چرا برخی از کودکان رغبتی برای راه رفتن ندارند؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – با شروع اولین گام های یک کودک، پا اهمیت بیشتری پیدا می کند. پا، ساختار پیچیده ای از مجموعه ی استخوان ها، غضروف ها، تاندون ها و رگ های عصبی و خونی است. در هنگام تولد، استخوان ها در پای نوزاد هنوز به طور کامل تشکیل نشده اند و عمدتا […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – با شروع اولین گام های یک کودک، پا اهمیت بیشتری پیدا می کند. پا، ساختار پیچیده ای از مجموعه ی استخوان ها، غضروف ها، تاندون ها و رگ های عصبی و خونی است. در هنگام تولد، استخوان ها در پای نوزاد هنوز به طور کامل تشکیل نشده اند و عمدتا غضروف هستند.
همانطور که پا رشد می کند غضروف ها شروع به تغییر کرده و کم کم به استخوان تبدیل می شوند تا همراه با رشد کودک، پا مستحکم تر شود. اکثر کودکان هنگام تولد و مدتی بعد کف پایشان مسطح است و قوس میانی پا هنوز تشکیل نشده است و پا با یک لایه ی چربی محافظت می شود. حتی پس از ۲ سالگی نیز استخوان ها قوا و استحکام لازم را ندارند و تا ۱۸ سالگی، سخت تر و سخت تر می شوند تا به رشد کامل برسند.
نقش کفش طبی کودکان و عملکرد آن ها، در سال های اولیه رشد پای کودک (۲سال اول) ، بیشتر محافظت از برخورد اشیای اطراف و محافظت از سرما و گرما است. در هنگام تولد، پاها بسیار نرم و انعطاف پذیر هستند و بنابراین بسیار آسیب پذیر خواهند بود. در ماه های اول تولد و در محیط داخلی خانه برای راه رفتن نیازی به کفش نیست و اجازه بدهید که کودک با پاهای برهنه راه برود. راه رفتن با پای برهنه در محیط داخلی منزل، باعث می شود تا عضلات و رباط های پای یک کودک، بهتر رشد کنند و قوی تر شوند.
در این سن به دلیل اینکه کودکان قادر به صحبت کردن نیستند و حتی در صورت وجود مشکل و درد پا، قدرت انتقال این مشکل به والدین را ندارند، خود والدین باید دقت و وسواس بیشتری نسبت به سلامت پای کودک داشته باشند. والدین، در صورت مشاهده ی هرگونه ناهنجاری و بدشکلی و درد در ناحیه ی پا، بایستی به کلینیک های پا پزشکی مراجعه و در صورت نیاز با اسکن کف پا و تهیه کفش طبی مناسب از حادتر شدن عوارض این ناهنجاری ها جلوگیری کنند.
برجسته ترین نکاتی که می تواند والدین را نسبت به ناهنجاری های پای کودکان آگاه کند عبارتند از:
کودکان از خستگی پاهایشان شکایت می کنند و رغبتی برای راه رفتن ندارند.
کودک هنگام راه رفتن، بر روی انگشتان پا راه می رود و در عین حالی که می تواند روی پاهایش بایستد و راه برود، بیشتر تمایل دارد با زانوهایش راه برود.
کفش طبی کودکان و تهیه ی آن در این سن مشکلات خاص خودش را دارد. اندازه و سایز پا و به تبع آن سایز و قالب کفش در کودکان نوپا هر ۲ تا ۳ ماه تغییر می کند. در بچه های ۲ تا ۳ سال هر ۳ تا ۴ ماه و درکودکان بالای ۴ سال، قالب و سایز پا، هر ۴ تا ۶ ماه یکبار تغییر می کند. این تغییر سایز پا، باعث می شود که هزینه ی تهیه ی کفش طبی کودکان، افزایش یابد.
اغلب مردم تنها زمانی برای معاینات و اسکن پا به مراکز ارتوپدی و پاپزشکی مراجعه می کنند که درد را مستقیما در پاهایشان احساس کنند. در صورتی که با مراجعه ی سالانه و اسکن کف پا، می توان قبل از بروز اختلالات جدی تر، جلوگیری کرد.اسکن کف پا ، علمی تقریبا نوپا در عرصه ی پزشکی است که توسط پزشکان آموزش دیده و آشنا با ابزار اسکن کف پا انجام می گیرد.
بسیاری از بیماریهای لگن و زانوها، از اختلالات موجود در کف پا شروع می شود و برای همین پا پزشکان، همواره معتقدند که معاینه را باید از زمین آغاز کرد از کف پا و اسکن کف پا.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید