اکو مری چیست؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – برای دستیابی به تصویر واضح تر و تشخیص دقیق تر ممکن است پزشک قلب علاوه بر اکو ساده تصمیم به انجام اکوکاردیوگرافی از طریق مری بگیرد. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران، در...
ایسنا علوم پزشکی تهران – برای دستیابی به تصویر واضح تر و تشخیص دقیق تر ممکن است پزشک قلب علاوه بر اکو ساده تصمیم به انجام اکوکاردیوگرافی از طریق مری بگیرد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران، در روش اکو مری پزشک پروب اکو را که شبیه پروب آندوسکوپی است، از دهان وارد مری می نماید و به انجام اکوکاردیوگرافی می پردازد به همین دلیل به اکو کاردیوگرافی مری معروف است.
به علت این که امواج اولتراسوند از بافت مقاوم کمتری عبور می کند، تصاویر با کیفیت و وضوح بیشتری بدست می آید. بنابراین یک روش با ارزش در تشخیص انواع بیماری های مادرزادی، عضلانی و دریچه ای قلب و بررسی وجود لخته و توده های قلبی می باشد.
به خصوص بررسی دریچه های تعبیه شده به روش جراحی اعم از دریچه های فلزی، بافتی و غیره استفاده می شود. انجام اکو مری حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد.
توجهات لازم قبل از اکو از راه مری:
شما باید ۶ ساعت قبل ناشتا باشید.
در صورت داشتن سابقه اختلال در بلع، خونریزی معده، بیماری های ثابت شده مری و معده، اعمال جراحی مری و معده و پرتو درمانی به پزشک یا پرستار اطلاع دهید.
در صورت داشتن سابقه آسم و مصرف اسپری درمانی حتما اطلاع دهید.
در صورت داشتن سابقه تشنج و مصرف داروهای ضد تشنج، پزشک را مطلع کنید.
در صورت سابقه حساسیت دارویی بخصوص لیدوکایین (بی حس کننده موضعی) به پزشک اطلاع دهید.
شما باید دندان مصنوعی و پروتزهای دندانی قابل برداشت را قبل از شروع کار از دهان خارج کنید.
با توجه به اینکه اکو مری یک روش نیمه تهاجمی است، لازم است قبل از انجام آن رضایت نامه و برائت نامه کتبی مربوطه را مطالعه و امضاء نمایید.
اقدامات حین انجام اکو از طریق مری:
یک راه وریدی ( آنژیوکت) برای تزریق داروهای مورد لزوم مثل آرامبخش برای شما توسط پرستار برقرار می شود. ابتدا جهت عبور پروب از راه دهان و کمتر شدن احساس تهوع، حلق شما باید بی حس شود. این کار در مرحله اول توسط لیدوکائین که توسط پزشک در حلق شما ریخته شده و شما باید آن را قورت دهید، انجام می شود و در مرحله دوم اسپری لیدوکائین (بی حس کننده) در ته حلق شما پاشیده می شود بدین ترتیب تحمل و همکاری شما در حین کار بیشتر خواهد شد.
برای شما اکسیژن از طریق بینی گذاشته می شود.
در حین انجام اکو از طریق مری بطور مداوم ضربان قلب شما کنترل می شود و در صد اکسیژن خون از طریق دستگاه کوچکی که به انگشت دست شما وصل می شود، کنترل می گردد.
برای انجام اکو مری شما باید روی تخت به پهلوی چپ بخوابید و دست های خود را در کنار بدنتان قرار دهید.
یک وسیله پلاستیکی در دهان شما قرار می دهند که از افتادن زبان به ته حلق و ایجاد مشکل تنفسی برای شما جلوگیری می کند در تمام مراحل اکو از طریق مری بخصوص وقتی پروب را به دهان شما وارد می کنند بایستی خونسرد و آرام باشید با همکاری و تحمل شما، پزشک بهتر می تواند به کار خود بپردازد.
شما می توانید از طریق بینی نفس بکشید و اجازه دهید ترشحات دهان از گوشه لب خارج شود در ضمن ملحفه ها یکبار مصرف هستند و پس از هر بار استفاده دور ریخته می شوند.
در صورتی که تحمل پروب برای شما مشکل باشد از داروهای آرامبخش طبق دستور پزشک برای شما تزریق می گردد.
اقدامات پس از اکو از طریق مری:
بعد از انجام اکو مری به اتاق ریکاوری منتقل می شوید و معمولا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در آنجا می مانید تا اثرات داروهای مصرف شده برطرف شود. حدود یک ساعت پس از اکو مری در صورتی که بی حس حلق شما بر طرف شده باشد می توانید خوردن مایعات را شروع کنید. ممکن است بعضی بیماران تا ۲۴ ساعت احساس ناراحتی مختصری در حلق داشته باشند اگر سر گیجه داشتید حتما پزشک را مطلع فرمائید.
هیچ نظر! یکی از اولین.