میزان موفقیت واکسن کرونای چینی چقدر است؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – با ادامه مسابقه جهانی برای تولید واکسن کووید ۱۹، به نظر می رسد که چین نیز پیشرفت چشمگیری در این حوزه داشته است که یکی از پیشگامان تولید واکسن کووید ۱۹ در این کشور، شرکت داروسازی Sinovac است. به گزارش بی بی سی، CoronaVac یک واکسن غیرفعال است که با […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – با ادامه مسابقه جهانی برای تولید واکسن کووید ۱۹، به نظر می رسد که چین نیز پیشرفت چشمگیری در این حوزه داشته است که یکی از پیشگامان تولید واکسن کووید ۱۹ در این کشور، شرکت داروسازی Sinovac است.
به گزارش بی بی سی، CoronaVac یک واکسن غیرفعال است که با استفاده از ذرات ویروسی از بین رفته سیستم ایمنی بدن را بدون اینکه پاسخ جدی به بیماری داشته باشد، در معرض ویروس قرار می دهد
واکسن های مودرنا و فایزر واکسن های mRNA هستند این بدان معنی است که بخشی از کد ژنتیکی ویروس کرونا به بدن تزریق می شود و بدن باعث می شود پروتئین های ویروسی تولیدی کند اما نه کل ویروس، که برای آموزش سیستم ایمنی بدن برای حمله کافی است.
پروفسور “لو دهائی” از دانشگاه فناوری نانیانگ درباره واکسن کرونای چینی گفت: CoronaVac یک روش سنتی برای واکسن است که با موفقیت در بسیاری از واکسن های شناخته شده مانند واکسن هاری استفاده می شود.
پروفسور لو اضافه می کند: واکسن های mRNA نوع جدیدی از واکسن ها هستند و در حال حاضر هیچ نمونه موفقی از آنها در جمعیت استفاده نمی شود.
بر روی کاغذ، یکی از مزایای اصلی واکسن شرکت داروسازی Sinovac این است که می توان آن را در یخچال استاندارد با دمای بین ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد مانند واکسن آکسفورد که از ویروسی با مهندس ژنتیک ساخته شده و باعث ایجاد سرماخوردگی در شامپانزه ها می شود، نگهداری کرد این در حالی است که واکسن مودرنا باید در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد و واکسن فایزر در دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد نگهداری می شود.
این بدان معناست مه هر دو واکسن Sinovac و دانشگاه آکسفورد برای کشورهای در حال توسعه که ممکن است قادر به ذخیره مقدار زیادی واکسن در چنین دمای پایین را نداشته باشند، بسیار مفیدتر هستند.
تاثیرپذیری این واکسن چقدر است؟
پاسخ به این سوال در این برهه زمانی خیلی دشوار است. طبق گزارش مجله علمی The Lancet، در حال حاضر فقط اطلاعاتی از آزمایشات مرحله اول و دوم CoronaVac مطرح شده است.
یکی از نویسندگانه مقاله دکتر “ژو فنگاچی” در این باره می گوید: این نتایج براساس ۱۴۴ شرکت کننده در مرحله آزمایش اول و ۶۰۰ نفر در مرحله آزمایش دوم گزارش شده است به این معنا که واکسن برای استفاده ضروری مناسب است.
در ماه سپتامبر، آقای “یین” از شرکت داروسازی Sinovac گفت که آزمایشات واکسن این شرکت روی بیش از ۱۰۰۰ داوطلب انجام شده است که در کمتر از ۵ درصد از این شرکت کنندگان خستگی یا ناراحتی جزئی را نشان داده است.
این آزمایشات در اواخر ماه اکتبر در کشور برزیل که دومین آمار کشته شدگان ویروس کرونا در جهان را گزارش کرده است، آغاز شد. این آزمایشات در ماه نوامبر پس از مرگ گزارش شده از یک داوطلب برای مدت کوتاهی متوقف شد اما پس از مشخص شدن عدم ارتباط مرگ این فرد با واکسن، آزمایشات دوباره ادامه یافت.
موسسه بوتانتان، شریک سینوواک در برزیل گفت که انتظار دارد شرکت داروسازی Sinovac نتایج آزمایشات واکسن خود را قبل از ۱۵ دسامبر منتشر کند.
پروفسور لو توضیح می دهد که با توجه به اطلاعات محدود موجود ارائه نظر در مورد اثر واکسن این شرکت در این مرحله دشوار است.
وی گفت: براساس داده های اولیه ارائه شده از سوی شرکت داروسازی سینوواک، احتمالا CoronaVac واکسن موثری است اما ما باید منتظر نتایج آزمایشات فاز سوم این واکسن باشیم.
رییس شرکت داروسازی سینوواک به رسانه های دولتی کشور چین گفته است که سینوواک قادر خواهد بود سالانه ۳۰۰ میلیون دوز در کارخانه این شرکت تولید کند.
این واکسن مانند سایر واکسن های دنیا به دو دوز نیاز دارد به این معنی که در حال حاضر فقط می تواند ۱۵۰ میلیون نفر را در سال تامین کند که کمی بیش از یک دهم جمعیت کشور چین است اما با این حال این کشور قبلا مقادیر زیادی را به اندونزی تحویل داده و سینوواک معاملاتی دیگری را نیز با ترکیه، برزیل و شیلی انجام داده است.
واکسن چینی چند؟
هنوز مشخص نیست که ممکن است چقدر این واکسن هزینه داشته باشد، اما در اوایل سال جاری، شهر جیاکسینگ چین دو دوز واکسن را به ازای هر دوز ۲۰۰ یوان (۲۹.۷۵ دلار) ارائه داد. Bio Farma یک شرکت دولتی در اندونزی گفته است که هزینه محلی این واکسن حدود ۲۰۰ هزار روپیه (۱۳.۶ دلار) است.
به نظر می رسد قیمت این واکسن، هنوز از قیمت واکسن آکسفورد که دوز آن حدود ۴ دلار است، خیلی بیشتر است اما قیمت آن نسبت به واکسن موردنا که حدود ۳۳ دلار در هر دوز است کمتر می باشد. مودرنا گفته است که هدف آنها ارسال ۵۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سال ۲۰۲۱ است و دانشگاه آکسفورد نیز اعلام کرده که ۷۰۰ میلیون دوز تا پایان سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ واکسن کرونا را تولید خواهد کرد.
یکی دیگر از واکسن های چینی، واکسن Sinopharm است که پیش از این در یک برنامه بحث برانگیز اضطراری بین تقریبا یک میلیون نفر در چین توزیع شده است.
Sinopharm هنوز داده های آزمایشاتی فاز سوم خود را منتشر نکرده است.
پروفسور دیل فیشر از دانشگاه ملی سنگاپور پیش از این به سایت خبری CNBC گفته بود: طبیعی است که قبل از تقویت برنامه واکسن، منتظر تجزیه و تحلیل آزمایشات مرحله سوم باشیم و چنین اقدامی (توزیع اضطراری) غیرمتعارف بود و در غرب چنین کاری غیرقابل قبول است.
براساس این گزارش در حال حاضر وضعیت ویروس کرونا در بیشتر موارد در چین مهار شده است و تبدیل زندگی به حال عادی جدید در این کشور در حال باز گردانده شدن است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید