یک متخصص پوست و زیبایی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران: از نظر پزشکی انجام تتو زیبایی مجاز نیست/ تتو در پوست یکی از موارد منع اهدای عضو در کشور ماست
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص پوست، مو و زیبایی با بیان اینکه در انجام اعمال زیبایی مواد مصرفی بی کیفیت و غیر استاندارد فراوان شده است، گفت: در تتو نوعی رنگ دانه های مصنوعی در لایه های مختلف پوست وارد می شوند. در حوزه پزشکی هیچ رنگدانه استاندارد و بدون ضرری که مورد تائید […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص پوست، مو و زیبایی با بیان اینکه در انجام اعمال زیبایی مواد مصرفی بی کیفیت و غیر استاندارد فراوان شده است، گفت: در تتو نوعی رنگ دانه های مصنوعی در لایه های مختلف پوست وارد می شوند. در حوزه پزشکی هیچ رنگدانه استاندارد و بدون ضرری که مورد تائید باشد وجود ندارد و از نظر پزشکی انجام تتو زیبایی مجاز نیست و می تواند همراه عوارض مختلف و بعضا خطرناک باشد.
دکتر سید مهدی طبایی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، در خصوص نتایج و عوارض عمل های زیبایی و تزریق مواد مختلف در پوست اظهار داشت: همه این ها بستگی به این دارد که این کار توسط چه کسی، با چه مواد و یا دستگاهی و در کجا انجام شود.
این متخصص پوست، مو و زیبایی افزود: کلیه مواد مصرفی و تجهیزات مورد تایید و معتبر که برای اعمال زیبایی در حوزه پرشکی استفاده می شود از اقلامی است که بالاترین استانداردها را در سطح جهانی دارند و معمولا دارای هزینه های بالایی هم هستند که در توان پرداخت بسیاری از اقشار جامعه نیست و البته لزومی هم ندارد و برای همه افراد هم توصیه نمی شود.
وی بیان کرد: متاسفانه امروزه با انجام تبلیغات گسترده غیر اصولی و اغواگرانه، برخی افراد و گروهای تجاری و مداخله گر در امور پزشکی ،مردم را به سمت انجام امور زیبایی غیر ضروری ،بعضا غیر استاندارد و نامتعارف تشویق میکنند . در این بین نقش برخی واردکننده ها و واسطه های سود جو و سوداگر در آموزش ، ترویج و فروش غیر قانونی اقلام و دستگها های حوزه تخصصی پوست و مو را نمیتوان نادیده گرفت.
دکتر طبایی عنوان کرد: متاسفانه در این راستا مواد مصرفی بی کیفیت و غیر استاندارد فراوان شده است و این اقلام با قیمت های نازل در اختیار افراد غیر متخصص و حتی غیر پزشک قرار می گیرد، در حالی که اقدامات زیبایی پوست در حوزه تخصصی پزشکی تعریف شده است و بعضا انجام نادرست آنها ممکن است بسیار مخاطره آمیز باشد.
وی خاطرنشان کرد: انجام این اقدامات توسط افراد غیر حرفه ای ممکن است آسیب زا باشد و عوارض طولانی مدتی حتی تا آخر عمر ایجاد کند
از این رو اعمال زیبایی پزشکی باید در مراکز معتبر توسط متخصصین و با بهترین مواد و تجهیزات باشد.
عضو هیات علمی و دانشیار مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار داشت: جای ریسکی برای انجام امور زیبایی نداریم و اگر ریسک اندکی هم محتمل باشد اصلا توصیه نمی شود؛ بنابر این برای انجام امور مربوط به زیبایی پزشکی بایستی بسیار محتاط عمل کرد.
وی در مورد انجام تتو (خالکوبی)گفت: در تتو نوعی رنگ دانه های مصنوعی در لایه های مختلف پوست وارد می شوند. در حوزه پزشکی هیچ رنگدانه استاندارد و بدون ضرری که مورد تائید باشد وجود ندارد و از نظر پزشکی انجام تتو زیبایی مجاز نیست و می تواند همراه عوارض مختلف و بعضا خطرناک باشد.
دکتر طبایی بیان کرد: حتی تتو هایی که جنبه عمومی تر دارد مثل ابرو و پلک از نظر ما مورد تائید نیست .اگر افراد اقدام به تتو کردند به این امید نباشند که می توانند هر زمان که اراده کنند آن را پاک کنند؛ هرچند که امروزه تکنولوژی و روشهای جدیدی برای رفع تتو وجود دارد ولی در بسیاری از موارد به طور کامل از بین نمی رود و حتی ممکن است ایجاد عارضه هم بکند.
وی تصریح کرد: جالب است بدانید وجود تتو در پوست یکی از موارد منع اهدای عضو در کشور ماست است که بسیاری از افراد از این موضوع بی اطلاع هستند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید