در دیدار با رهبری انتقادی حرف زدم اما در کشور ماندم اما کسی که شرایط را گل و بلبل توصیف میکرد در کشور نیست
جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران- دکتر سید روح الله میری، فوق تخصص جراحی انکولوژی، معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده پزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است که سال ۱۳۷۷ به عنوان دانشجو وارد این دانشگاه شد. او هم مثل خیلی از پزشکان دیگر فرصت مهاجرت را داشته اما دست به این کار نزده […]
جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران- دکتر سید روح الله میری، فوق تخصص جراحی انکولوژی، معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده پزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است که سال ۱۳۷۷ به عنوان دانشجو وارد این دانشگاه شد. او هم مثل خیلی از پزشکان دیگر فرصت مهاجرت را داشته اما دست به این کار نزده است. میگوید ریشه اش در این خاک است. او در سلسله گفت و گوهای مدوتاک که به همت کانون دانشجویی مطالعات اجتماعی جهاد علوم پزشکی تهران برگزار میشود به چرایی مهاجرت نکردن از کشور پرداخته است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران داستانی از دوران دانشجویی و دیدارش با رهبری تعریف می کند و می گوید: «سال ۱۳۸۳ جزو ۱۰۰ دانشجوی برتر کشور شدم و با رهبری دیداری داشتیم. من در آن دیدار حرفهای انتقادی زدم. اما مجری مراسم که از دانشگاه تهران بود، شرایط کشور را خوب میدانست و همه چیز را گل و بلبل توصیف میکرد. ایده تشکیل بنیاد نخبگان از آنجا شکل گرفت و ما و چند نفر دیگر از دانشجویان استارت آن را زدیم. اما حالا که نگاه میکنم میبینم ۸۰ درصد آن گروه در کشور نیستند. حتی مجری مراسم که وضع کشور را خیلی خوب می دانست ایران نیست. اما من که خیلی معترض بودم داخل کشورم.»
بیشتر بخوانید: چرا پزشکان مهاجرت می کنند؟
دکتر میری آمارهای صندوق بینالمللی پول از مهاجرت نخبگان را ناراحتکننده، تکان دهنده و بسیار خطرناک میداند و میگوید: «این از سرقت دکل نفتی برای کشور مضرتر است. اصلا نمیتوان جلوی مهاجرت را گرفت یا آن را متوقف کرد. اما میتوان میزان آن را کم کرد. حتی اگر نیروی انسانی مهاجرت کرد میتوان با آنهایی که رفتهاند ارتباط برقرار کرد. آنها هم متعلق به این کشورند و دلشان برای این کشور میتپد. نباید ارتباطمان را با آنها از دست دهیم.»
معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده پزشکی معتقد است علت مهاجرت بیش از آنکه به جاذبه خارجی ربط داشته باشد مربوط به دافعههای داخل کشور است و عوامل داخلی را در مسائلی مثل بی توجهی به علم و عالم، بی توجهی به پژوهش، عوامل اقتصادی و نبود شایستهسالاری میداند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه میدهد: با وجود اینکه خوانندگان، هنرپیشهها و ورزشکاران قابل تقدیر و قابل تجلیل هستند اما آیا آنقدری که از آنها تجلیل میشود از نخبگان تقدیر و تجلیل میشود؟ اصلا نخبگان را میشناسیم؟ تعداد دانشگاه های کشور بسیار زیاد است. اصلا دلیل منطقی وجود دارد که این دانشگاه ها به وجود بیایند؟ یا آنکه قدرت سیاسی یک نماینده در یک شهر میتواند آن شهر را به شهر دانشگاهی تبدیل کند؟ این کار ارزش علم را پایین میآورد.»
دکتر میری سپس با انتقاد از نبود شایسته سالاری میگوید: «ما این همه در کشور مدیر، وزیر و نماینده داریم. اما چند درصد آنها جزو نخبگان کشور هستند؟ آیا اصلا یک درصد میشوند؟ این یعنی جایگاهی برای نخبگان وجود ندارد. یک نخبه هیچ وقت نمیپذیرد که کسی که چیزی حالیاش نیست رئیس او باشد.»
بیشتر بخوانید: طرح پیش روی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای کارمند شدن رزیدنتها
معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه میدهد: «وقتی مشکلات عدیده فرهنگی اقتصادی و … مردم را میبینم میپرسم مردم را چه کار کنیم؟ آنها را رها کنیم و برویم؟ آدم حتی اگر از کشور می رود باید دست کم برای این کشور کاری انجام دهد و مفید واقع شود، نه اینکه برود و دیگر برنگردد. من اینجا تحصیل کردم، تخصص خواندم. درست است که تلاش خودم بوده اما از پول بیتالمال استفاده کرده ام. اگر کسی می خواهد برود باید مثلا بعد از پایان دوره عمومی این کار را انجام دهد.»
گفتنی است سلسله برنامه های Medu Talk به همت کانون مطالعات اجتماعی معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به صورت برنامه زنده اینستاگرامی، شنبه ها و یکشنبه ها ساعت ۲۱ شب از صفحه «جوانه جهاد» پخش می شود و حضور برای عموم مخاطبین آزاد است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید