کاهش دائمی موهای زائد را انتظار نداشته باشید/ اشعه لیزر سرطان زا نیست/ لیزر موهای زائد با دستگاه های استاندارد و زیر نظر پزشک متخصص انجام گیرد
ایسنا علوم پزشکی تهران – رییس مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه انجام لیزر موهای زائد باید با استفاده از دستگاه های استاندارد و زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد، گفت: وضعیت دوره درمان لیزر از شخصی به شخص دیگر تفاوت دارد، برای کاهش موهای زائد نیاز به تکرار […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – رییس مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه انجام لیزر موهای زائد باید با استفاده از دستگاه های استاندارد و زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد، گفت: وضعیت دوره درمان لیزر از شخصی به شخص دیگر تفاوت دارد، برای کاهش موهای زائد نیاز به تکرار است و بسته به نواحی و جنس مو متفاوت است، اما نباید کاهش دائمی موها را انتظار داشته باشیم بلکه لیزر برای نازک و تنک شدن و توقف دوره ای رشد موها انجام می شود و با توجه به شرایط باید تکرار شود.
موی زائد گاهی به علت یک بیماری یا عارضه تظاهر پیدا می کند
دکتر سیدمهدی طبایی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، پیرامون موضوع رفع موهای زائد (هیرسوتیسم یا هیپرتریکوزیس )اظهار داشت: موی زائد گاهی به علت یک بیماری یا عارضه تظاهر پیدا می کند مثل وجود اختلالات هورمونی یا مصرف برخی داروها.
وی افزود: در بانوان موهایی که در صورت به شکل موی مشکی رنگ و درشت در می آید، موهای زائد هستند که گاهی علت زمینه ای دارد بنابر این قبل از هر چیزی باید علت زمینه ای آن مشخص شود و اگر لازم است درمان مناسب صورت پذیرد و البته می توان هم زمان با نظر متخصص مربوطه از لیزر به عنوان یک روش درمانی مکمل هم استفاده کرد.
لیزر برای موهای نابالغ بی اثر و موهای کرکی را ضخیم تر می کند
رییس مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: موهای موجود در پوست انسان از نظر ضخامت و اندازه به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته ای موهای ضخیم، درشت و پررنگ و دیگری کرکی، کم رنگ و نابالغ است که لیزر عموما برای رفع موهای بالغ مورد استفاده قرار می گیرد و در مورد موهای نابالغ نه تنها، بی اثر است که حتی ممکن است موجب تشدید عارضه موهای زائد هم بشود یعنی موهای کرکی را ضخیم تر کند.
کلینیک تخصصی پوست، مو و لیزر جهاد دانشگاهی
دستگاه های لیزر باید استاندارد لازم را دارا باشند
این متخصص پوست بیان کرد: برای لیزر موهای زائد، دستگاه های مختلف و تکنولوژی های متفاوتی وجود دارد که در کشور ما نیز در دسترس هستند، تمامی دستگاه های لیزر باید استاندارد لازم را دارا باشند و تائیدیه های مربوطه را از مراکز معتبر جهانی و وزارت بهداشت و درمان کشور داشته باشند.
کاربری آنها نیز بسیار حساس و بعضا متفاوت است و نیاز به تخصص و تجربه دارد تا پس از تشخیص درست بتوانیم پارامترهای مناسب را با توجه به جنس، رنگ، ضخامت، تراکم و محل آناتومیک مو و همچنین وضعیت پوست بیمار تعیین کنیم و این امر فاکتور تعیینکننده ای در موفقیت رفع موهای زائد است.
دکتر طبایی خاطرنشان کرد: علاوه براینکه باید در روند درمان از دستگاه های استاندارد استفاده شود؛ این کار باید توسط پزشک متخصص و با نظارت مستقیم وی انجام گیرد.
دانشیار پوست مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران عنوان کرد: در انجام لیزر برای موهای زائد باید توجه داشت که ابتدا علت موهای زائد مشخص شود. در این باره معاینات پوستی باید انجام شود تا اگر بیماری های بارز یا نهفته ای در پوست وجود دارد با لیزر تشدید نشود و شرایط ناگواری ایجاد نکند.
شناخت جنس پوست و بیماری های موجود و نهفته پوستی قبل از لیزر ضروری است
وی گفت: شناخت جنس پوست و بیماری های موجود و نهفته پوستی قبل از لیزر ضروری است، برخی از داروها نیز باید هنگام انجام لیزر منع شود بنابراین باید لیست داروهای مصرفی حتما به اطلاع پزشک برسد تا در صورت لزوم تغییر در پروتکل لیزر انجام شود.
چند هفته قبل از لیزر، ریشه موها دست نخورده باشند
بعد از لیزر از تابش آفتاب بر پوست جلوگیری شود
دکتر طبایی افزود: همچنین قبل از لیزر باید سابقه در معرض آفتاب بودن مشخص شود و روند درمان در صورت لزوم متوقف شود یا تغییر کند
وی بیان کرد: قبل از لیزر باید چند هفته ریشه موها دست نخورده باشند تا لیزر موثر تر انجام شود. همچنین بعد از لیزر باید از تابش آفتاب جلوگیری شود و از کرم های مناسب محافظتی استفاه کنیم.
کلینیک تخصصی پوست، مو و لیزر جهاد دانشگاهی
وضعیت دوره درمان لیزر نیز از شخصی به شخص دیگر تفاوت دارد
دکتر طبایی تصریح کرد: وضعیت دوره درمان لیزر نیز از شخصی به شخص دیگر تفاوت دارد، برای کاهش موهای زائد نیاز به تکرار است و بسته به نواحی و جنس مو متفاوت است، اما نباید کاهش دائمی موها را انتظار داشته باشیم بلکه لیزر برای نازک و تنک شدن و توقف دوره ای رشد موها انجام می شود و با توجه به شرایط باید تکرار شود.
وی درباره تعداد جلسات لازم برای از بین بردن موهای زائد اظهار داشت: زمان انجام لیزر و تعداد جلسات قابل پیش بینی نیست و نمی توان زمان دقیقی را مشخص کرد، اما طبق میانگین می شود گفت بین ۴ تا ۸ جلسه توقع کاهش حدود ۷۰ درصدی موها را داریم که این نیز میانگین است و شاید بیش از ۸ جلسه هم طول بکشد.
در حوزه لیزر در کشور با توجه به قوانین نظارت کافی نمی شود
دکتر طبایی خاطرنشان کرد: در روند درمان عدد ثابتی برای همه افراد و همه دستگاه ها نمی توان ارائه داد، متاسفانه در حوزه لیزر در کشور با توجه به قوانین نظارت کافی نمی شود. تعداد دستگاه های وارداتی لیزر رقم بالایی است و تناسبی با تعداد متخصصین ندارد و با معیارهای جهانی هم همخوانی نداشته است بطوریکه بعضا ورود دستگاه های بدون کیفیت به دلیل تمایل سواداگران و برخی وارد کنندگان و سرمایه گذاران تشدید شده از طرفی گاهی تشخیص دستگاه های معتبر هم دشوار است و حتی متخصصین نیز ممکن است فریب بخورند و متوجه نوع فریبکاری موجود در دستگاه ها نشوند.
دکتر طبایی تصریح کرد: انجام همه لیزرها برعهده متخصصین مربوطه است و دخالت کادر غیر پزشک ممنوع است.
عضو هیات علمی و دانشیار مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در مورد سرطان زا بودن لیزر گفت: این یک باور غلط می باشد که گاهی موجب نگرانی شده است، هرچند که نور آفتاب به عنوان یک عامل سرطان زا معرفی میشود ولی لیزر سرطان زا نیست بلکه یک نور کنترل شده و تک طول موج است و حتی برای درمان برخی از سرطان ها هم استفاده میشود. نکته دیگر اینکه با گذشت نزدیک به ۶۰ سال کاربرد لیزر در پزشکی تا به امروز گزارشی از ایجاد سرطان بر اثر استفاده از لیزر در دنیا منتشر نشده است.
https://jdtums.ir/blog/1399/10/17/%d9%85%d8%af%db%8c%d8%b1-%da%af%d8%b1%d9%88%d9%87-%d9%84%db%8c%d8%b2%d8%b1-%d9%be%d8%b2%d8%b4%da%a9%db%8c-%d8%ac%d9%87%d8%a7%d8%af-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c-%d8%b9%d9%84%d9%88/
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید