کیوسک: از توصیه برادرانه به وزیر بهداشت تا آرایش تهران
موضوع واکسن و عملکرد وزارت بهداشت در واکسیناسیون عمومی علیه ویروس کرونا همچنان سوژه داغ روزنامه هاست. در ادامه این مطلب نگاهی به تیترهای کرونایی روزنامه های امروز یکشنبه ۲۰ تیرماه خواهیم داشت. «تهران آرایش قرمز ندارد» یکی از تیترهای روزنامه سپید بود. این روزنامه پزشکی به نقل از دکتر جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه […]
موضوع واکسن و عملکرد وزارت بهداشت در واکسیناسیون عمومی علیه ویروس کرونا همچنان سوژه داغ روزنامه هاست. در ادامه این مطلب نگاهی به تیترهای کرونایی روزنامه های امروز یکشنبه ۲۰ تیرماه خواهیم داشت.
«تهران آرایش قرمز ندارد» یکی از تیترهای روزنامه سپید بود. این روزنامه پزشکی به نقل از دکتر جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نوشته: متاسفانه شهر تهران آرایش شرایط قرمز را ندارد. حجم مراجعه به مراکز درمانی در حال افزایش است و پیشبینی میشود در چند روز آینده به هفت هزار بستری در استان تهران برسیم.
فقط روزانه ۷۱هزار دوز
زهرا جعفری زاده در روزنامه همشهری در گزارشی میانگین تزریق واکسن کرونا در ۸۸روز گذشته را بررسی کرده است. او می نویسد: براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، تاکنون ۸۵هزار و ۶۹۴نفر بهطور رسمی در اثر این بیماری جانشان را از دست دادهاند و با صعودی شدن روند ابتلا، کشور در آستانه ورود به پیک پنجم کرونا قرار دارد. با اینکه واکسیناسیون کادر درمان از اواخر بهمن سال گذشته آغاز شده بود اما وزارت بهداشت از ۲۵فروردین امسال، آمار تزریق روزانه واکسن کرونا را اعلام کرد. این آمار با تزریق ۴۶۲هزار و ۶۴۲دوز شروع شد و تا روز گذشته به ۶میلیون و ۷۲۶هزار و ۸۰۱دوز رسید. یعنی در ۸۸روز گذشته بهطور متوسط روزانه ۷۱هزار و ۱۸۳دوز واکسن تزریق شده است. این در حالی است که روز گذشته وزیر بهداشت تأکید کرده بود که از شنبه، میزان تزریق روزانه به ۴۰۰هزار دوز میرسد.
توصیه برادرانه سردبیر آفتاب یزد به وزیر بهداشت
توصیه برادرانه به نمکی تیتر سرمقاله روزنامه آفتاب یزد به قلم سردبیر این روزنامه است. سید علیرضاکریمی می نویسد: یکی از تیترهای دیروز (روز شنبه) روزنامه آفتاب یزد این بود: «تزریق روزی ۱۰۰ هزار دوز واکسن از امروز.»گوینده این خبر نیز شخص وزیر بهداشت بود.روز جمعه در شورای تیتر وقتی این تیتر برای نشستن روی صفحه نخست روزنامه انتخاب شد اصلا خوش بین نبودم.زیرا بر حسب تجربه از افعال و لسان آقای نمکی بعید به نظر میرسید چنین وعدهای محقق شود.چرا که اولا نه واکسنی به آن اندازه وارد کشور شده و نه تولید کنندههای داخلی به مرحله تولید صنعتی رسیده اند.
سردبیر آفتاب یزد می نویسد: دیروز وقتی در اخبار جستجو کردم و روایتهای خبرنگاران اجتماعی در شبکههای اجتماعی را رصد مینمودم کاشف به عمل آمد آن عدم خوش بینی کاملا درست بوده است.زیرا نه از تزریق ۱۰۰ دوز واکسن خبری آمد و نه شروع واکسیناسیون عمومی. نمی دانم جناب آقای نمکی چه اصراری دارند مدام از تریبونهای مختلف وعدههای بیپشتوانه دهند و وقتی هم از وی نقد شد به خاطر این اظهارات و عدم تحقق آن برآشفته شوند و ماجرا را سیاسی – امنیتی کنند.
او ادامه می دهد: به عنوان یک دوست و برادر به وزیر بهداشت عرض میکنم نه یک ژورنالیست؛آقای نمکی با این نوع رفتار که در پیش گرفتهاید نه در میان مردم جایی دارید و نه در لایههایی از قدرت که مدنظرتان است.شما با این نمایشهای تریبونی فقط در حال زائل کردن زحمات خود و همکاران تان هستید.چه خوش تان بیاید و چه خیر افرادی در این ملک زندگی میکنند که چشم حداقل بخشی از مردم به دهان آنان است و وقتی آن افراد شما را نقد میکنند یعنی یک جای کارتان میلنگد.بنده کاری به تفکر سیاسی مصطفی معین ندارم ولی بهرحال نام او در حوزه بهداشت پرآوازه است.فکر میکنم به جای این جنگهای تریبونی وسط پیک چندم (!) کرونا بهتر است با اهل فن و تجربه بیشتر معاشرت کنید.ضمن آنکه توصیه اکید میکنم از همین امروز به توصیههای آن دسته از مشاوران تان که هتاک وبددهان هستند گوش ندهید و به جای آن درد دلهای مردم را بشنوید.
واردات ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دوز واکسن کرونا تا هفته آینده
روزنامه کیهان از واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال در سیستان و بلوچستان با واکسن کوو برکت خبر داده و نوشته: واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال با واکسن کوو برکت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.
کیهان همچنین نوشته از ورود ۹میلیون و ۴۰۳ هزار دُز واکسن به کشور تاکنون خبر داده و می نویسد: معاون فنی گمرک ایران گفت: از نیمه بهمن سال گذشته تا کنون ۲۰ مرحله واردات واکسن صورت گرفته که مجموع آن به ۹ میلیون و ۴۰۳ هزار و ۸۰۰ دوز میرسد، اظهارداشت: واکسنهای وارداتی از چند کشور از جمله روسیه، هند، ایتالیا و کره جنوبی وارد ایران شده است. طی روزهای آتی و هفته آینده نیز محمولهای به میزان دو میلیون و ۹۰۰ هزار دُز واکسن وارد خواهد شد و محمولههای دیگری بالغ بر دو تا سه میلیون دُز واکسن از کشورهای مختلف که با تلاش همکاران در وزارت امور خارجه و حمایت بانک مرکزی و وزارت بهداشت، از کشورهای ژاپن، نروژ، چین و سایر کشورهایی که واکسنهای مجاز را تهیه میکنند، وارد میشود.
کیهان همچنین به نقل از کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو از ورود محمولهای به میزان دو میلیون و ۹۰۰ هزار دُز واکسن وارد در روزها و هفته آینده خبر داده و می گوید: محمولههای دیگری بالغ بر دو تا سه میلیون دُز واکسن از کشورهای مختلف که با تلاش همکاران در وزارت امور خارجه و حمایت بانک مرکزی و وزارت بهداشت، از کشورهای ژاپن، نروژ، چین و سایر کشورهایی که واکسنهای مجاز را تهیه میکنند، وارد میشود.
روزنامه وطن امروز هم به نقل از مدیرکل شرق آسیای وزارت امور خارجه از ورود ۵۰۰ هزار دوز واکسن در روز گذشته خبر داده و نوشته: به این ترتیب از پنجشنبه تا یکشنبه ۲ میلیون دوز وارد شده. برای ادامه و افزایش واردات تلاش میکنیم».
هم امید و هم نگرانی
شهرزاد همتی در روزنامه شرق با دکتر حسن رودگری، متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور گفت و گویی داشته است.
یکی از موضوعاتی که دکتر حسن رودگری در این مصاحبه به آن پاسخ داده به واکسن برکت برمی گردد. مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور می گوید: هنوز به صورت رسمی و علمی مستندات واکسن برکت در مقالهای منتشر نشده است، اما بهطور پراکنده شنیده میشود که در مرحله آزمایشی به داوطلبان این واکسن زده شده که برخی شرایط خوبی داشتند و برخی هم دچار عوارض شدند یا پس از دُز اول و پیش از دوم، کووید۱۹ گرفتند. این اخبار عمدتا به صورت موردی و در افواه بوده و مستنداتی علیه یا له آنها بهطور رسمی نیست و این شفافنبودن وضعیت و ضعف اطلاعرسانی نقص بزرگی است.
او ادامه می دهد: در حال حاضر با اصرار مسئولان وزارت بهداشت و به دلیل مشکلاتی جدی که در روند واکسیناسیون واقع شده و به دلیل فقدان دسترسی مستمر و مطمئن به واکسنهای وارداتی، ظاهرا پیش از اتمام فاز ۳ مجوز استفاده برای واکسن برکت صادر شده که مورد نقد مسئولان علمی و حتی کمیته ملی اخلاق در پژوهشهای پزشکی و همینطور مورد تذکر معاونت پژوهشی وزارت نیز بوده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سایر واکسن های داخلی می گوید: با وجود این نگرانیها، وزیر بهداشت اعلام کرده که مجوز واکسنهای رازی، فخرا و پاستور نیز بهزودی صادر میشود. البته باید بدانیم تصمیم برای صدور مجوز جهت واکسنهایی که هنوز در حال کارآزمایی بالینی هستند، فقط در صورت شرایط بحرانی و عدم دسترسی به هیچ نوع واکسن دیگری حتی از انواع معتبر وارداتی، شاید از لحاظ سیاستگذاری برای تداوم واکسیناسیون ملی تا حدی توجیه شود، وگرنه تمامی واکسنهای معروف جهان پس از تکمیل فاز ۳ برای مجوز اقدام کردند؛ مثلا اسپوتنیک هم که پیش از انتشار مقاله فاز ۳ آن در مجله لنست مورد اقبال ایران قرار گرفت، قبلا فاز ۳ را در روسیه تکمیل و مجوز گرفته بود؛ هرچند ایران پیش از انتشار مستندات در مجله لنست، اسپوتنیک را ابتیاع کرد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید