهای تهران و البرز اعتراف میکند؛ چراکه میزان رعایت پروتکلها در تهران، البرز و سه استان مجاور اصلی رفت و آمد یعنی قم، مازندران و گیلان، زیر ۴۰ درصد و ۲۹ الی ۳۹ درصد است. رستورانهای تهران و البرز هم در این چند روز تعطیلی نه فقط باز که مملو از جمعیت بود. تا اینجای کار تعطیلات شش روزه وضعیت تهران را از قرمز هم فراتر برده است. لاک داون یا تعطیلات گسترده یکی از راهحلهایی است که تا پیش از این همیشه برای مدیریت وضعیت شیوع کرونا از سوی مدیران سلامت توصیه میشد؛ توصیهای که البته هیچگاه جدی هم گرفتهنشد و در طول ۱۷ ماهی که از پیدا شدن سر و کله ویروس کرونا میگذرد، شش روز گذشته تنها تعطیلات قابلتوجه کرونایی است؛ تعطیلاتی که بدون توجه به سایر اصول همچون بستن جادهها، پاساژها و رستورانها همراه بود و خودش عاملی برای سفر، دورهمی و پاساژگردی شد و حالا اوضاع شیوع کرونا در تهران و البرز با این تعطیلات بیش از پیش به هم ریخته است.
ترافیک سفر به شمال بدون دخالت پلیس!
مدیریت تعطیل کرونا
روزنامه رسالت هم با تیتر مدیریت تعطیل کرونا به تعطیلات شش روزه پایتخت اشاره کرده و نوشته: ویروس کرونای دلتا که حدود دو هفته است حضورش را در تهران علنی کرده و با تمام قوا وارد میدان شده، حریف میطلبد و مسئولانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا ایستادهاند، خواستند حریف اینگونه جهشیافته چموش شوند که تهران و البرز را تعطیل کردند اما وقتی سخنان ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت را با اظهارات علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران کنارهم قرار میدهیم، متوجه میشویم که این تعطیلی اثربخش نبوده و حتی به تعبیر حریرچی، حداقل فایده را نداشته، اگر نگوییم اثر مضر داشته است! همانطور که قابل پیشبینی بود، در این تعطیلات هم شاهد کمترین میزان رعایت پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی بودیم و علیرضا زالی نقدش به لاک داون تهران این است که صحیح و کامل اجرایی نشده و لاک داون شهر یا نباید صورت گیرد و یا اینکه در صورت تصمیم به تعطیلی باید تمام ملاحظات برای اجرای کامل آن انجام شود. حالآنکه تعطیلی تهران در شرایطی سپریشده که بسیاری از پاساژها، مراکز خرید و رستورانها فعال بودند و حریرچی میگوید اگر در سطح شهر تهران تردد داشته باشید، ظهر و شب رستورانهای معروف را میبینید که مملو از مشتری هستند. دیروز وزیر بهداشت نیز بسیار ابراز تأسف کرد از این بابت که تمام رستورانها در شهرهایی که بهظاهر تعطیلشده و قرمز است، باز هستند.
این روزنامه در ادامه می نویسد: چکیده سخنان مقامات وزارت بهداشت نمایانگر آن است که این تعطیلی هیچ فایدهای نداشته، جز آنکه بسیاری دلی از عزا درآوردهاند و در رستورانها و پاساژها چرخیدهاند و یا خوش و خرم راهی سفر شدهاند. این سفرها از سوی زالی مورد تأکید قرارگرفته و شاید تعبیر درست در علت نافرمانی مردم در رعایت شیوهنامهها و محدودیتها همانی است که خود او مطرح کرده، اینکه این بیماری را به یک مسئله اجتماعی تبدیل نکردهایم و به همین خاطر است که از ابتدای شیوع کرونا توفیقی نداشتهایم. بنابراین نباید چندان غیرمنتظره باشد که بسیاری از مسافران با پرداخت وجه جریمه، کرونا و محدودیتها را زیرنظر دوربینهای نظارتی و مأمورین پلیس دور بزنند و خود را به شمال کشور برسانند و یا با اجاره خودروهای پلاک بومی، بدون دردسر در شهرها تردد کنند که همین سفرهای بیرویه و دور زدن محدودیتهاست کهموج و پیک بیماری را تشدید میکند.
واردات واکسن از مرز ۱۰ میلیون دوز گذشت
روزنامه شهروند هم تیتر اول خود را به واردات واکسن از سوی هلال احمر اختصاص داده است. این روزنامه با اعلام عبور واردات واکسن کرونا از مرز ۱۰ میلیون دوز به نقل از کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر نوشت: «صبح امروز، یکشنبه سوم مرداد ۱۴۰۰، نهمین محموله واکسن تهیهشده توسط جمعیت هلالاحمر در فرودگاه امام خمینی(ره) برای توزیع سریع در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.» همتی افزود: «در این مرحله یکمیلیون و ۹۵هزار و ۲۰۰ دوز واکسن کرونا به کشور وارد شد که با ورود این محموله تاکنون و در مجموع ۱۰میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن در ۱۱ پرواز وارد کشور شده است.»
دام پیک پنجم برای کودکان
یکتا فراهانی، خبرنگار روزنامه همشهری مصاحبه ای با رئیس بیمارستان کودکان مفید داشته است. شمسالله نوریپور، پزشک متخصص کودکان به این روزنامه گفته: در بیمارستان مفید و در بخشی که مختص بستری بیماران مبتلا به کروناست، ۲۹تخت داریم که هفته گذشته حدود ۷۵درصد تختها از سوی این بیماران اشغال شده بود، اما هماکنون ۱۵بیمار مبتلا به کوویدـ ۱۹داریم؛ یعنی در حدود ۵۰درصد بخش، کودکان مبتلا به کرونا بستری هستند. البته بخش آیسییو مخصوص بیماران کرونایی در بیمارستان مفید هم ۹تخت دارد که هفته قبل حدود ۷۵درصدشان اشغال شده بود. بخش مراقبتهای ویژه نوزادان هم ۶تخت دارد که هماکنون ۳تخت آن پر شده است. البته آمار روزانه بهطور مرتب تغییر میکند، اما میتوان گفت در مقایسه با سال قبل بهدلیل سرعت بالای انتقال ویروس دلتا، قطعا موارد بستری افزایش بیشتری داشته است. ازهمان ابتدا هم کودکان و نوزادان مبتلا میشدند، اما حالا با شیوع ویروس جدید، تعداد بالاتر رفته است.
او با بیان آمار میزان بستری کودکان در این بیمارستان به علائم شایع کرونا در کودکان و نوزادان می پردازد و می گوید: در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان این بیمارستان، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون نزدیک به ۷۵مورد بستری نوزاد مبتلا به کرونا داشتهایم؛ البته این آمار تنها مربوط به بیمارستان مفید است. بعضی از کودکان بدون علامت هستند؛ مثلا تست کرونای برخی نوزادان که برای جراحی مراجعه میکنند، مثبت میشود؛ درحالیکه هیچ نشانهای ندارند و برای بیماری دیگری به بیمارستان مراجعه کردهاند. اما بهطور کلی نشانههای بیماری در سویه دلتا در کودکان هم بیشتر شبیه سرماخوردگی و گاهی هم همراه با مشکلات گوارشی است. گاهی هم نشانههای بیماری مثل بیماری کاوازاکی، همراه با مشکلات و ضایعات پوستی است. درمانهای حمایتی کودکان هم مانند مایعدرمانی، سرمتراپی و اکسیژندرمانی اغلب مشابه بزرگسالان است. به علاوه درصورت آلودهشدن کودکان به میکروب، آنتیبیوتیک هم تجویز و درصورت لزوم هم از داروی رمدسیویر استفاده میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید