روند افزایشی موارد بستری و مرگ و میر در کشور در اثر کرونا دلتا
کرونا دلتا “نوع جهش یافته هندی کرونا” در جای جای کشور پیدا شده، ویروسی که قدرت سرایتش ۶۰ درصد از نوع آلفا “ویروس جهش یافته انگلیسی” بالاتر است و می تواند به سرعت گسترش یافته و غالب شود. تاکنون ۱۸۳ میلیون و ۸۵۵ هزار و ۳۲۸ نفر در جهان به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند که از […]
کرونا دلتا “نوع جهش یافته هندی کرونا” در جای جای کشور پیدا شده، ویروسی که قدرت سرایتش ۶۰ درصد از نوع آلفا “ویروس جهش یافته انگلیسی” بالاتر است و می تواند به سرعت گسترش یافته و غالب شود.
تاکنون ۱۸۳ میلیون و ۸۵۵ هزار و ۳۲۸ نفر در جهان به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند که از این تعداد ۱۶۸ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۹۱۷ نفر بهبود یافتهاند و سه میلیون و ۹۸۰ هزار و ۱۷۳ نفر جان باختهاند. در ایران نیز تاکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۵۴ هزار و ۸۱۸ نفر رسیده است. دو میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و متاسفانه مجموع جان باختگان این بیماری در کشورمان به ۸۴ هزار و ۷۹۲ نفر رسیده است.
همچنین بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در کشورمان تا کنون ۴ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۵۶۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۹۸۸ هزار و ۳۸۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۴۵۱ هزار و ۹۴۵ دُز رسید.
در عین حال در حال حاضر شاهد شیوع کرونای دلتا یا همان گونه هندی کرونا در برخی کشورها از جمله ایران هستیم، گونهای که ابتدا در برخی استانهای جنوبی کشور شناسایی شد و اکنون در حال گسترش به سایر مناطق کشور است؛ گونهای که طبق گفته متخصصان ویروسشناسی قدرت سرایتش ۶۰ درصد از کرونای انگلیسی بالاتر بوده و میزان بستری ناشی از آن نیز دو برابر کرونای آلفا یا همان انگلیسی است.
بر همین اساس هم وزارت بهداشتیها اعلام کردهاند که ویروس دلتا در جای جای کشور پیدا شده و با توجه به اینکه قدرت سرایت این ویروس بسیار بالاست، میتواند میزان همهگیری، بستری و ابتلا را بیشتر کند. این در حالیست که متاسفانه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور کمتر از ۷۰ درصد است که عدد پایینی محسوب شده و گفته میشود که اگر بخواهیم پروتکل ها اثرگذار باشند، باید میزان رعایت به بالای ۸۵ درصد برسد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در عین حال باید توجه کرد که طبق نقشه زیر استان های بنفش تیره با ۴۷ تا ۵۶ درصد، کمترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی را داشته که استان هایی مانند آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان را شامل می شود. همچنین استان های سفید با ۷۴ تا ۸۲ درصد بیشترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی را به خود اختصاص داده اند که شامل استان های تهران، قزوین، زنجان، اردبیل، سمنان، یزد، خراسان جنوبی و فارس است.
در عین حال بر اساس اعلام دکتر علیرضا رییسی- سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در حال حاضر بیش از نیمی از استانهای کشور درگیر کرونا هستند. البته برخی استانها در ابتدای درگیری قرار دارند که اگر خوب رعایت کنند، میتوانند بیماری را مهار کنند، اما اگر سهلانگاری شود، بیماری میتواند کل استان را درگیر کند.
در مجموع طبق آخرین رنگ بندی اعلام شده، در حال حاضر ۹۲ شهر در کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۷۳ شهر هم در وضعیت زرد قرار دارند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، شیوع سویههای جدید ویروس و کاهش سطح مراقبتهای بهداشتی باعث آغاز خیز پنجم کرونا در کشور شده است. حضور در مراکز پرازدحام، صرف غذا در رستوران ها و تالارهای سرپوشیده و سفر با وسایل نقلیه عمومی که تعویض هوای مناسبی ندارد، از جدی ترین عوامل انتقال بیماری است.
در حال حاضر شهر اردستان در استان اصفهان، شهر مهران در استان ایلام، شهرهای تنگستان، جم، دشتی، دیلم، عسلویه و گناوه در استان بوشهر، شهرهای اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پردیس، تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزکوه، قرچک، ورامین در استان تهران، نهبندان در استان خراسان جنوبی، شهرهای اسفراین، بجنورد در استان خراسان شمالی، شهرهای امیدیه، اندیمشک در استان استان خوزستان، شهرهای ایرانشهر، بمپور، خاش، زابل، زاهدان، زهک، سراوان، سرباز، میرجاوه، نیک شهر در استان سیستان و بلوچستان، شهرهای جهرم، خنج، داراب، زرین دشت، قیر و کارزین، کازرون، کوار، گراش، لارستان، لامرد در استان فارس، شهرهای دهگلان در استان کردستان، شهرهای ارزوئیه، بم، جیرفت، رابر، رفسنجان، رودبار جنوب، ریگان، سیرجان، عنبرآباد، فاریاب، فهرج، قلعه گنج، کرمان، کهنوج، منوجان، نرماشیر در استان کرمان، گیلانغرب در استان کرمانشاه، گچساران در استان کهگیلویه و بویر احمد، شهرهای آزادشهر، علی آباد، گنبد کاووس، مینودشت در استان گلستان، شهر آستارا در استان گیلان، پلدختر، خرم آباد در استان لرستان، شهرهای آمل، چالوس، قائم شهر، محمودآباد در استان مازندران، خمین در استان مرکزی، بستک، بندر لنگه، بندرعباس، پارسیان، حاجی آباد، خمیر، رودان، سیریک، قشم، کیش، میناب در استان هرمزگان و شهرهای اردکان، تفت، خاتم، مهریز، میبد، یزد در استان یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.
باید توجه کرد که تعداد موارد بستری جدید در کشور از چهارم تا دهم تیر ماه ۱۴۰۰، ۹۳۲۶ مورد بوده است. همچنین تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در کشور طی این مدت ۶۹۴۴۰ مورد بوده است و تعداد موارد فوتی جدید در این بازه زمانی، ۹۱۶ نفر بوده است.
بنابراعلام وزارت بهداشت، طی هفته اخیر “چهارم تا دهم تیرماه ۱۴۰۰ مقارن با هفته ۷۱ اپیدمی در کشور” شاهد افزایش ۱۱ درصدی در تعداد موارد بستری، افزایش ۷.۲ درصدی در تعداد بیماران فوت شده و افزایش ۱۳.۲ درصدی در تعداد موارد مثبت سرپایی نسبت به هفته ماقبل بودهایم.
شرایط کرونا در ۱۵ استان با روند صعودی تهران
در تهران نیز تعداد موارد بستری در هفته اخیر ۲۱۰۱ مورد، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده ۷۵۹۸ مورد و تعداد فوتیها در هفته اخیر ۱۷۰ نفر بوده است.
بر این اساس در تهران هم در هفته اخیر افزایش ۳۱ درصدی در تعداد موارد بستری مثبت، افزایش ۴۱ درصدی در تعداد بیماران فوت شده و افزایش ۲۷ درصدی در موارد سرپایی مثبت را نسبت به هفته ماقبل شاهد بودهایم.
روند بستری استان در هفته اخیر افزایش، اما فوت کاهش داشته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشوری بیشتر است.
در استان ایلام، تداوم روند افزایش بستری برای سومین هفته متوالی و افزایش موارد فوت استان مشاهده میشود. در این هفته میزان بروز موارد بستری از متوسط کشور بیشتر و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.
در هفته اخیر افزایش بارز موارد بستری برای سومین هفته متوالی و افزایش موارد فوت مشاهده میشود. بروز موارد بستری همچنان از متوسط کشوری بیشتر است و مرگ و میر ضمن صعود، از حد متوسط کشوری فاصله بیشتری گرفته است.
در هفته اخیر روند افزایش موارد بستری استان، برای پنجمین هفته متوالی تداوم یافته و در این هفته افزایش بارز دیده میشود و فوت نیز افزایش یافته است. میزان موارد بستری و میزان مرگ و میر استان از حد متوسط کشور فاصله بیشتری گرفته است.
موارد بستری در استان مجددا افزایش یافته، اما فوت کاهش یافته است. میزان بروز موارد بستری از متوسط کشور بیشتر و میزان مرگ و میر هم همچنان از متوسط کشور بیشتر است.
موارد بستری در استان در این هفته کاهش یافته، اما میزان فوت افزایش یافته است. بروز موارد بستری و مرگ و میر همچنان از متوسط کشوری بالاتر است.
در هفته اخیر روند بستری افزایش، اما فوت کاهش یافته است. میزان بروز و میزان مرگ و میر استان از متوسط کشوری بالاتر است.
در هفته اخیر روند بستری افزایش بارز و فوت نیز افزایش داشته است. میزان بروز موارد بستری به متوسط کشور صعود کرده، اما میزان مرگ و میر استان از متوسط کشور کمتر است.
موارد بستری و فوت استان در این هفته افزایش یافته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر استان از متوسط کشور کمتر است.
روند بستری در هفته اخیر برای چهارمین هفته متوالی افزایش یافته و فوت نیز افزایش یافته است. هنوز مورتالیتی و میزان بروز بستری استان از متوسط کشور کمتر است.
در این هفته تداوم افزایش موارد بستری برای سومین هفته دیده شده و موارد فوت استان نیز افزایش یافته است. میزان بروز موارد بستری از متوسط کشور کمتر است، اما میزان مورتالیتی به متوسط کشور صعود کرده است.
روند بستری و فوت استان در هفته اخیر افزایش یافته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید