میزان کافئین قهوه و سایر نوشیدنی ها / روزانه چه مقدار قهوه می توان مصرف کرد؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر محمدرضا مهرابی بهار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی در کنفرانس هفتگی این مرکز به بررسی اثرات مصرف قهوه پرداخت. او با بیان اینکه مصرف قهوه باعث می شود خصوصا در زمان خواب آلودگی بهتر بتوانیم فکر کنیم گفت: سازمان های غذا و داروی اروپا […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر محمدرضا مهرابی بهار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی در کنفرانس هفتگی این مرکز به بررسی اثرات مصرف قهوه پرداخت.
او با بیان اینکه مصرف قهوه باعث می شود خصوصا در زمان خواب آلودگی بهتر بتوانیم فکر کنیم گفت: سازمان های غذا و داروی اروپا و آمریکا استاندارد مصرف قهوه را روزانه ۴۰۰ میلی گرم در روز توصیه کرده اند که این میزان در مورد بزرگسالان است و در مورد اطفال هنوز توصیه ای مطرح نشده با این حال بین یک تا چهار میلی گرم بر حسب سن گفته می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزایش استرس را مهمترین عیب استفاده از کافئین عنوان کرد و گفت: قهوه و چای منبع مهم کافئین هستند که بزرگسالان غالبا از آنها استفاده میکنند با این حال نوجوانان به سمت نوشیدنیهای انرژیزا میروند، که این نوشیدنی ها به خاطر داشتن کافئین بالا می تواند عوارض بالایی داشته باشد.
دکتر محمدرضا مهرابی بهار در مورد میزان کافئین در هر محصول غذایی گفت: برخلاف تصوری که درباره کافئین بالای اسپرسو وجود دارد کافئین موجود در قهوههای دمی بیشتر است.
انواع دانههای قهوه
او با بیان اینکه دانههای قهوه به دو دسته کلی تقسیم می شوند: قهوه عربیکا که این نوع قهوه شایع ترین قهوه ای است که در کل دنیا استفاده میشود. این نوع قهوه دانههای زیباتر، درشتتری و کافئین کمتری دارد و طعم آن کمتر تلخ است.
مهرابی بهار افزود: نوع دوم قهوه روبوستا است که از گیاه وحشی تری است؛ قهوه روبوستا کافئین بالاتری دارد، بسیار تلخ تر است و افرادی که به کافئین اعتیاد دارند بیشتر از این نوع قهوه استفاده می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان فارابی در ادامه به میزان کافئین موجود در نوع قهوه بر اساس تهیه آن پرداخت و گفت: قهوه دمی یا فرنچ پرس و قهوه ترک به خاطر اینکه در تماس با آب است میزان کافئین بیشتری آزاد میکند در صورتی که در قهوه اسپرسو و قهوه ای که با موکاپات تهیه میشود آب جوش از بین دانههای عبور میکند و به این ترتیب کافئین کمتری دارند.
او در ارتباط با قهوههای فوری نیز گفت: فرق بین قهوه های دمی و قهوه فوری مثل فرق بین چای کیسه ای و چای دم کرده است. برای تهیه قهوه فوری، قهوه دم کرده پودر میشود. در بازار دو نوع قهوه فوری کلاسیک و Gold وجود دارد. اگر ما قهوه دمی را فریز کنیم به صورت بلور زیبا در میآید و طعم بهتری هم دارند. این مدل تهیه قهوه Gold است که در بازار هم قیمت بالاتری دارد. اما در قهوه فوری کلاسیک، مایع دم شده را در هوای گرم قرار میدهند که طعم سوخته تری دارد.
قهوه های دمی بیشتر از اسپرسو کافئین دارند
مهرابی سپس به میزان کافئین موجود در انواع نوشیدنیها پرداخت و گفت: کافئین موجود در قهوههای دمی ۱۵۰ میلی گرم است. قهوه فیلتر شده ۱۳۵ میلی گرم، قهوه فوری ۱۱۰ میلی گرم و نوشابه انرژی زا و اسپرسو ۸۰ میلی گرم کافئین دارند. چای سیاه و چای سبز هم بعد از این موارد قرار می گیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط با میزان کافئین موجود در نوشابهها نیز گفت: نوشابههای رژیمی و کوکا به ترتیب ۳۶ و ۳۴ میلی گرم کافئین دارند. در حالی که نوشابه های اسپرایت و سون آپ کافئین ندارند. بنابراین برای اطفال بهتر است که از اسپرایت و سونآپ استفاده شود.
او با یادآوری اینکه سازمانهای غذا و داروی اروپا و آمریکا میزان مجاز مصرف کافئین را ۴۰۰ میلیگرم توصیه کرده اند گفت: با این میزان قهوه دمی باید بین دو تا چهار استکان در روز استفاده شود. این موضوع در ارتباط با نوشیدن چای هم بین پنج تا هشت استکان است. مهرابی افزود: در مطالعات صورت گرفته نشان داده شده است که استفاده چای زیاد می تواند اثر مشابه با قهوه داشته باشد، با این تفاوت که چای برخلاف قهوه موجب به هم خوردن خواب نمی شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید